Kanceri i prostatës tek burrat


Gjëndër prostatës është një organ i rëndësishëm për secilin prej seksit të fortë, sepse kanceri i prostatës - është një nga kanceri vdekjeprurës për burrat. 10% e vdekjeve nga kanceri që lidhen me këtë lloj kanceri. Dhe norma e vdekjeve të meshkujve të moshës 45 vjet është i papërfillshëm, regjistruar vetëm 3 raste për milion. Pas 75% është rritur me një mesatare prej 400 herë dhe arriti në 130 raste në 100.000 njerëz.
Në vendin tonë, kanceri i prostatës tek burrat është vërejtur dy herë më pak se në të gjithë botën. Por në dekadën e fundit, ne jemi të shpejt të zënë hapin me pjesën tjetër të planetit. Ne e dimë se yyazytsirnist e kancerit të prostatës tek burrat nuk janë të njëjta në të gjitha dhe varet trashëgim. Kështu, në Evropën Lindore dhe Azinë, sëmundja është më pak e zakonshme se në Skandinavi dhe Amerikë.


Përveç kësaj, disa familje rrezikun e kancerit të prostatës është shumë më e madhe. Kjo do të thotë se burrat, familja e të cilëve kishte këtë diagnozë duhet të shqyrtohen para 75 viteve. Për ta bërë këtë, ju mund të përcaktojë nivelin e gjenit të prostatës specifike (RSA) në gjak. Megjithatë, të jenë të vetëdijshëm se kjo metodë jep shumë psevdonehatyvnyh dhe Pseudopositive rezultatet, dhe për këtë arsye është vetëm informativ bashkë me studime të tjera.

Rritja rrezikun e kancerit të prostatës tek burrat dhe të kontribuojë në faktorë të tillë si pirja e duhanit dhe zakone të tjera të këqija, ekologjinë e keqe, nayboee konsiderohet Përbërjet rrezikshme helmimit kadmium. Dhe, për fat të keq, njerëzit me aktivitet të lartë seksual me kancer të prostatës shfaqet më shpesh.

Diagnoza e kancerit të prostatës dëgjojnë trishtuar në çdo rast, por ajo është gjithmonë një fjali. Mjeku dhe pacienti i tij duhet të dinë se si tumori do të sillen: ajo do të rritet me shpejtësi dhe do të kërkojë masa ekstreme ose do të rritet ngadalë dhe të lejojë për trajtimin terapeutik dhe të reduktuar rrezikun?

Përgjigja është në një farë mase varet nga kushtet e enëve të tumorit. Ashtu si të gjitha indet e trupit, ajo ka nevojë për ushqim dhe oksigjen. Nga furnizimit me gjak të tumorit varet nga zhvillimin e saj. Përmes hulumtimit, i cili i kryer në qendrat e kancerit në SHBA që përfshin 500 burrave të diagnostikuar me kancer të prostatës, ishte në gjendje të identifikojë model të rëndësishëm. Tumoret vdekjeprurës agresive priren të kenë neto enëve të gjakut të hollë, të parregullt dhe primitive rregulluar. Në tumoret që rriten ngadalë, ajo ka një vështrim të njohur. Rreziku i metastazë dhe vdekjes 6 herë më e lartë në enët e hollë dhe 17 herë më e lartë kur enët e rrjetit parregullt.

Shkencëtarët kërkimore përsëri dhe përsëri konfirmojnë faktin se rekomandimet mbi nevojën për të udhëhequr një mënyrë jetese të shëndetshme nuk është fjalë boshe. Shumë prej nesh e di se me nivelin e lartë të kolesterolit në gjak yyazytsirnist e sëmundjeve kardiovaskulare. Ajo rezulton se kjo është e rrezikshme për gjëndër prostatës te meshkujt.

Ekspertët nga Universiteti Johns Hopkins kryer një studim që përfshin 55 mijë e djemve të moshës mbi 55 vjet. Vëzhgimet filloi në 1993 - 1996 vjet, dhe pas kësaj prostatës kancerit zbulua në 1251 nga burrat. Për më tepër, për ata njerëz që kanë kolesterol të lartë se normale, e cila është 52 mmol / L ose 200 mg / dl, rreziku i një formë agresive e kancerit të prostatës deri gati 60%. Vlen të përmendet se kolesterolit të drejtpërdrejtë normale nuk ndikon në formimin e kancerit të prostatës, por redukton incidencën e formave më të rrezikshme.

Natyrisht, rezultatet mund të ndikojnë faktorë të tjerë, disa prej të cilave janë të lidhura edhe me rritjen e niveleve të kolesterolit, për shembull, e burrave, zakonet e tyre, predispozicion gjenetik për kancerin e prostatës, sidomos dietë. Megjithatë, një marrëdhënie e mundshme në mes të kolesterolit dhe kanceri nuk lënë pas dore.

Çuar në përfundime të ngjashme dhe studime të tjera. Kështu, në vitin 2006, ajo u gjet se duke marrë medikamente për të kolesterol më të ulët mund të zvogëlojë rrezikun e formave të rrezikshme të kancerit të prostatës.

Mund të ulur kolesterolin nga droga moderne për të ndihmuar të përballen me problemin e parandalimit dhe trajtimit të kancerit, por kjo kërkon më shumë hulumtime. Ndërkohë, ushqime efektet e dobishme të ulët-kalori, perime, fruta, kokrra dhe e di se njerëzit nga antikitetit, dhe asgjë nuk e pengon përfaqësuesve meshkuj sot të aplikojnë këto njohuri në praktikë.