Feeding një të ushqyerit të rinj fëmijën


Një fëmijë mund të merrni sasi të drejtën e qumështit. Çdo fëmijë gjiri kapacitetet e saj. Vështirë për të thënë më parë se sa kohë dhe sa shpesh fëmija juaj do të ketë nevojë për të shpenzuar në gjoksin e tij të ngarkesës deri. Disa fëmijë të mjaftueshme për të të jetë në gjoks çdo disa orë, dikush shumë më tepër. Le të flasim në lidhje me artikullin gji gji një fëmijë të vogël. Një fëmijë mund të bëni rezervimet qumësht. Nëpërmjet gjoks sa më shumë kohë që ai ka nevojë, fëmija jo vetëm nayidayetsya tani - ajo ofron një "të ardhme". Kjo është një situatë ku kërkesa krijon furnizimit. Sa më shumë fëmija sucks gjirit stimulon atë, aq më shumë qumësht ndarë nënën. Kështu, fëmija siguron jo vetëm shkalla e qumështit sot, por të aksioneve të saj është e qëndrueshme në muajt e ardhshëm.


Fëmija mbron nënën nga stagnimit në gjoks. Stanjacion Parandalimi i qumështit në gji është reduktuar kryesisht për të bërë gjinjtë rregullisht oporozhnyalas. Moms më efektive bosh mund fëmijës gji, sepse ai ishte i lindur për të thith. Ushqyerit shpeshta ndihmon për të siguruar që qumështi erdhi nga gjiri lehtë. Është e rëndësishme për të monitoruar zbatimin korrekt të infermierisë ishte jo vetëm e zakonshme, por efektive. Pasi fëmija ka mbaruar "vakt" i gjirit duhet të bëhet butë. Nëse jo, kjo ka kuptim për të kërkuar ndihmë profesionale për të siguruar se fëmija është bashkangjitur edhe në gjoks.


Fëmija ndihmon Mitra e nënës së saj për t'u kthyer në doberemennoho shtetit. Në përgjigje të stimulimit të gjirit në oxytocin hormon nëna është liruar. Ky hormon nuk është vetëm përgjegjës për përzgjedhjen e qumështit të gjirit, por edhe ndihmon mitër të kontratës pas lindjes. Nëna shpeshta gji të mbrojtur fëmijën nga komplikacione pas lindjes.
Marrëdhënia forcohet mes nënës dhe fëmijës. Reagim në kohë nevojave të fëmijës, nëna e tij mëson më mirë dhe më të mirë. Fillon për të dalluar qarë kyç, të kuptojnë nevojat. Kjo nënë intuitiv kuptim i jep besim, dhe ju mund të mendoni se të qenit nënë është jashtë. Deri në një masë të caktuar është parandalimi i depresionit Postpartum. Fëmija me dorën e tij, duke marrë për të përmbushur nevojat e tyre, e kuptojnë se bota është miqësore, ajo mund të besohet.


Një fëmijë i tillë rritet më shumë besim në veten dhe të tjerët. Së pari ju duhet të vendosni se një kërkesë të tillë. Është më mirë nëse nëna nuk i përgjigjet zi, dhe të sinjaleve të mëparshme. Fëmijët kanë tendencë për të parë të demonstruar dëshirën e tyre për të qenë pranë gjoksit duke përdorur kërkimit refleks. Sa është kërkimi refleks? Fëmija fillon të prerë kokën e tij nga njëra anë në tjetrën, duke tërhequr tub cik. Ndonjëherë prytsmokuvaty, nxirrni jashtë gjuhën. Kjo tregon se ai dëshiron të thith.

Feeding në kërkesën në kuptimin origjinal - është aplikuar fëmijën në gji aq shpesh dhe për sa kohë që ai kërkon. Ajo është në dispozicion otvlekanye fëmijë të vogël me zë makina, thithat, biberona dhe metoda të tjera. Fëmijë mund të jetë në gjoks nga disa minuta deri në dy orë. Kohëzgjatja varet nga forca e thithjes së fëmijës, karakteristikat e temperamentin e tij. Ka fëmijë toropыhy. Ka nga ata që priren të kenë kohë të gjatë dhe tërësisht.


Gjirit porsalindur fëmija mund të kërkojë çdo dy orë, ndoshta 15 minuta. Breast - që plotësojnë uritur dhe të etur, dhe lehtësim dhimbje, paqja dhe shpëtimi nga stresi, më në fund, vetëm kontaktoni dhe komunikimi me nënën. Aplikimi i shpeshtë në gji nuk do të thonë se fëmija është qumështi nayidayetsya ose nënën e sëmurë. Para së gjithash, kjo sugjeron se një fëmijë i vogël dëshiron të jetë me nënën e tij sa më shumë të jetë e mundur.
Nëse ju akoma keni dyshime nëse fëmija nayidayetsya, ajo është e lehtë për të kontrolluar. Për ta bërë këtë, ju mund të kontaktoni një konsulent në gji në qytetin tuaj. Sapolindur kanë tendencë për të kërkuar gjoksin shpesh e mjaftueshme. Ka shumë frikëson dhe surpriza në botën e re e madhe, kështu që ata do të ruhen në gjoksin e nënës. Kur nëna është fëmija në krahët e saj dhe të gjirit ushqyer atë aq shpesh sa ai pyet, nevoja për kontakt fëmijëve është i kënaqur.


Në këtë pikë mund të fillojnë të formojnë rreth gjirit të ashtuquajturat ëndrrat. Mami bëhet më e lehtë për të gji fëmijën tuaj të relaksuar kur bota për të aq tërheqëse - të bie në gjumë dhe zgjohen. Ndonjëherë fëmija është vënë në gji në mes feedings periudha të caktuara të trazirave apo shqetësim natyrore.

Pra, ka një regjim të ashpër, në bazë të biorhythms fëmijë. Ky orar secili fëmijë do të jetë e tij. Dikush ha çdo orë, nganjëherë dy orë. Fëmijët kanë nevojë për të kënaqur nevojat themelore: ushqimin, sigurinë, kontaktet me nënën. Kjo fëmija mund të merrni në një mënyrë - gjiri gjoks. Jepni fëmijën tuaj gjoksin në muajt e parë të jetës - mënyra më e lehtë për të dhënë atë dashuri.