Shkaqet e kancerit të prostatës


Kanceri i prostatës - një lloj i neoplasms malinje, janë mjaft të zakonshme në meshkuj, sidomos në moshën e vjetër. Ndërsa numri i vdekjeve nga të gjitha vdekjeve nga kanceri nga Prostate Cancer renditet e dyta në Rusi. Incidenca në rritje të vazhdueshme, kur krahasohet gjatë fund të 70 dhe fillim të viteve '90, kjo shifër pothuajse dyfishuar. Për shembull: në Shtetet e Bashkuara çdo 15 minuta. kanceri i prostatës vret një person çdo 3 minuta dhe e vënë këtë diagnozë.
Kanceri i prostatës tillë e përhapur e bën një nga problemet më të mëdha sociale të botës moderne, duke përfshirë Rusinë. Mungesa e një sistemi të popullsisë arsimor mjekësore dhe diagnoza e hershme - që të faktit se shumica e pacientëve gjatë thirrjes fillestare te mjeku është tashmë faza mjaft të avancuara të kancerit të prostatës, i cili eliminon mundësinë e një kurë.Shkaqet e kancerit të prostatës për momentin nuk është e qartë deri në fund. Për shkak se ajo është shumë më e zakonshme në meshkuj më të vjetër (60 vjeç e sipër), dukuri e saj është e lidhur me një ndryshim në nivelet e hormoneve. Ajo është e njohur se kanceri i prostatës - tumor hormon që stimulon rritjen e pranisë së saj në trupin e testosterone. Prandaj, në burrat me testosterone të lartë, më shumë kanceri iyazytsirno, dhe trajtimit do të jetë më e gjatë dhe më e vështirë.
Kur kanceri i prostatës tumor pengon rrjedhën e urinës, e cila në masë të madhe dëmton cilësinë e përgjithshme të jetës. Nëse trajtimi nuk është kryer me kohë, metastazë tumor mund të japin. Diagnostikuar si një sëmundje kryesisht në dispozicion në gjak dhe e acidit urinës sekretimit phosphatase e pacientit në sasi të tepërta të ndara gjëndër prostatës sëmurë.


Sëmundja në një pikë të caktuar atje fshehurazi, pa asnjë simptome shqetësuese. Ky është problemi kryesor: njeriu kryesor një jetë të zakonshme edhe pa e ditur se sëmundja është paraqitur tashmë në trupin e tij. Kur simptomat e para duket, faza fillestare e trajtimit të kancerit është e gjatë dhe në thelb i pamundur.

Kjo është arsyeja pse përpjekje të mëdha janë shtuar për të siguruar diagnoza e hershme dhe të shqyrtimit për sëmundje. Aktualisht, nuk ka mënyra mjaft efektive për të siguruar pacientët e plotë kurë me forma të avancuara të kancerit të prostatës. Për të reduktuar vdekshmërinë nga kjo sëmundje mund të lejojë vetëm diagnoza e hershme dhe trajtimin në kohë.

Konsideroni disa nga shkaqet e kancerit të prostatës? Sipas ekspertëve, shfaqja dhe zhvillimi i sëmundjes kontribuojnë në faktorët e mëposhtëm:

Mjedis
Ndikimi i mjedisit në paraqitjen dhe zhvillimin e kancerit të prostatës është provuar nga shembulli i emigrantëve japoneze të cilët lëvizin në Shtetet e Bashkuara. Në Japoni, ata janë më pak në krahasim me jetuar në rrezikun e Shteteve të Bashkuara të zhvillimit të kancerit të prostatës. Duke u larguar si Kaliforni apo Hawaii, që është plotësisht ndryshon mjedisin rrethues, ish-banorët e Japonisë, janë në rrezik për këtë karakteristikë të re mjedisit. Kështu incidenca e kancerit të prostatës është duke u rritur në mënyrë dramatike, duke arritur nivelin e banorëve të përhershëm të Amerikës.


Arsyet lidhen me trashëgim ose predispozicion gjenetik.
Nëse dikush në familje ka hasur këtë sëmundje, pothuajse të gjithë njerëzit në të janë rritur shanset e kontraktimit. Dhe në një moshë të re, kur shumica e njerëzve ende nuk mendojnë për nevojën për rishikimin vjetor.
Sipas mjekëve amerikanë, rreziku i rritjes së kancerit të prostatës afërsisht dyfishuar në praninë e diagnozës në vëllait apo babait të pacientit. Me një numër të madh të të afërmve të cilët vuajnë nga kjo sëmundje, rreziku mund të rritet në 50% (mesatarja amerikane ajo është rreth 13%).


Dietë
Natyrisht, vetë ushqimi nuk është i aftë për të shkaktuar kancerin e prostatës. Por disa studime kanë treguar se rreziku i shfaqjes së saj rrit për burrat, konsumojnë një sasi të vogël të fibrave dhe një numër të madh yndyrë të kafshëve. Ajo u shfaq edhe një lidhje të drejtpërdrejtë të ulët vdekshmërisë nga kanceri i prostatës me konsumin tradicionalisht të lartë të perimeve të verdhë dhe të gjelbër në disa vende.
Kjo mund të shpjegohet me faktin se një dietë e ulët në yndyrë dhe e lartë - fibra, ndihmon të zvogëlojë nivelet e gjakut të hormoneve seksuale mashkullore - testosterone dhe për këtë arsye të reduktuar rrezikun e kancerit të prostatës.


Akomodimi Ski
Është vërejtur se numri i vdekjeve nga kanceri i prostatës në veri është shumë më tepër se në jug. Çfarë mbështetur sasinë e rrezatimit ultravjollcë në këto fusha. Kështu, drita ultravjollcë ul rrezikun e sëmundjeve, sepse ajo rrit sasinë e prodhuar nga trupi i vitaminës D, e cila ngadalëson rritjen e tumoreve.

Profesion
Disa studime kanë treguar se kadmium nxit kancerin e prostatës. Kontaktoni me kadmium kanë welders, printera punës dhe të prodhimit të gomës halvanykam dhe të tjerët. Sipas tyre rrezikun e dukshëm më të larta se për anëtarët e profesioneve të tjera.


Pirja e duhanit
Lidhje të drejtpërdrejtë midis pirjes së duhanit dhe incidencën e kancerit të prostatës janë regjistruar. Por në duhan tymi përmban të gjithë të njëjtën kadmium të dhe nikotinë, dhe shumë substancave të tjera toksike. Kjo sigurisht nuk është e favorshme për shëndetin dhe rrezikun e sëmundjes nuk zvogëlohet.
Në mënyrë tipike, shkaku i kancerit të prostatës nuk është një nga faktorët e mësipërm, dhe kombinimet e tyre. Prandaj është e nevojshme për të përjashtuar mundur shumica e tyre për të minimizuar rrezikun. Dhe, sigurisht, ekzaminim i rregullt nga një specialist gjithashtu ndihmon për të reduktuar vdekshmërinë nga kjo sëmundje e rëndë.