Luftimi i një fëmijë të ftohtë ri


Diagnoza "Fëmija shpesh i sëmurë" dhe lufta kundër ftohjet fëmijë të rinj, për fat të keq, i njohur për shumë prindër: ftohtë të vazhdueshme, ton ilaçe kollë recetë dhe netë pa gjumë pranë shtratit të një fëmije me termometër.
Një fëmijë është i lindur me imunitet prej natyre dhe trashëgon nga nëna e antitrupave që i mbajnë atë nga sëmundje të ndryshme. Por fëmija nënës mbrojtje mjaft të gjatë - vetëm disa muaj, jo më shumë se një vit, dhe më pas trupi i fëmijës është duke u përgatitur për të krijuar imunitetin e vet. Në këtë lojë të ndërlikuar një viruset rolin e rëndësishëm dhe bakteret që arrijnë të depërtojnë në trupin e fëmijës. Në fund të fundit, gjatë sëmundjes sistemi imunitar mëson për të reaguar ndaj patogjeneve dhe për t'u dhënë atyre një kundërshtim i përshtatshëm. Kështu, sëmundja - një proces normal fiziologjik. Por çdo gjë është e mirë në moderim. Kur fëmija është fjalë për fjalë "të mos marrë jashtë" nga ftohjet, teshtitjes dhe fillon qurrash në frymë të vogël të erës - kjo është një sinjal i problemeve në trup.Mikroklimë Bad (konfliktet familjare konstante), bllokimet e trafikut (të detyruar një numër të madh të njerëzve të qëndrojnë në një dhomë). Ushqyerit artificial (fëmijët, foshnjat sëmuren më shpesh) dhe të ushqyerit e pabalancuar e fëmijëve më të vjetër se 1 vit. Duhani pasiv (duke filluar me zhvillimin e fetusit), e cila redukton zhvillimin normal të organeve. Mjedisi i pafavorshëm. Një fëmijë, në gjendje të ecin, lëvizje të vogël në këmbë, ndërsa të gjithë ulur në një slitë ose endacak. Rrobat nuk janë për të motit. Prania e sëmundjes (sëmundje të mushkërive, Otolaryngology).


Si për të mbrojtur fëmijën tuaj nga ftohjet e vazhdueshme dhe Planit të luftës
Testet e gjakut, urinës dhe feces do të ndihmojë mjekun për të scan trupin dhe për të identifikuar vendet "i dobët". Shpesh fëmijët rezistenca e keqe për të infeksionit ndodh në një sfond të zorrëve dysbiosis apo ushqimit alergji. Nëse për ndonjë arsye ju nuk doni për të marrë fëmijën në laborator, mbani në mend se shumë tani mund të testohen për shtëpinë.

Duke vënë një fëmijë për të ecur, mos harroni rregullin kryesor: fëmija i vogël nën 6 muajsh duhet të jetë vetëm 1 më shumë shtresa të veshjeve se një të rrituri, dhe fëmijët gjashtë muaj pas guxim të veshin si veten e tyre, duke marrë parasysh fushat e ngrohjes të lartë - ajo gjithmonë uteplit trajton, këmbët dhe qafën. Qumështi i nënës - një mbrojtës i vërtetë i trupit, prandaj ushqyerja me gji fëmijën për aq kohë sa të jetë e mundur dhe të marrë kohën tuaj për të përkthyer atë në përzierjet artificiale. Me futjen e ushqimeve plotësuese mos harroni në lidhje me produkte të tilla si djathë, hikërror, patate, kungull i njomë dhe banane. Ato janë të pasura me kalium mangësi është e zakonshme në fëmijë të brishtë. Në emër të tij e di vetëm të atin dembel, por shumë të përpiqemi për të shmangur atë. Një kot. Procedurat Zahartovuvalni dhe forcuar shëndetin. Por nuk do të thotë forcim kec derdhje-vjeçare me ujë akull (në të kundërtën, masa të tilla janë të vështira për të trupit). Ushtrimi Pretty rregullt në natyrë, verë vrapim zbathur mbi bar në mëngjes dhe akuzuar.

Pas kthimit nga një shëtitje, lani fytyrën fëmijës tuaj me ujë të pastër dhe hundën e tij. Kështu që ju të reduktuar përqendrimin e mikrobeve në lëkurë dhe mukozës.

Dhe mos harroni të hedh dhomë fëmijën - Hapet paktën 2-3 herë në ditë. Gjatë vizitës në farmaci ju mund të merrni sytë mbi numrin e kutive me ngjyrë me vitamina për të luftuar ftohjet, adjuvants dhe ilaçe. Zgjidhni ndihmën tuaj pediatër. Përmirësimi i gjendjes dhe temperatura normalizimin nuk do të thotë gjithmonë një rikthim të plotë. Mos ditë tjetër për të mbajtur fëmijën apo një vizitë në cirk. Pas një sëmundje fëmija duhet të shërohem për 5-7 ditë. Disa sëmundje infektive mund të shmanget duke pasur vaksinim në kohë. Fëmijë shëndetlig përveç kujdesit themelor (poliomelitit, tetanozit, difterisë, fruthit, rubeolës) duhet të vaksinohet kundër gripit dhe Pneumococcus.