Mitet për kancerin e gjirit


Zemrat e grave këndoi piktorëve, skulptorët, poetët. Ai u bë simbol i amësisë, bukurisë dhe feminitetit. Megjithatë, shumë gra ajo përfshin një shumë të ankthit: disa janë të shqetësuar për madhësinë dhe formën e gjirit, për dikë që të kujdeset për të ushqyerit e foshnjës.
Por të gjitha zonjat kombinon frikë sëmundje të tilla të rënda si kanceri i gjirit. Për fat të keq, këto frika shpesh bazohen në gabime dhe fiction. Cilat janë mitet e zakonshme rreth kancerit të gjirit nuk mund të merret seriozisht?

Miti 1. Nëse një grua është në rrezik - kështu që me siguri i sëmurë me kancer të gjirit.


Për fat të keq, nga kjo sëmundje e rrezikshme askush nuk është imun. Por faktorë të rëndësishëm të rrezikut duhet të dini. Yyazytsirnist e zhvillimit të kancerit të gjirit në gratë nëse ato nxjerrin tym, abuzimi me alkoolin, nëse hëna filloi 12 vjet dhe përfundoi pas 50 vitesh, 30 vjet në qoftë se ata i lindi. Kështu mitet për kancerin e lidhur shpesh me idenë se trashëgim rrit rrezikun e sëmundjes shumë herë. Kjo nuk është. Predispozitë trashëguar të kancerit të gjirit - kjo nuk është një diagnozë.

Miti 2. Nëse familja e gruas askush nuk kishte kancer, pra, mos u bëni merak.

Kjo është absolutisht e gabuar. Kanceri mund çdo grua. Sipas studimeve, rreth 85% e seksit të drejtë, pacientët e kancerit kishte predispozitë trashëgimore. Prandaj është e rëndësishme të inspektimit të rregullt.

Miti Kanceri 3. gjirit mund të transmetohet vetëm nëpërmjet linjës femërore.
Tani jo. Në mënyrë të ngjashme, provoi se sëmundja mund të transmetohet dhe vija meshkuj. Në mënyrë tipike, kanceri i gjirit mashkull është i lidhur me gjenit VRSA-2. Prandaj mjeku duhet të jetë i vetëdijshëm për të gjitha rastet e kancerit të gjirit, jo vetëm nëpërmjet linjës femërore të familjes, por edhe për burrat.


Miti 4. Kanceri i gjirit mund të sëmurë të menopauzës.
Shpesh mitet për kancerin në lidhje me moshën dhe gratë e kësaj periudhe të jetës së tyre si menopauzës. Sigurisht, gjatë viteve rrit rrezikun e sëmundjeve, por nuk humbasin vigjilencë kurrë. Ekspertët këshillojnë që t'i nënshtrohen mammograms duke filluar nga 40 vjet. Për më tepër, në qoftë se një grua ka një predispozitë gjenetike ekziston, ju duhet të bëjë atë para se të.

Miti 5. Madhësia e vogël e gjirit të grave, kanceri ulët yyazytsirnist.
Për fat të keq, në këtë rast, madhësia nuk ka rëndësi. Secili nga seksi i bukur, pavarësisht vëllimit të saj, mund të sëmuren me kancer të gjirit.


Miti 6. Shkaku i kancerit mund të jetë terapi hormon.
Mite të ngjashme në lidhje me kancerin vetëm pjesërisht e vërtetë. Besohet se progesterone hormonet dhe estrogjenit, ndikojnë në zhvillimin e kancerit të gjirit. Kjo sëmundje mund të ndodhë në qoftë se një grua ka përdorur terapi hormon më pak se një muaj, apo më shumë se pesë muaj. Përveç kësaj, terapi estrogjenit hormon është bërë obligim vetëm për gratë që kanë një mitër hequr, pasi ky hormon mund të shkaktojë kancerin e mitrës.

Miti 7. qumështit dhe të lartë kalori ushqime mund të shkaktojnë kancerin e gjirit.

Të lartë kalori ushqim - shkaku i trashje, e cila nga ana përfshin jo vetëm kancerin e gjirit, por kancere të tjera. Kjo do të ndihmojë për të zvogëluar rrezikun e kancerit? Studiuesit zbuluan se seksi i bukur që nuk hanë, nuk pi duhan dhe më shumë lëvizje që të ndjekin një mënyrë jetese të shëndetshme, të prirur për sëmundje më pak. Në të njëjtën kohë, shkencëtarët nga lidhja e rregullt e Shteteve të Bashkuara në mes të dietës dhe kancerit të gjirit u gjet.
Sa për produktet e qumështit edhe disa mendime. Së pari, salcë kosi, djathi dhe produkte të tjera të dobishme për gratë gjatë menopauzës, sepse yyazytsirnist reduktuar shfaqjes së kancerit të gjirit. Në të njëjtën kohë në shëndetin e zonjat postmenopausal nuk janë prekur.


Miti 8. Mamografia siguron shëndetin e gjirit.
Për fat të keq, vetëm mamografia mund të zbulojë sëmundje, por jo të parandaluar atë. Kjo procedurë i ndihmon për të zbuluar kancerin në fillim. Dhe sa më shpejt të zbuluar sëmundje, aq më shumë një luftë të suksesshme.

Miti 9. Mamografia - një procedurë e dhimbshme.
Gruaja mamografia ka disa siklet, sepse gjatë gjoksin e saj clamped dy pjata plastike. Megjithatë, kjo zgjat vetëm disa sekonda.