Efektet e kimioterapia në trajtimin e kancerit


Kimioterapia ka qenë prej kohësh mjeti më efektiv në luftën kundër kancerit. Por efektet e kimioterapi në trajtimin e kancerit janë të pashmangshme. Aktualisht, droga janë zhvilluar, ndikimi negativ i cili minimizohet. Çdo gjë tjetër shumë më të suksesshëm se ata të përballen me detyrën.
Efektet kryesore të kimioterapia janë vjellje, humbje e flokëve dhe efektet në palcën e eshtrave. Të vjella vuajtur nga njerëz të cilët trajtohen me drogë vjetra. 21 Kimioterapia kurrë nuk do të shkaktojë refleks të rënda gag. Në rastet kur ajo është e përzier e pashmangshme, vijnë në antiemetic ndihma barnave që trajtimi i kancerit është thelbësore.


Disa lloje të kimioterapia shkaktojë humbjen e flokëve. Edhe pse mjekësia moderne dhe ky faktor ka reduktuar në minimum, megjithatë, disa droga të sjellë pasoja të tilla. Flokët bien jashtë, jo gjithmonë. Shpesh nuk është vetëm humbja e pjesshme ose e flokëve hedh lëng e tyre. Më rrallë vërehet baldness plotë jo vetëm kokën, por tërë trupin me flokë. Humbje e flokëve është e përkohshme. Ne fund te trajtimit, ato të ri-rritet. Ky faktor ndikon negativisht të gjithë njerëzit trajtohen, si dhe të ardhur në kushtet me ndryshimin e paraqitjes nuk mund shumë. Ka disa lloje të kimioterapia, përdorimi i të cilave praktikisht nuk shkakton humbjen e flokëve. Gjatë trajtimit me droga të tilla kafkë ftohtë për gjysmë ore, parandalimin e efekteve të dëmshme të elementeve kimike në rrënjët e flokëve.


Për fat të keq, edhe mjekësia moderne nuk është në gjendje për të parandaluar ndikimin e trajtimit në palcën e eshtrave. Kjo pasojë e kimioterapia në trajtimin e kancerit është më e prekshme dhe e rrezikshme. Ky aspekt është shumë komplikime që në njëfarë mënyre ndikojnë negativisht në shëndetin e njeriut. Palca e eshtrave prodhon antitrupa, duke përfshirë edhe qelizat e kuqe të gjakut, qelizat e bardha të gjakut dhe trombocitet. Shkelja e përmbajtjes së tyre në gjak kërcënuese pasojat e mëposhtme:
- Mungesa e qelizave të bardha të gjakut të çon në një imuniteti kritike të ulët, kur sëmundja më e parëndësishme mund të jenë fatale për njerëzit;

- Reduktimi i qelizave të kuqe të gjakut shkakton lodhje të shpejtë të përgjithshëm;
- Mangësi trombociteve çon në koagulimit të dobët të gjakut. Në këtë shtet, një prekje e lehtë e lëkurës njerëzore duke shkaktuar bruising dhe madje edhe jo të fortë goditje - shfaqjen e kone.

Sot gjatë trajtimit kimioterapia për pacientët është mbikëqyrja e rreptë, dhe devijimi më i vogël menjëherë poperedzhuyutsya. Shkelja e mykrotel mund të çojë në anemi. Trajtohen, zakonisht transfuzioni i gjakut të saj. Në kritike uljen e qelizave të bardha të gjakut në disa raste e produkteve që përmbajnë rritjen vitamina. Por kjo nuk është e lejuar gjithmonë, pasi ata mund të shkaktojë një rikthim të kancerit.

Mungesa e trombociteve transfuzionit kompensuar ato. Ky proces është i ngjashëm me një transfuzion gjaku, por njerëzit janë futur vetëm trombocitet. Aktualisht është duke zhvilluar elemente të reja të rritjes, me të cilat ju mund të në një kohë të shkurtër për të rriten trombocitet. Kjo do të shmangur efektet e kimioterapia në trajtimin e kancerit të shkaktuar nga mungesa e trombocitet në trup.

Përveç këtyre tri efekte janë të tjera, më pak të prekshme, por ende pakëndshme.
- Diarre. Ajo mund të provokojë vetëm disa lloje të drogës kimioterapeutik. Ajo është trajtuar me anë konvencionale, i cili mund të blera në çdo farmaci. Ka raste kur diarre ndalesa. Atëherë trajtimi ndërpritet ose doza reduktohet në normalizimin e kimioterapi.

- Fertility. Shumica e drogave shkaktojnë pasoja të pakthyeshme në të cilat burrat reduktuar nivelin e spermës. Më vonë burrat kërcënuar varfëri. Në rastin e grave kimioterapia ndikon ovulacionit, e cila gjithashtu kërcënon varfëri.

Në raste të tilla, para se të mjekohet duhet të kryejë një bisedë paraprake me mjekun. Meshkujt mund të ruajë sperma e tyre të ngrira, në qoftë se në të ardhmen është planifikuar të krijoj fëmijët. Storage vezë femra është aktualisht në nivelin e eksperimentimit, por në të ardhmen e afërt nayiyazytsirnishe të bëhet e mundur. Njerëzit të cilët kanë pësuar trajtim kimioterapia, shpesh kanë nevojë për t'iu referuar psikologët. Në shumicën e rasteve, shërohet nga kanceri nuk janë në gjendje për të ardhur në kushtet me jetën e tij.

Trajtimi i kemioterapia pothuajse asnjë efekt në jetën seksuale. Nuk janë vetëm disa kufizime që duhet të ndiqen. Duhet të theksohet se edhe pse kimioterapia bën meshkujt jopjellor, kjo ndodh menjëherë. Gjatë trajtimit është e nevojshme të përdorë kontraceptive, pasi në këtë fazë të konceptimit është e mundur. Si për burrat, në trajtimin e kimioterapia është e dëshirueshme që të përdorin prezervativë, sepse ka raste kur sperma në gratë shkaktuar parehati të mjaftueshme.


Pasoja përfundimtare e kimioterapia në trajtimin e kancerit është yyazytsirnist kishte kancer në të ardhmen. Shkaku i saj vetëm disa droga numri i të cilëve sot është zvogëluar. Ky ndikim nuk priren për të gjithë njerëzit. Duke u kthyer për shifrat, maksimumi 2% e njerëzve trajtohen me kimioterapi, me rrezikun e kancerit të përsëritura. Për më tepër, përsëritje e kancerit është e mundur jo më herët se 10 vjet. Siç u përmend më lart, ky ndikim nuk duhet të gjitha drogat. Veprimi Onkohennoe është vetëm një pjesë e vogël e tyre. Por ata janë përdorur në pakicë të madhe të rasteve. Për të reduktuar kancerin yyazytsirnist ri, mjekët përdorin ato drogë, të cilat më pas nuk do të shkaktojnë efekte të tilla.