Multivitamina të promovuar zhvillimin e kancerit


Është e vështirë të thuhet se sa moderne njeriu vuan nga mungesa e vitaminave në trup, disa studiues thonë se ky problem po kërcënon, të tjerët argumentojnë se një person nuk mund të ndjeni mungesën e vitaminave, nëse ushqehen në mënyrë adekuate dhe të saktë. Nayiyazytsirnishe deklaratë e fundit do të jetë më e përshtatshme, sepse të gjitha vitaminat e nevojshme trupin e njeriut përdoret për të marrë nga ushqimi, të ndryshme e cila është e përfaqësuar gjerësisht në shitje - edhe në veri Largët sot pothuajse nuk ka probleme me perime të freskëta, fruta, herbs dhe produkteve të tjera nga rajonet jugore pryvozymыmy. Kjo do të duket, për këtë arsye, problemi i mungesës së vitaminave mund të konsiderohet zgjidhen në masë të madhe, por shumë njerëz në periudhën e dimrit, pranverës preferojnë të gaboj duke marrë komplekset multivitamin që në mënyrë aktive duke u tregtuar dhe shitur në farmaci. Por studimet e fundit të dijetarëve perëndimorë kanë treguar disa multivitamina nxisë zhvillimin e kancerit dhe sëmundjeve të tjera.


A është e dobishme për njerëzit multivitamin nëse ata me të vërtetë të kontribuojë në zhvillimin e sëmundjeve të rënda, duke përfshirë edhe kancerin? Mjekët amerikanë dhe britanikë u përpoq për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje duke analizuar historinë e një numri të madh të pacientëve. Përfundimi i tyre ishte i qartë: në qoftë se një person ha normalisht, nuk mohuar veten në ushqime të pasura me vitamina, multivitamin artificiale jo vetëm të zvogëlojë rrezikun tuaj, por përkundrazi, të kontribuojë në zhvillimin e sëmundjeve të caktuara, patologjive kardiovaskulare, kancerit dhe disa të tjera, në mënyrë të barabartë sëmundje serioze. Sigurisht, publikimi i rezultateve të këtyre studimeve menjëherë provokuar debat të ashpër. Mbështetësit e përdorimit të multivitamina besojnë se vetëm një pjesë shumë e vogël e njerëzve sot ha si duhet, shumica prej nesh humb vitaminat nga ushqimet dhe komplekset multivitamin lejojnë për të plotësuar mungesën.


Si jetën tonë bëhen pjesë e përgatitjet për qëllim të mbushur mungesa e vitaminave dhe elementeve esenciale gjurmë në trup, ata janë të realizohet në formën e shurupe, kapsula, tableta. Reklamim promovon përdorimin aktiv të fondeve të tilla, duke siguruar lexuesit se trupi i njeriut pa multivitamina mbeten të pambrojtur kundër sëmundjes, shumë njerëz marrin komplekset multivitamin si zgjidhja për shumicën e sëmundjeve të zhvillohet për shkak të mungesës së vitaminave dhe substancave të nevojshme. Disa studiues janë të prirur për të mbështetur këtë pozicion, duke argumentuar se duke marrë komplekset multivitamin kërkuara pothuajse të gjithë njerëzit pa përjashtim, të marrë një multivitamin rekomanduar normat e 2-3 herë në vit, dhe disa besojnë që absolutisht duhet të merrni vitamina rregullisht.


Shumë mjekë mbështetje të dobishme mes njerëzve ideja se faji për shumë sëmundje mungesën e tyre të ushqyesve - kjo ju mundëson për të fajësuar të gjitha problemet e mungesës së vitaminave dhe nuk bëjnë përpjekje të nevojshme për të përfunduar diagnozën dhe trajtimin e sëmundjeve. Sigurisht, kjo qasje nuk mund të konsiderohet i saktë dhe profesional, kështu që shumica e profesionistëve të kërkojë informacion më të plotë dhe cilësor, konfirmuar nga studime të besueshme. Kjo është ajo që e bën disa shkencëtarë perëndimorë vazhdojnë vërejtjet e tyre, disa rezultate janë të njohur tashmë.


Kështu, monitorimi i pacientëve ka treguar se efektet anësore të marrë komplekset multivitamin mund të jetë kanceri, dhe kjo vlen kryesisht për njerëzit që hanë siç duhet dhe në të njëjtën kohë duke marrë multivitamina sintetike. Studimet konfirmojnë se një numër i minerale dhe vitaminë komplekset nuk e justifikon besuar atyre shpresë, por shumë mund dhe do të bëhet një kërcënim për shëndetin. Siç e dimë shumë mirë - shumë e keqe, dhe reklamat në media provokon shumë njerëz të abuzojnë me këtë lloj të drogës, shumica e banorëve besojnë se çdo gjë e rrezikshme në këto komplekse nuk mund të jetë - sepse kjo është vitamina, të cilat a priori nuk mund të jetë më shumë për njeriun!


Dashur dhe e përdorur gjerësisht nga shumë njerëz të vitaminës C, e cila prindërit japin fëmijët e tyre rregullisht, gjithashtu i dha shkencëtarëve një surprizë. Acid Askorbik doli të jetë në gjendje për të ndikuar në zhvillimin e sëmundjeve kardiovaskulare, por i njëjti lloj i vitaminës gjenden në perimet dhe frutat, jep një rezultat diametralisht të kundërt, njerëzit janë shumë më pak të ngjarë të vuajnë nga këto sëmundje dhe për më tepër, në mënyrë të konsiderueshme të zvogëlojë rrezikun e kancerit.
Kështu, rezultatet paraprake të shkencëtarëve mund të llogarisin në vijim: vitaminë tepërt që ndodh kur të ushqyerit e mirë dhe përdorimin aktiv të multivitamina dhe multivitamin komplekset abuzimi janë në gjendje të rezultojë në zhvillimin e kancerit dhe disa sëmundjeve të tjera.


Çfarë duhet të shikoni për kur të aplikoni minerale dhe vitaminë komplekset.
1. Kombinimi i vitaminave ndryshme bashku. Shumë njerëz besojnë se përbërësit më të ndryshme të përfshira në minerale, vitamina kompleksi më të mirë, por kjo ide është një gabim serioz. Disa vitamina mund të jenë jo vetëm të padobishme në kombinim me njëri-tjetrin, por mund të shkaktojnë plagosje serioze. Rasti është vërejtur kur mjeku mori një fëmijë prindërit e të cilëve rregullisht dha vitaminat më të shtrenjtë, një listë e cila nuk përfshinte kombinuar me njëri-tjetrin, B1, B6, B12 duke rezultuar në një fëmijë përkeqësuar seriozisht shëndetin.


2. Vetë-kërcënuese probleme duke marrë një multivitamin. Duke marrë për asnjë arsye komplekset multivitamin, rrezikohet minuar shëndetin e tyre.
3. mbidozë e disa vitamina promovon sëmundje.