Parandalimin e kancerit të njeriut


Baza e parandalimin e kancerit janë njohja aktual i mekanizmave të carcinogenesis. Përvoja në studimet eksperimentale dhe epidemiologjike tregojnë ekzistencën e një lidhje të drejtpërdrejtë ndërmjet ekspozimit ndaj agjentëve të jashtëm, metaboliteve endogjene dhe ndikimin e tyre në zhvillimin e tumoreve me një periudhë të caktuar fshehur. A keni nevojë për një cilësi të sëmundjeve të njeriut kancer parandalimin? Parandalimi i tumoreve malinje është një kompleks i masave për parandalimin e tyre fillore dhe të mesme.
Mbrojtje individuale ndaj keqdashje duhet të përfshijë masat e mëposhtme:


• Të drejtat e higjienës personale;
• Korrigjimi i funksioneve terapeutike;
• Ushqimi i duhur;
• Refuzimi i zakone të këqija;
• Funksionet Optimizimi i sistemit riprodhues;
• mbajtjen e një jetese të shëndetshme aktive;
• Formimin e një vetëdije të lartë të njeriut. Onkohyhyenycheskaya si parandalimin e kancerit është për të eliminuar ndotesve kancerogjene nga ajri thithur dhe ujë.

Prioriteti është lufta kundër pirjes së duhanit. Pirja e duhanit ndalohet pirja e duhanit i plotë është mjeti më i mirë për parandalimin individual të kancerit të mushkërive. Ndër faktorët që kontribuojnë në shfaqjen e malignancies, faktor ushqyese është 35%. Një masë e rëndësishme për parandalimin e kancerit individuale është maturi nga ushqimi dhe të zvogëlojë sasinë e tepërt të yndyrës në dietë. Reduktimi i marrjes yndyrë në 20-25% duke çuar në kolesterol më të ulët dhe të estrogjenit dhe kështu incidencën e kancerit të zorrës së trashë, gjirit, mitrës, pankreasit dhe organeve të tjera. Burrat janë të rekomanduara për të kufizohet në 75 metra, dhe gratë - 50 gram yndyrë në ditë. Masa tjetër parandaluese është për të kufizuar skuqura Foods, turshi, turshi, mish të tymosur. Ajo duhet të eliminojnë përdorimin zgjatur e yndyrës overheated pjekje mbi burners gazit flakë të hapur ose të produkteve obvuhlennya. Kjo do të zvogëlojë përmbajtjen e carcinogens formuar gjatë gatimit të ushqimit.


Megjithatë, një të hahet një problem të ulët-yndyrë kancerit nuk zgjidhur. Për të reduktuar rrezikun e dietë duhet të jetë e ndryshme, është e nevojshme që të përfshijë një sasi të mjaftueshme të frutave dhe perimeve të pasura me vitamina, minerale, fibra dhe shumë biochemicals unike. Ata të parandaluar formimin e kancerogjene, ngadalësuar aktivizimin e tyre dhe pengojne carcinogenesis pas ekspozimit ndaj nje agjenti kancerogjene. Të gjitha frutat dhe perimet janë të mira, por të ketë një familje të veçantë me vlerë të Umbelliferae (karrota, majdanoz), lakër (Kachanova, brokoli dhe lakër të tjera) perime, vajra vegjetale, soje. Me rëndësi të madhe për vitaminat A, C dhe Grupi B. Vitamina A dhe carotenoids të parandaluar akumulimin e carcinogens në trup dhe për të zvogëluar efektin e tyre në qelizat. Ata të parandaluar zhvillimin e kancerit të ezofagut, stomakut, mushkërive, fshikëz, prostatës dhe zorrës së trashë.


Beta-carotene është efektive në parandalimin e spontan, kimike dhe carcinogenesis rrezatimi, pengon zhvillimin e tumoreve të lëkurës shkaktuar nga rrezatimi UV. Vitamina C në doza të mëdha (deri në 10 m), ka veti antioxidant, pengon formimin e nitrosamines me nitrat, stimulon punën e imunitetit, zvogëlon rrezikun e kancerit të ezofagut, stomakut. Një rol të rëndësishëm në parandalimin e kancerit të zorrës së trashë ushqime të luajtura të pasura në fibra papërpunuar dhe vitamina B dobët tretur fibra çon në dobësim të carcinogens në shumë feces, përshpejton evakuimin e përmbajtjes zorrëve, ndryshon metabolizmin e acideve biliare ul pH. Komponentët e nevojshme të parandalimit të tumoreve malinje është makro - dhe micronutrients. Një rol të rëndësishëm ka luajtur me selen dhe kalciumit mangësi e cila çon në rritjen e frekuencës dhe rritjen e proceseve kanceri metastazë.