Ushqyerit dhe të ushqyerit të rinj fëmijën


Kur mjeku do të përshkruajnë përzierje e fëmijës tuaj, gjeni prej tij në lidhje me mënyrën e të ushqyerit. Kjo është shumë e rëndësishme! Në periudhën e pasdites në mes të ngrënies në shtuchnyka fëmijës duhet të jetë 3-35 orë, dhe gjatë natës - 6-65 orë. Bisedoni rreth të ushqyerit dhe të ushqyerit të rinj fëmijëve.

Është e rëndësishme për të ndjekur sasinë e kërkuar të ushqimit përshtatur për natën (sepse në qoftë se fëmija do të nedoyidaty ditë, natën ajo bëhet gjithnjë e më të zgjoheni dhe të kërkojnë një shishe). Kjo është llogaritur në bazë të moshës dhe peshës së fëmijës (nuk duhet të jetë më pak se 07 litra dhe tejkalojnë 11l përzierje në ditë). 1-2 muaj - 1/5 peshës trupore = 700-900 ml; 2-4 muaj - 1/6 peshës trupore = 800-950 ml; 4-6 muaj - 1/7 peshës trupore = 900-1.000 ml; 6-12 muaj - 1/8 (1/9) e peshës trupore = 1000-1100 mlShpresojmë, që ju me kujdes postavyshsya të përgatisë një përzierje. Ditë e natë! Prodhuesit mitur formula paralajmërojnë se fëmija duhet vetëm fllad gatuar vakt! Ushqimi, i cili qëndroi për disa orë (edhe në frigorifer!), Jo vetëm që humb vetitë e saj të vlefshme, por edhe të bëhet një vatër e baktereve! Problemet këtu dhe me traktin gastrointestinal aty pranë. Megjithatë, nuk janë rekomandime të ndjeshme.

• Menjëherë pas të ushqyerit të gjitha gjërat e mia, sterilizuar. Pastaj të shpenzojnë më pak kohë në përzierje gatim.

• Në mes feedings ofron ujë të vogël të fëmijës. Sigurisht, fëmijët të veçanta. Gjithashtu është përdorur për përgatitjen e përzierjes.
• Në mbrëmje, para gjumit: vendosni një shishe me ujë të zier në ngrohës. Ajo është vakti? Ju përzierje dhe holluar të mjaftueshme për të dhënë fëmijën. Ajo merr më pak se 5 minuta.
• A nuk fituar një ngrohës? Jetë i sigurt për të blerë atë! Në ndërkohë Përdorni një termos, mbushe me ujë gjatë natës ose në rrugë që ju nuk duhet të presin deri në kazan vlon.
• Kurrë mos e lë një fëmijë të vogël vetëm me një shishe. Merrni atë për të trajtuar, hugging, stroking, flasin fjalë të mira. Për të vogël është shumë e rëndësishme!


Fëmija për gjashtë muaj dhe, së bashku me një përzierje e qumështit të gjirit dhe ajo shije enët janë ushqime? Sigurisht, ju infermiere apo dhënë atyre gjatë ditës dhe gjatë natës (nëse është e nevojshme) ofrojnë fëmijës një shishe apo gji. Nga rruga, 6 muaj - kohë për të shkuar në një tjetër përzierje formulën e ardhshme. Blej ushqim për fëmijë nga i njëjti prodhues, por me numëror 2 vjeç me të mirë dhe për të marrë paketën me indeksin 3. Ju jeni mjaft vidyazykalysya gjirit ose përzierje dhe fëmijën gradualisht lëviz në tryezë të rritur?

Zakonisht në këtë kohë shumica e fëmijëve të ndaluar të hahet gjatë natës. Për uyazyka atë grykë të mirë gjatë ditës dhe natës! Darkë dendur e nevojshme! Vakt e mirë për një fëmijë të vogël - 1800-1900, kur kohën e gjumit është ende disa orë, të cilat e bëjnë atë zasvoyitysya dhe peretravytysya. Kec luajtur, bathed, dëgjuar histori gjumit dhe befas është kërkuar përsëri? Ajo gjithashtu është. Në këtë rast, gjëja kryesore - nuk e mbajnë rekomandimet e nutritionists për të rriturit (para se të shkojnë në shtrat apo thërrimet!) Fëmijët. Fëmija duhet të ushqehen, përndryshe ajo nuk do të fle gjatë! Si një meze të lehtë e fundit para gjumit ofrojnë diçka të lehtë: pure Apple-karrota, pulpë, kefirchyk.