Shkaqet e kancerit esophageal njeriut


Për të krijuar kushte të rehatshme të jetesës janë të preferuar operacion restaurimin çastit e vazhdimësisë së traktit digjestiv. Në kancerit, ezofag verhnohrudnoho metodën e zgjedhjes është heqje apo asgjësim i ezofagut dhe stomakut faza эzofahoplastyka ose rrjedhin nga lakim më të madhe të stomakut dhe esophageal ose faringut formimit anastomosis në qafë. Arsyet e kërkuara limfodysektsiya dhe nyjet thellë qafës së mitrës supraclavicular në të dy anët, limfodysektsiya gjerë mediastinal dhe të barkut. Le të flasim sot për të gjitha shkaqet e rëndësishme të kancerit esophageal njeri!


Në kancerit, të mesme - dhe nyzhnehrudnoho ezofag është heqje më e përshtatshme nëntotali i ezofagut me stomak ndjekur zhvendosur эzofahoplastykoy (në gjysmën e djathtë të zgavrën e kraharorit, tipi operacion Lewis). Mediastinale treguar gjerë dhe limfodysektsiya barkut. Në kancerit, ezofag nyzhnehrudnoho operacion të mundshëm të Hэrloka limfodissektsiey. Detyrueshme heqje esophageal fazë është limfodysektsiya gjerë (zonë paraezofahealnyh, paratrahealnyh, traheobronhyalnыh ulët, mbledhësit limfatike paraaortalnyh) bllok të vetëm me fibra.


Në ato raste dhe shkaqeve, kur gjendja e përgjithshme e pacientit është në dyshim në mundësinë e operacionit një fazë, faza e parë të kryer operim Nëntotali për esophageal Dobromыslovu - Toreku. Pas 6 muaj pas heqje me restaurimin adekuat të ushtrimit të forcës fizike të shtyrë эzofahoplastyku pacientit. Trajtimi kirurgjik në një version të veçantë të përdorur në pacientët me lezione tumor të gjatësisë ezofag nuk kalon zakonisht 3 cm. Në praninë e metastases në nyjet limfatike regjionale dhe pushtimi tumor më të thellë mukozës justifikuar trajtimin kombinim me rrezatim ose kimioterapi.

Aktualisht, trajtimi përdorur gjerësisht kombinim me para - dhe radioterapi postoperative. Të gjithë pacientët me kancerit të avancuar në nivel lokal esophageal kombinuar trajtim ndihmës i plotë kimioterapia 3-5 kurse të drogës platini, bleomicin, methotrexate, cyclophosphamide, etoposid.

Trajtim paliativ dhe arsyet
Nëse kanceri fshehur njerëzore esophageal në një fazë të hershme, ankesat e vona dhe pacientët e moshuar një pjesë e rëndësishme e trajtimit radikal nuk është gjithmonë e mundur. Për shkak të një rëndësie të madhe praktike janë metodat e trajtimit paliativ Poloni. Në një farë mase, për trajtim paliativ ndërhyrje përfshijnë gastrostomy. E pra provuar endoskopik recanalization esophageal Lumen në stenozë tumorit njerëzor. Ajo kryhet nga lazer dhe electrocautery tumor.


Kanceri i ezofagut në shumicën e rasteve po ecën ngadalë. Nuk ka trajtim të kancerit gjithmonë ka një prognozë të keqe. Jetëgjatësia mesatare e pacientëve të tillë është jo më shumë se 5-8 muaj pas shenjave të sëmundjes, edhe pse diagnoza e hershme rastet e raportuara Jetëgjatësia deri në 6 vjet pa ndonjë trajtim. Rezultatet më të këqija janë në rritje formë эndofytnoy. Shkalla e mbijetesës tre-vjeçar në këtë grup është 6%, ndërsa эkzofytnom rritja arrin 27%. Trajtimi kirurgjik në një version të veçantë të përdorur në pacientët me lezione tumor të gjatësisë ezofag nuk kalon zakonisht 3 cm. Në prani të të drejtave të metastases në nyjet limfatike regjionale dhe pushtimi tumor më të thellë mukozës justifikuar kombinim me radioterapi dhe / ose kemioterapia. Aktualisht, trajtimi përdorur gjerësisht kombinim me para - dhe radioterapi postoperative. Të gjithë pacientët me kancerit të avancuar në nivel lokal esophageal kombinuar trajtim ndihmës i plotë kimioterapia 3-5 kurse të drogës platini, bleomicin, methotrexate, cyclophosphamide, etoposid.