Sindromi familja kancer stomaku në njerëz


Kanceri i stomakut familja në afërsi të afërmit e njerëzve që vuajnë nga kanceri, tri herë më të larta se sa në të tjerat. Në këtë grup personash duhet të diagnostikuar infeksionin H. pylori me përshtatje të detyrueshme. Le të flasim në lidhje me sindrom artikull familjen e njohur të kancerit të stomakut në njerëz;
Gardner Sindromi - adenomatoznыy polipoza familja e 100% malignancies -noy, me një incidencë të lartë të adenomas kombinuar sipërme dhe të traktit të poshtëm gastrointestinal. Lynch Sindromi II - autosomal sindromi dominuese, e cila është karakterizuar nga një kombinim i kancerit të hershëm dhe adenocarcinoma e vendeve të tjera të familjes, sistemi kryesisht urinar, stomak dhe zorrë e vogël. Këto sindroma janë shumë të rralla, zakonisht në të rinjtë. Anëtarësuar infeksionin H. pylori si kancerogjen. Sëmundje parakanceroze njohur H. Pylori-lidhur panhastryt kronike atrophic. Në personat e infektuar rrezikun e kancerit të stomakut në 2-6 herë më të lartë se painfektuar.Ka dy mënyra kryesore helykobakternoho gastrit: i pari, me një rrezik më të ulët të kancerit të stomakut familjes: e kufizuar gastrit antral, zbatohen për llambë duodenale, e cila mund të shkaktojë formimin e ulcerat duodenale; dhe së dyti, përhapja e gastritit helykobakternoho antralnoy zonë në trupin e stomakut me progresion të panhastryta atrophic kundër të cilit Mukoza e mundur metaplazi dhe pamja e fushave të dysplasia. Rreziku i kancerit të stomakut është tashmë 20-70% në këtë grup të pacientëve.


Në diagnozën morfologjik e gastrit duhet të hetojë biopsies mukozale 6-8 me zonat e tranzicionit të stomakut në një tjetër; të nevojshme për të përcaktuar morfologjinë e treguesve të cilësisë gastrit si masë dhe përhapjen e atrofi, llojin dhe kohëzgjatjen e metaplazi (rilindjes) dhe shkallën e dysplasia të stomakut. Atrofi, metaplazi zorrëve, dysplasia - tre faza të njëpasnjëshme të çojnë në kancerin e njeriut stomakut. Nëse ju gjeni metaplazi është e rekomanduar për të përcaktuar përhapjen e saj (rreziku i karcinomës është në proporcion me kohëzgjatjen e metaplazi), të specifikojë llojin (hollë - kolorektal) dhe formën (të plotë dhe jo të plotë); tregojnë shenja të përparimit, si dysplasia dhe kancerit të stomakut në mënyrë të konsiderueshme më shumë gjasa të ndodhin kundër një sfond të metaplazi paplotë zorrë. Kjo dysplasia është një stomak të drejtpërdrejtë dhe absolute parakanceroze. Dysplasia marrë për të përcaktuar neoplazia se si të njeriut, që është një klon i qelizave me rritje autonome dhe mutacioneve somatike.


Sipas klasifikimit dysplasia Padova është i ndarë në:
- dysplasia të ulët të keq,
- moderuar,
- shkallë të lartë.
Rreziku i progresit njerëzor karcinomës stomakut si rritet helykobakternoho gastrit. Kohëzgjatja mesatare e fazave të përparimit të gastrit - 10-20 vjet ose më shumë. Rreziku është absolute dhe papritmas rritet në 96% në zbulimin e dysplasia shkallë të lartë diplomimit. Dysplasia shkallë të lartë, pas tre muajsh mund të shkoni në kancer fillim tre muaj më parë duhet të përsëritet studim morfologjike dhe me shenjat e progresion të vendosin për heqje submucosal endoscopic (prerje) fushat e dysplasia. Patologji parakanceroze relative te kancerit gastrik afert është ezofag Barrett. Parimet e përgjithshme të diagnostifikimit dhe monitorimit atrofi, metaplazi dhe dysplasia e mukozës esophageal Barrett janë të njëjta si në menaxhimin e pacientëve me panhastrytom atrophic helykobakternыm.