Kystoma vezore


Kystoma vezore (tsystadenoma) - një tumor beninj i origjinës, një sëmundje e zakonshme në mesin e grave të 30 deri në 60 vjet. Arsimi zhvillohet nga qelizat epiteliale dhe tenton të indeve plandoset. Në fillimin e sëmundjes pothuajse nuk shfaqet më vonë mund të jenë dhimbje tërhequr stomak karakter mund të rritet pak në madhësi, ka probleme me urinim dhe defekimit. Kystoma dhe kist ovarian - nuk është e njëjta gjë. Kystoma mund të rritet një cist ekzistuese, ajo është rritur shumë shpejt, mund të arrijnë tridhjetë centimetra në diametër dhe më shumë. Edhe pse furçë atribuohet edukimit beninje, ka raste kur ajo fillon të marrë pronat e tumorit malinj. Lidhja Cystoma me vezore janë pleksus, limfatike dhe enët e gjakut nervore.
Llojet e Cysts


Cystoma ndarë në lëngshëm dhe Mucinous. Shumica e mjekëve diagnostikuar cystoma Mucinous, i përbërë nga disa dhomave të përmbajë mukozës dhe fluide. Muret janë të përbërë nga qelizat epiteliale të ngjashme me qelizat e qafës së mitrës. Ky lloj i sëmundjes prek gratë e çdo grup moshe, megjithatë, është më shumë i zakonshëm në gratë pas pesëdhjetë vjetësh.
Cystoma Mucinous rrallë bëhet i keq. Cystoma mbushur me lëngshëm të lëngshme të verdhë transparente. Cystoma tilla arrijnë madhësi shumë të mëdha dhe vetëm me një aparat fotografik. Lloji i lëngshëm kist tenton të ozlokachestvlenyyu. Keqe mund të përfshijë një vezore - kystoma Mucinous atë më shpesh, ose të dyja vezoret - kystoma lëngshëm. Sipërfaqja e brendshme e tumorit është e ndryshme, too. Pavarësisht përhapjes së sëmundjes, deri më tani nuk ka të dhëna për shkaqet e zhvillimit të saj. Ekspertët sugjerojnë se paraqitja cystoma mund të nxisë çrregullime funksionale të vezoreve, praninë në trupin e tipit të virusit herpes 2 dhe predispozicion gjenetik. Rreziku përfshijnë gratë që vuajnë sëmundje patologjike të sistemit riprodhues - endometritis, vaginitis, kanceri, çrregullime menstruale, abort. Me fillimin e menopauzës, rreziku i rritjes së ovarian cystoma.Simptomet e cystoma ovarian


Simptomet e cystoma ovarian në një fazë të hershme të zhvillimit në dispozicion. Gjatë kësaj periudhe, sëmundja manifestohet nëpërmjet ekzaminimit kalimit të planifikuara mjekësore të pacientit, ose, kur të aplikoni për një gjinekolog në lidhje me probleme të tjera. Se si rritet kystoma në madhësi, të fillojnë të tregojnë simptome, dhimbje barku dhe plotësia, duke tërhequr dhimbjen që i jep mbrapa dhe ijë, çrregullim të ciklit menstrual. Nëse perekrutylasya lidh këmbë, nuk ka ethe, vjellje, dhimbje barkut të bëhet e fortë. Puna e rëndë fizike, ose ndonjë dëmtim që mund të këputje të cystoma.Trajtimi i kystome ovarian


Një mjek mund të dyshojnë se cystoma praninë gjatë ekzaminimit gjinekologjik normale, pas së cilës pacienti është dërguar për trnsvahynalnoe ultratinguj dhe MRI. Për të duhet të kontrolloni natyrën e diferencimit dhe cystoma origjina marrin birë dhe gjak për shënuesve.
Trajtimi i kystome ovarian përfshin vetëm kirurgji. Kjo diktohet nga tendenca e tumorit në një transformim malinj, rritjes së shpejtë dhe komplikacione të ndryshme. Operacioni ju lejon për të hequr tërësisht arsimin dhe për të përcaktuar karakterin e saj. Madhësia cystoma, gjendja e pacientit dhe comorbidities përcaktuar taktikat e operacioneve. Në rast të komplikimeve situata duhet të jetë fikse-gjatë trajtimit. Rreziku më i madh për gratë është një keqdashje e tumorit, sepse trajtimi vetëm me heqjen e plotë të arsimit mund të garantojë një rezultat të mirë.

Kystoma vezoret mëdha gjithashtu i mbushur me rrezik - ajo mund të plagosë, thyer ose të infektohen. Cystoma madh duke bërë presion në të gjitha organet përreth, ndërprerë funksionin e tyre.