Tumoret malinje të syrit


Tumoret malinje të syrit janë jashtëzakonisht të rralla, por shpesh sëmundja shfaqet si melanoma, ajo mund të zbulohet gjatë një sy rutinë ekzaminimit, por mund të zbulohen melanoma dhe përkeqësimin e vizionit. Fakti që melanoma të njerëzve është e rrallë për të njohur, por duke identifikuar përkeqësimin e ultrazërit të mëlçisë duhet të kryhet, si melanoma mund të zhvillohet shpejt në formë të metastases në mëlçi. Më parë në zbulimin tumor malinje të syrit, hoqi të gjithë sytë, dhe tani ju mund të ruani syri më të gjatë, sidomos kur tumori ende nuk është zhvilluar.


Tani mund terapi e tumoreve malinje të syrit duke përdorur radiotherapy, trajtim me lazer mund të kryhet, por kur pacienti u rritën shumë presion intraokular, dhe tumor rritet me shpejtësi, ju duhet të hiqni të gjithë sy për të shpëtuar një jetë. Shumë shpesh vërejtur zhvillimin conjunctival melanoma, dhe kjo me siguri mund të zhvillohet nga nevi pigmentuar dhe me melanozы. Më shpesh këto janë sëmundje në gratë në menopauzë. Zakonisht tumor primar i konjuktiva e syrit nuk është përcaktuar, por atëherë kur ajo mund të përcaktojë zhvillimin e mëtejshëm të sëmundjes, sidomos kur melanoma zhvillohet në konjuktiva e syrit. Një tumor i tillë mund të jetë bespyhmentnoy dhe pigment dhe nepyhmentyrovannaya gjatë asimptomatike, dhe pastaj fillon të rritet me shpejtësi dhe të zhvillohet si një qendër, me shumë forma lezione që bashkohen së bashku.


Zakonisht melanoma sipërfaqe me shkëlqim dhe të butë, si dhe kufirin e faqes mund të shihni placers rregulluar ne menyre rrezore dhe "pista" dhe rreth tumor mund të formojnë një rrjet të enëve të gjakut Dilated. Në rastin kur melanoma është në rritje, sipërfaqen e saj fillon të ulqerim dhe paraqitet gjakderdhje formimin e tumorit me satelitë të shfaqet shfaqja dhe kontaktoni me faqen e tumorit. Sidomos i rrezikshëm shfaqja amelanotic dhe për shkak të faktit se për shkak të mjekut rozë nuk është në gjendje për të parë shumë nga melanoma, dhe mbijnë në korne.


Melanoma i konjuktiva e syrit mund te ndodhin ne formen e bulbar konjuktiva ose ne halo, dhe kjo zhvillohet në një formë të butë ose me gunga reaksionit theksuar vaskulare në indet që rrethojnë atë. Zakonisht ngjyra e keqdashje të errët. Kur melanoma zhvillohet, mund të ketë komponentë të tumorit dhe shkalla e zhvillimit të saj, ajo fillon të mbin në orbitë, sclera dhe kornea, këto tumore kanë tendencë për të metastazë hematogjene dhe lymphogenous. Melanoma Conjunctival diagnostikuar me ultratinguj mund të tregojnë të dhënave translyumynestsentsyy dhe, përveç kësaj, të kryejë diagnoza radyofosfornuyu, por biopsia yntsyzyonnuyu kryer për të sqaruar statusin e tumorit dhe kjo është bërë, kur kryhet orbitën ekzenteratsiya dhe enucleation syrit. Trajtimi i melanoma conjunctival lidhur me kirurgji dhe është prerje e saj lokale, kjo ndodh në rastet kur tumori është i madh dhe mund të shkojnë përtej membranën fijor e syrit dhe kjo ndodh në rastet kur kjo është e pamundur për të mbajtur syrin si një organ. Gjithashtu, të kryejë rrezatim lokal ose brachytherapy, i cili synon për të shkatërruar vendin primar e tumorit. Në këtë rast, kur tumori fillon porastat në orbitë, është e nevojshme për të hequr lymphadenectomy ose limfatike nyjet.


Tumoret malinje e syrit mund të shoqërohet me një tumor ose dyktyomoy retinës, ajo zhvillon kryesisht në fëmijët dhe mund të trashëgohet. Në këtë sëmundje mund të preken të dy sytë, por sëmundja është gjetur vetëm në moshën tre, dhe infiltrimi mund të zbulohet vetëm kur tumoreve të marrin shumicën e syrit.

Simptomat e para është paraqitja e "nxënësi bardhë" dhe kështu zhvillon një vëngër dhe duket shkëlqim të verdhë-gjelbër brenda syrit, dhe kjo mund të shihet në zgjerimin e nxënësit. Në rastin kur fëmija vërejtur fenomene të tilla dhe e di se familja ka qenë e sëmundjeve të tilla, ju duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek dhe të kryejë ekzaminimin nën anestezi të përgjithshme. Kur sëmundja është zbuluar në zhvillimin e saj të hershme, dyktyomu mund të trajtohen me photocoagulation, lazer terapi, terapi rrezatimi dhe cryodestruction.


Nëse Retinoblastoma është i rrjedhshëm, ai mbush gjithë syrit, e cila mund të çojë në mbin në orbitë dhe trurit, duke shkaktuar vdekja do të vijë. Tumoret malinje e syrit mund të shprehet orbitën melanoma, dhe fenomene të tilla ndodhin në pjesën e prapme të syrit, në enët e prapme ciliar dhe membranat nervore dhe melanoma tilla optike mund të përhapet në orbitën e syrit, qepallat dhe conjunctiva është një metastazë rajonal. Për këtë lloj të melanoma karakterizuar nga zhvendosja e syrit dhe në këtë mënyrë i kufizuar lëvizshmërinë e tij dhe nuk ka dhimbje. Më Tumor mund të ulen pranë krye të orbitës, gyp zakonisht muskulare dhe mprehtësi duke humbur shpejt vizuale dhe atrofi optike zhvillon. Tumoret malinje e syrit mund të përfshijnë melanoma i irisit, trupin ciliar, melanoma choroid. Veçanërisht e rëndësishme të marrin në konsideratë pamjen e iris me melanoma, por është e vështirë për të përcaktuar, sidomos në fazat e hershme të zhvillimit dhe duhet të kryejë diagnoza diferenciale për të zbuluar sëmundjen. Çdo formë e tumoreve malinje të syrit janë shumë të rrezikshme për të gjithë trupin, kështu manifestimet e para të sëmundjes, duhet t'i nënshtrohen një testi kualitativ që do të përjashtojë mundësinë e zhvillimit të tumorit.