Sarkoma e gjirit


Sarkoma - nuk është epiteliale, proliferimin malinje e indeve anormale të gjirit, e cila ka një numër të rritjes të lartë dhe përhapjes së qelizave të gjithë trupit. Sarkomë është një konsolidimi në gji, lëkura bëhet më e hollë mbi tumor, si dhe një rritje në figurën e venave nënlëkurës. Sëmundja shfaqet në gjashtë pacientët me njëqind vuajnë tumoreve malinje të gjirit. Sarkoma e gjirit është
Ajo është e ndarë në fillore dhe të mesme, e cila shfaqet në vend të tumoreve beninje. Sëmundja manifestohet në të dy gjinitë dhe të ndodhë në çdo moshë. Tiparet morfologjike të dalluar këto lloje të sarkomat gjinjve:


• liposarcoma - tumor malinj nga yndyra, tipar dallues është progresion të shpejtë dhe humbjen e të dy gjinjtë;
• fibrosarkome që dalin nga ind lidhës, ky lloj ndryshon depërtimin e qelizave të tumorit në indet fqinje;
• anhyosarkoma formuar qelizat endoteliale vaskulare dhe është i shpeshtë në natyrë, dhe të tjerët.
Aktualisht, faktorët e saktë që ndikojnë në zhvillimin e tumoreve, mjekët nuk mund të kuptoj se. Arsyet që ndikojnë në zhvillimin e Kaposi përfshijnë disa carcinogens gjëndra trauma, rrezatimi, kancer trashëgim. Gjithashtu në sarkomë arsimit mund të ndikojë në operacion për të hequr tumoret beninje me një pjesë të gjirit.Simptomat dhe shenjat


Gjatë sarkomë lëkurës është ngjyrë vjollcë me një model të veçantë të venave. Përveç kësaj, sarkomë përfshin rritjen në madhësinë e gjirit, gjakderdhje, simetri gjirit thyer, shprehjen e reaksioneve inflamatore.
Që nga mjaft disa raste të sarkomë të gjirit, për shkak se kriteret diagnostikuese nuk janë zhvilluar sëmundje. Gjatë shqyrtimit të kushtuar vëmendje të ënjtje, skuqje të lëkurës, si dhe prekje mund të jenë të lëvizshme, krupnobuhrystaya, tumor heterogjene. Ultratinguj gjirit dhe mamografia dhe tregojnë hedh lëng i lëkurës mbi tumorit dhe zgjerimi i venave nënlëkurës. Diagnoza përfundimtare është bazuar në analizën e morfologjik dhe citologjike e mostrave të tumorit.Trajtim


Trajtimi i sarkomë gjirit kryer nga kirurgji: mastectomy (me një ndërhyrje të vogël për largimin), heqje radikal është kryer në sarkomat shumë të diferencuara apo lymfadenэktomyya - formimin e tumoreve në nyjet limfatike. Për të përmirësuar rezultatet në kimioterapi postoperative është shtuar antratsyklynovыmy antibiotikë. Përcaktimi i kohëzgjatjes së periudhës së sëmundjes pa mund të jetë lloji i tumorit, shkalla e diferencimit, madhësia e tumorit. Përsëritje të mundshme të sarkomë ne vendet e seams postoperative, si dhe ndarja e metastazave të mushkërive dhe indeve kockore.