Cistike-fibrotike gjiritMastopatia është një sëmundje e gjirit femra, i cili ndikoi dështim hormonal në indet e trupit vulë formuar lidhës, duke çuar në formimin e flluska të vogla të lëngshme - Cysts (e cila është arsyeja pse i gjirit është quajtur fibro - cistike). Gjatë zhvillimit të mastitit në ndryshimet femra trupit ndodhin në strukturën e indeve të gjoksit dhe shkeljen e funksioneve të tyre.


Cistike sëmundje fijor gjirit - simptomatMastopatia Kohëzgjatja ndryshme të tanishme të tyre dhe për këtë arsye sëmundja nuk mund menjëherë të identifikojë. Simptomat e hershme të mastitit madje mund të jetë i padukshëm, shumë gra janë zakonisht manifestimet më të dallueshëm të mastitit ndodhin vetëm gjatë menstruacioneve të grave. Megjithatë, disa shenja të mastitit në trup mund të zbulojë dhe të fillojnë trajtimin e kësaj sëmundjeje. Në veçanti, karakteristika të tilla përfshijnë:- Dhimbja dhe bllokimi i qumështit të gjirit, sidomos gjatë fillimit ose pas menstruacioneve. Në fazën e parë të mastitit gjirit nuk dhemb shumë, me dhemb dhimbje dhe fuzzy. Kur vjen gjirit në fazën aktive dhe fillon të përparojë, pastaj dhimbje në gjoks në masë të madhe rritet efikasiteti shfaqet në sqetull, mbrapa, supet dhe qafën. Gjithashtu gjatë Inflamacioni i gjirit shumë gra dhimbje më keq kur prekja gjoksin. Gjirit në këtë sëmundje rritet në mënyrë të konsiderueshme në madhësi.


- ka filluar të thinjet shkarkimit apo të gjelbër nga dalë.

- me ndjenjën ka disa pjesë të gjirit ku indet e gjirit mbyllur shumë.

- dhimbje të përhershme ose të përhershme shurdhër dhemb, forca e të cilit ndryshon me fillimin e menstruacione (dmth ata që me ardhjen e dhimbjes menstruacioneve intensifikuar, dhe pas përfundimit të saj zbehet pak). Gjithashtu gjatë menstruacioneve të grave me mastitë nuk është një ndjenjë e fortë e shurdhim në gji.
Cistike sëmundje fijor të gjirit - trajtim
Trajtimi i mastitë cistike fijor është për të eliminuar stressors shumë në jetën e grave dhe normalizimin e hormoneve trupit të saj. Gjëndrrat e qumështit duhet të trajtohen rrugë lokale. Nëse gruaja mastitit ankohet për dhimbje të forta në gjoks, atëherë ajo është e rekomanduar për të eliminuar nga dieta ushqimet tuaja të dëmshme dhe pijeve, të cilat zakonisht përfshijnë alkool, kafe, çaj, çokollatë dhe kakao. Përparësi duhet t'i jepet një dietë e frutave dhe perimeve, nuk abuzojnë mastitë kur tymosur dhe produktet e kripura. Vëmendje e veçantë është e rekomanduar për të paguar praninë mastopathy sëmundje në trupin tuaj sasi të mjaftueshme të vitaminave A dhe E. Ato ndihmojnë rregullimin e mëlçisë dhe kështu në stabilizimin e trupit të përgjithshëm hormonal. Nëse gjirit nuk është i rrjedhshëm, ai mund të trajtohen me ilaç bimor. Nëse sëmundja është tashmë në një fazë shumë të avancuar, trajtimi i tij duhet të kryhet me përdorimin e barnave hormonale.