Përdorimi i slings dhe shëndetit të fëmijës


Pajisja për bebe mbante, e cila është bërë e materies dhe hidhen mbi shpatullën e tij, shpejt u bë e famshme me moms rreth botës. Ajo quhet Sling.
Shumë mjekë tha se përdorimi i slings nuk ka efekt në shëndetin e foshnjave si rucksacks për transferimin e tyre. Megjithatë, kohët e fundit përdorimi i slings dhe profesionistëve të shëndetit fëmijë kanë studiuar Komisionin amerikan për sigurinë e produkteve të konsumit. Ata sollën prova që slings mund të ndikojë në shëndetin dhe madje edhe të shkaktojë vdekjen e tij.Në mënyrë tipike, për të bërë slings përdorur copa të gjatësisë çështje e 2-6 m dhe një gjerësi prej 70-90 cm. Aksesorë mërzitur mbi shpatullën e tij dhe knotted unaza apo nyjet në mënyrë që të veshur atë fëmijë të moshës nga lindja deri në 2-3 vjet. Duke qenë në një hobe, foshnjat mund të uleni, shtrihem, të marrë ndonjë pozicion natyror si ajo është në krahët e nënës së saj. Slings Ring lejojë që të rregullojë gjatësinë e shiritat. Foshnja në hobe mund të përkthehet, pa hequr atë nga shpatullat.


Përdorni slings - "për" dhe "kundër"
Slings me unaza shpikur nga mjeku gjerman Rainer Garner në vitin 1981 për vajzën e tij të vogël. Yyazytsirno, kjo ide bëri mjekun, gruan e tij, një shtetas i Hawaii. Rainer Garner mori një pjesë të materies pambuku, clutched unaza e saj për të shtuar jastëk sup butësi dhe bumpers të buta, të cilat janë projektuar për të bërë fëmijën tuaj të ndjehen rehat të jetë në një hobe në një pozicion ulur. Është ky lloj i slings prindër të dashur në Evropë, Amerikë dhe në vendin tonë.


Për vite të tëra, mbështetësit e shpikjen e mjekut gjerman pohoi se shëndetin e fëmijës, kur duke përdorur slings nuk janë të ekspozuar ndaj rrezikut të tillë, siç është rasti me backpacks. Ajo u besohet slings Cho nuk dëmtojnë fëmijët kurriz, ndryshe nga rucksacks, ku fëmijët do të ulet në këmbë. Në këtë pozicion, pesha e trupit të fëmijës duhet ekskluzivisht në shpinë të ulët dhe krijon një tension të fortë, dhe për këtë arsye mund të jetë një shkelje e shtyllës kurrizore, të tilla si spondylolisthesis apo shtrembërim që është zhvendosja, thyerje apo patologji të tjera të shtyllës kurrizore dhe rruaza. Përveç kësaj, përdorimi i slings njohur mbështetje ideal për foshnjat deri në 3 muaj, sepse në atë moshë ata nuk e dinë se si për të mbajtur kokën e tyre. Por pas 5 muajsh, kur pozita drejtë fëmija të nevojshme për një pamje të mirë, ai mund të ulen në Sling-këmbë, në mënyrë të barabartë shpërndarjen e ngarkesës në shpinë të ulët dhe këmbët.


Megjithatë, jo shumë kohë më parë nga Komisioni në deklaratën e SHBA Consumer Product Safety është bërë që përdorimi i slings mund të ndikojë në shëndetin e fëmijës. Përveç kësaj, gjatë 20 viteve të fundit ka shkaktuar një numër të aksidenteve me fëmijë. Këtu janë disa prej tyre. Së pari, slings materiale mozht bllokojnë qasjen në hundë ose në gojë fëmijën e oksigjenit. Së dyti, duke qenë në një pozitë të kërrusur që i ngjan shkronjës "c", në mënyrë që fëmija të mund të ligët mjekër tuaj në gjoksin tuaj, vetëm të ndaluar të marrë frymë dhe të mos jetë në gjendje të shpjegoj dhe të bërtas. Kështu, Komisioni sqaroi se të gjitha foshnjat në një hobe zadohnuvshyesya ishin të dobëta, zakonisht binjakët ose të parakohshme, ose kanë probleme me rrugët e frymëmarrjes, të tilla si rinitit. Dhe ata ishin të gjithë të rinj se 4 muaj. Një tjetër rrezik kur përdorni slings - yyazytsirnist se fëmija do të bjerë prej tyre. Sigurisht, faji në këto raste qëndron me prindërit që kanë veçanërisht të vëmendshëm për fëmijën tuaj.

Besohet se në slings më të rrezikshme në formën e çanta, mbështetjen e fëmijëve si një djep. Është në këta fëmijë janë në një pozitë të kërrusur. Dhe slings sigurta janë gjetur në të cilën fëmija është caktuar në pozitën përpara e trupit të nënës.

Këshilla për prindërit se si të përdorin slings
• Qëndro hobe që i përshtatet fëmijës tuaj nga mosha. Kjo këshillë është veçanërisht e rëndësishme për prindërit e foshnjave deri në 2 muaj. Ka pasur raste kur këmbët vysovuvalasya e fëmijës mes të pjesëve të materies, ai filloi duke përshëndetur atë dhe iku.

• Para se të vendosni fëmijën tuaj në një hobe, tren për të bërë atë në një kukull të madhe. Mëso dhe të shkojë me hobe pavëmendshëm ndaj pengesave apo tingujve të papritura. Regjistruar raste ku prindërit ra në tokë.
• I veshur me një krah hobe për të mbështetur fëmijën derisa siguria nuk është e sigurt për pozicionin e tij.
• Çdo herë një shpatull ndryshim, e cila është përgjegjëse për pjesën më të madhe të ngarkesës, kur mbante fëmijën.
• Rritja e veshur fëmijën në një hobe ngadalë, nuk e lënë aty për ditë.

• Në qoftë se ju vendosni për të lëvizur fëmijën tuaj në anën e pasme, shikoni në pasqyrë dhe sigurohuni që ajo është e sigurtë dhe në pozicionin e duhur.
• Shmangni ushqimet e nxehta, ndërsa fëmija në një hobe.