Fibroadenoma e grave gjirit


Fibroadenoma e gjirit dhe gratë fibroadenomatoz të ngjashme në emër. Por, pavarësisht kësaj ngjashmërisë, kjo është krejtësisht e sëmundje të ndryshme. Nëse vula shpërndara dhe madje edhe me gunga mastopathy që Preket fëmija dhe edukimi vetëm përhapjes (përhapja) indet e vetë gjirit, të fibroadenoma - një tumor të vërtetë. Dashamirës. E vërteta dhe kjo është gjithashtu e parë e indeve të gjirit, por ajo është e pavarur nga indet e tumorit. Ose, siç shpesh quhet situata oncologists "plus-pëlhurë". Trajtimi konservatore në këtë rast nuk ka efekt mund të sjellë.


Fibroadenoma - një tumor qetë rrumbullakuar me një skicë të qartë në përgjithësi të përmasave të vogla (shpesh deri në 2 cm në diametër), zakonisht - një dhimbje, kurs celular - si smeschaemoy lehtë "bizele" ose "të vështirë". Shumica e grave të gjeni në fibroadenoma e tyre, ose të krahasueshme me konkurs, ata janë gjetur gjatë gjinekologë të inspektimit (gjirit ekzaminim gjinekologu - është normë). Megjithatë, në qoftë se lëndimi ishte për të shqyrtuar gjoksin (edhe ndikim mjaft të vogla ose, për shembull, zakonet e të ushqyerit të bazuara në buzë të tabelës) mund të jetë hidhërim dhe edukimi ngurtësi. Shpesh në situata të tilla arsimimi e dhimbshme të çon menjëherë në mammologist grua. Ndonjëherë ka fibroadenoma rritje të shpejtë për 3 ose edhe 5 cm.


Fibroadenoma nuk degjeneron në kancer. Vetëm vëzhgimi casuistic i rasteve të ngjashme - fibroadenoma keqdashje - ndoshta duhet t'i atribuohet rritjes paralele dhe fibroadenoma dhe kancerit. Nuk është, megjithatë, një lloj të veçantë të fibroadenomas - tumor fletë - në të cilën është me të vërtetë një kërcënim të tillë. Por me gruan e zakonshme fibroadenoma mund të jetojnë një kohë të pacaktuar. Dhe për shkak se moti nuk është si e tillë të ndikojë në zgjedhjen e trajtimit. Tregues për trajtim është konsideratat kozmetike - fibroadenoma me tumor të mëdha apo rritje të shpejtë.


Leaf tumor në mënyrë të qartë të fshihen. Së fundi, ka situata kur fibroadenoma sapo diagnostikuar për disa arsye mbetet dyshimi se kjo është në fakt një tumor kanceroz, dhe plotësisht përjashton mundësinë e përdorimit të mamografisë, ultratinguj dhe birë dështon. Në raste të tilla të dyshimta, operacioni është treguar. Shpesh e përdorur me fibroadenoma kursyer kirurgjia - prerje të vogël dhe tumor vyluschivanie. Megjithatë, në qoftë se operacioni është bërë me kancer të dyshuar, "kryer operim të pjesshëm të gjirit - hequr një tumor nga indet përreth në një sektor, shkelën në anën nga buzë e tumoreve 2-3 cm. Në raste të tilla (si edhe në vыluschyvanyy) mbajti një provim urgjente histologjike të indeve hequr, dhe në të njëjtën ditë, disa orë, kanë një konkluzion përfundimtar në lidhje me natyrën e vërtetë të tumorit. Në qoftë se studimi konfirmon një diagnozë të kancerit, të dytën, kirurgji radikale (mastectomy), do të përpiqen për të shpenzuar sa më shpejt të jetë e mundur. Mundohuni për të kryer një operacion radikal në përgjithësi të njëjtën ditë. Kështu gruaja para operacionit duhet të shqyrtohet plotësisht dhe të përgatitur për anestezi.


Ndoshta, ne duhet të themi disa fjalë për cysts solytarnыh gjirit. Në mesin e tumoreve beninje të gjirit, ajo renditet e dyta pas fibroadenomas, pra, është më pak i zakonshme lipomas, papilomat dhe tumoreve të tjera. Si fibroadenomatoz ka asgjë të bëjë me fibroadenoma, si dhe dhe cysts vetmuar dhe sëmundje cistike të gjirit - është një sëmundje tjetër. Nëse sëmundja cistike gjirit është trajtuar vetëm konservative, kist vetmuar - shpejt. Megjithatë, jo me anë të operacionit, dhe me anë të birë - Metoda aspiratë. Përmbajtja e kist ishte evakuuar për shkak të një birë, dhe gropë e saj të injektuar ajrin ose sklerozyruyuschye substancë.