Diagnoza radiologjike e kancerit të mushkërive


Në ditët e sotme, kanceri është ndoshta një nga sëmundjet më të tmerrshme dhe të rrezikshme. Kjo sëmundje është aq e zakonshme që superon të gjithë treguesit e statistikave. Në qytetet industriale të kancerit të mushkërive do të japë vetëm lezione malinje dhe sëmundjet e stomakut. Lokalizimi më i zakonshëm i kancerit të vërejtur në mesin e popullatës mashkullore. Kanceri i mushkërive është sëmundje kryesor që çon në vdekje. Për zbulimin e sëmundjes, ka teknika të veçanta, të tilla si rreze-X diagnozën e kancerit të mushkërive, fluoroscopy gjoksit.


Një tjetër mund të përdorë një hetim CT, X-rrezeve, bronhohrafyyu, angiografi, pneumatoraks diagnostike. Radiophotography - studim në shkallë të gjerë, i cili duhet të bëhet çdo person një herë në vit. Të gjithë njerëzit që punojnë, detyrimisht kalojnë ekzaminimin mjekësor, drejtuar në X-ray. Megjithatë, fluoroscopy nuk është një nivel të lartë të saktësisë dhe ndjeshmëri. Përfundimi rreme negative në diagnozën e arritur në 40%. Përveç kësaj, trupi i njeriut është ekspozimi rrezatimi i fortë, rrezatimi nuk është vetëm subjekt, por stafi mjekësor.


Cila është diagnoza më e mirë radiologjike të kancerit të mushkërive? Gjoks X-ray diagnostifikimi ka ekspozim në mënyrë të konsiderueshme më pak rrezatimi, respektivisht, dhe pacientit dhe personelit mjekësor nuk marrin rrezatim të tillë si në X-ray. Kur Radiografitë zbulojë simptomat e masave të tumorit që janë në rrënjë të mushkërive, hypoventilation, shenjat e emfizemë valvulare, segmente atherosclerosis të mushkërive. Për shkak të ngjashmërisë së shenjave semiotik mbi sëmundje të tjera, ka një kompleksitet të caktuar lidhur me X-ray diagnozën e kancerit të mushkërive. Interpretim i mundshëm i të dhënave në përfundim, jo ​​zbulimin e Arsimit. Një shembull mund të konsiderohet si një plagë e vetme e pjesët e sipërme të mushkërive. Struktura mund të jetë homogjene, por nekrozë do të ndodhë shpesh. Në gjithë këtë, një periudhë mjaft të gjatë mbetet bronke papranuar kullimit. Nga struktura histologjike të tumorit dyfishuar kohën e varur. Përafërt, e cila është e formuar nga dyfishuar ne squamous kanceri në mushkëri qeliza - 140 ditë.


Sindromi Pankosta shoqëruar me kancer hipur. Në qoftë se kjo është një karakteristikë rrumbullakuar arsimit në krye edges shkatërrimit të mushkërive sipërme, ndryshime pleural dhe ridges. Kanceri Pankosta rëndësishme në diskutimin, vetëm origjina e vërtetë bronchogenic. Rënia e nyjave tumor - komplikacion i rrallë i kancerit të mushkërive periferike. Kur kanceri i mushkërive psevdokavernoznom, duke pasur parasysh simptomat e listuara më parë, ju mund të gjeni karakteristika të tjera të cilat ndihmojnë të dalluar atë nga abscesit të mushkërive. Në mënyrë paradoksale, por për fat të keq, në shumicën e rasteve, për të përcaktuar natyrën histologjike e sëmundjes, X-rrezet nuk mund. Megjithatë, analiza e imazheve, ka shumë ligje që duhet të merren parasysh. Për shembull, një lokalizimi periferike adenokarcinoma në skajin e sipërm, konsiderohet solytarnoy. Shtigjet festonchatыe pabarabartë. Struktura dolkovaya dhe heterogjene. Trashje lokale e mureve bronkial shënuara me kancer qelizë squamous. Në tumor qelizë squamous shpërbërjen e mundshme të brendshme. Qendrore është qelizë e vogël. X-ray mund të zbulojë tumorin primare është shumë e rrallë. Karakteristike është medyastenalnaya limfadenopati. Çdo A Vendndodhja mund të jetë tumor krupnokletochnaya. Megjithatë, zbulimi i parë i tumorit në 80% të pacientëve në masë tumor më shumë se 4 cm në diametër. Tumoret malinje carcinoid pazakontë dhe të konsideruar fillimisht.


Nëse ju nuk e kryejnë diagnoza radiologjike në kohë dhe të fillojnë të sëmundjes, kjo do të çojë në kancer të mushkërive. Në zemër të problemit është mungesa e njohurive dhe e lënë pas dore shëndetin e tyre. Nëse ju refuzojnë të kryejnë diagnoza klinike dhe radiologjike në kohë, ajo është mjaft e mundur që të humbasë një fazë të hershme të sëmundjes. Pothuajse 70% e pacientëve të ekspozuar ndaj trajtimit radikale parakohshëm apo të pasakta. Asnjë diagnoza radiologjike diagnoza mund të instalohet si duhet dhe, në përputhje me rrethanat, trajtimi do të caktohet tërësisht një formë që në mënyrë efektive mund të ndihmojë në fazat e hershme të sëmundjes. Trajtimi i paarsyeshëm ka një dëm të madh në trupin e njeriut. Hera e parë që një mjek diagnostikuar saktë vetëm në 10 raste nga 100. Pa diagnozë radiologic e 80-90% të pacientëve me kancer janë të ekspozuar ndaj trajtimit të paarsyeshme.


Të gjitha kanceret ekzistuese të vështira për të njohur pa inspektimet e duhura. Në kryerjen e diagnozës radiologjike e kancerit të mushkërive, zbulimin e sëmundjeve dhe të gjitha varietetet e saj, është shumë më reale dhe efektive. Në çdo rast, diagnoza radiologjike e kancerit të mushkërive, pavarësisht paragjykim tuaj është më e dobishme se sa të dëmshme. Trupi mund të reagojnë dy mënyra të përbashkët të ftohtë, grip apo sëmundje respiratore akute. Bronkit shpeshta, sëmundje kronike, të çojë në pasoja të ndryshme negative. Jashtë i njeriut nuk mund të prishin asgjë, vetëm herë pas here shfaqen kollë, historia e të cilit është e vështirë për të gjetur, dhe kjo është thirrja e parë. Nëse është e kollitjes e paqartë me origjinë të panjohur duhet të vizitoni një mjek dhe të kuptojnë se çfarë ka për qëllim diagnostifikimit radiale do të hapë çështjen e shumë më të gjerë. Pritjet ngurrimi për t'u testuar, një humbje e kohës çmuar. Është shumë më e lehtë për të përballuar me sëmundje e tmerrshme në një fazë të hershme. Diagnoza e kancerit të mushkërive mund të zgjasin jetën dhe të ndihmojë në parandalimin e sëmundjeve serioze.