Shenjat e para të tumoreve në trup


Diagnoza e hershme - detyra kryesore në onkologji, përcaktimin e efektivitetit të trajtimit dhe përfundimisht jetën e pacientit. Ky problem është veçanërisht akute për shkak të rritjes së qëndrueshme e incidencës së kancerit. Përveç kësaj, kanceri kanë funksion të konsiderueshme të shenjave të para të sëmundjes tashmë në një fazë të avancuar, e cila në masë të madhe zvogëlon mundësinë e diagnostikimit të hershëm. Shpesh shenjat e para të një tumor zhvillon, zakonisht me sëmundje kronike, i maskuar si simptoma të fundit dhe të komplikojë zbulimin e kancerit. Dëshironi të dini më shumë në lidhje me shenjat e hershme të tumoreve në trup?


Prandaj, suksesi i luftës kundër kancerit dhe shenjat e tumoreve të varet kryesisht në punën e klinikës. Është e rëndësishme që në fazën e parë të trajtimit pacienti kishte marrë të gjitha masat për të përjashtuar apo konfirmuar diagnozën e keqdashje. Shkaqet e gabimeve mjekësore në diagnozën e malignancies ndryshme. Këto përfshijnë mungesën e njohurive të semiotikës dhe tumoret malinje, dhe gabime taktike - përcjelljen dhe trajtimin e proceseve inflamatore kronike pa verifikimin e diagnozës, trajtimit emërimin e pamjaftueshme (fizioterapi tumoreve malinje të indeve të buta). Në mënyrë tipike, shkaku i gabimeve është mungesa e vigjilencë onkologjike.


Zbulimi i kancerit në periudhën e preclinical është e mundur me skryninzi aktive ose aksidentalisht gjatë ekzaminimit. Mungesa e simptomeve klinike nuk do të thotë se tumoret në fazat e hershme të zhvillimit, si një jetë e mundur duke madje edhe kancer asimptomatike. Por shanset për të zbuluar një tumor në fillim kohë dukshëm më e lartë. Ajo duhet të jetë një kuptim të mirë të ndryshim në kushtet e mëposhtme:
• zbulimin e tumoreve në periudhën preclinical - është të identifikojë atë në fillimin e simptomeve klinike;
• Zbulimi i hershëm korrespondon me zbulimin e tumoreve për të përhapur atë në strukturat fqinje anatomike, kur prania e metastases rajonale dhe të largët maloyyazytsirno;

• identifikimi me kohë i fazës së përgjegjshme të tumorit, ku është e mundur trajtimin radikal të veçantë, por në mungesë të siguri absolute nuk mykrometastazyrovanyya largët;
• zbulimin Vonë korrespondon fazë të avancuar të zhvillimit të tumorit, në të cilën sëmundja është në fazat e fundit të zhvillimit dhe trajtimin radikal parealizueshme.

Natyrisht, më premtuese është zbulimin e kancerit në fazën preclinical. Diagnoza kryesore Pengesa e tumoreve në këtë fazë është mungesa e ankesave të pacientit, duke rezultuar në të nuk ka asnjë arsye për t'iu referuar një mjek. Pra, e vetmja mënyrë për diagnostikimin e hershëm - është një kërkim aktiv. Active Kërko nëpër implementues të shqyrtimit (përzgjedhje). Sistemi i shqyrtimit mund të organizohen në një kompleks, që mbulon organet e ndryshme dhe sistemet apo nga disa nga vendet më të mundshëm të tumoreve. Fluoroscopy parandaluese, mamografia në gratë mbi 40 vjet duke marrë vija citologjike nga qafën e mitrës gjatë ekzaminimit gjinekologjik, kërkimore dixhital zorrës së trashë në mbi 50 mvzhchyn - Për shembull, sistemi i gjatë i provimeve përdoren synojnë zbulimin patologjinë në mushkëri dhe mediastinum njohur dhe Testi vjet hemokult.


Çdo pacient kanceri në procesin e diagnozës dy faza:
• Faza fillestare diagnoza, të kryera nga mjekët e klinikave, spitali rrethit rurale, qendra mjekësore ose në stacionin flyuorohrafycheskoy kompanisë. Dyshuar dyahnostyrovav ose tumor në një pacient, mjeku duhet të përcaktojë organin sëmurë, nëse është e mundur, shtrirjen e keqdashje dhe menjëherë dërgon pacientin në klinikën e duhur;
• Faza rafinuar diagnoza, e cila është kryer në klinikën e onkologjisë, spital apo klinikë. Në këtë fazë, nëpërmjet përdorimit të metodave moderne të veçanta të përcaktimit vendndodhjen e saktë të tumorit, natyrën dhe shtrirjen e përhapjes së saj në trup, metastazë, comorbidity, statusi funksional i pacientit. Diagnostifikimi korrigjuar plotë saktë formulimin e diagnozës klinike, të cilat marrin në konsideratë të gjitha karakteristikat individuale të sëmundjes.

Formulimi i diagnozën e pacientëve me kancer duhet gjithmonë përfundojnë me fazën përkufizim të sëmundjes. Sëmundje Set fazë pas ekzaminimit klinik, ajo është një nga kriteret kryesore për zgjedhjen e metodës dhe shtrirjen e trajtimit. Përveç kësaj, përkufizimi i saktë i fazës klinike të sëmundjes të saktë mund të parashikojnë kursin e saj, në mënyrë racionale të planifikuar vëzhgime të mëtejshme dhe të vlerësojë në mënyrë të besueshme rezultatet e trajtimit.