Hepatiti viral në një fëmijë të vogël


Në një kurs tipike ndajë periudhat e ngjashme të hepatitit A. Periudha e inkubacionit zgjat 60-180 ditë, zakonisht 2-4 muaj. Në një infeksion masiv reduktuar gjatësinë e periudhës së inkubacionit prej 15-20 muaj. Në fund të kësaj periudhe, ka aktivitet të lartë të enzimave të mëlçisë. Flisni për viral sëmundje hepatitit B në një fëmijë të vogël.
Periudha Predzheltushnom zgjat nga 1 ditë deri në 2-3 javë. Getting më shumë gradual. Midis tiparet predzheltushnogo periudha e hepatitit B përfshijnë fenomeneve dobët fytit ne traktin e sipërm respirator, mund të shkaktojë arthralgia dhe skuqje e lëkurës, në formën e ndritshme skuqje njolla-papular që është simetrike në gjymtyrët, ndenjurat, bust (sindromës Krost Gianotti-). Skuqje ndodh në rreth 8% e fëmijëve me Artit hepatitit. Periudha Verdhëza zgjat 3-4 javë, por mund të zgjatet deri në 2 muaj. Rritet Verdhëza gradualisht mbi 5-7 ditë, nganjëherë më të gjatë. Nga ngjyra ashpërsia ndryshon nga zbehtë të verdhë, limon, jeshile të verdhë apo të verdhë okër, shafran. Shkalla e verdhëzës shoqëruar me peshën e sëmundjes dhe zhvillimin e cholestasis. Arritur kulmin, verdhëz brenda 5-10 ditësh stabilizon dhe më pas fillon të ulet. Në mes të sëmundjeve të rënda shfaqet sindroma hemorragjike.Shfaqja e verdhëzës në virale hepatitit B shoqëruar me rritjen e toksicitetit, CNS depresioni deri në çrregullime të rënda të ndërgjegjes. Ndër tiparet e hepatitit B përfshijnë zvogëlimin lipoprotein dhe treguesit sulemovoy teste, duke paralelisht me një rënie në peshën e sëmundjes. Treguesit Testi timol zakonisht qëndrojnë brenda sërë normale. Në viral hepatitit B në mesin e fëmijëve (kryesisht vitin 1 të jetës) Forma galopant i sëmundjes ndodh. Në gjendjen periudhës poslezheltushnыy të fëmijëve është i kënaqshëm. Ata zhduken ankesat, reduktuar oreksin, ka aktivitet, por zgjerimi i mëlçisë (përafërsisht gjysma e pacientëve) dhe hyperenzymemia butë (rrallë - disproteinemitë) të vazhdojë të vazhdojnë. Regjistruar shpesh dyskinesia tëmth.


Periudha e convalescence vazhdon normalisht. Shumica e fëmijëve hepatitit B përfundon në shërim të plotë, vetëm disa simptoma të butë vazhdojnë astenovegetativnogo dhe syndromes pesimist dhe një rritje të vogël në mëlçi.
Në 90% e pacientëve me hepatit akut vëzhguar në rrjedhën në të cilin faza akute e sëmundjes mbaron 25-30 epokë-të. Në 30% të fëmijëve tashmë në këtë periudhë ka një shërim të plotë. Në muajin e 6-të të infeksionit, rimëkëmbja e plotë është parë në 93% të pacientëve. Sigurisht zgjatur vërejtur në 7.8% të pacientëve të manifestuar zgjatur konsiderohet si baza klinike dhe biokimike hepatiti-gjatë mbajtur. Ju mund të përjetojnë hepatitit zgjatur vazhdueshme me regresion zgjatur të parametrave klinike dhe biokimike; verdhëz ndërsa zakonisht mungon, dhe hyperenzymemia është karakter monoton. Takohet undulating dhe zgjatur hepatiti, manifestohet me acarimin përsëritura.


Karakteristikat e hepatitit B në foshnjat dhe fëmijët e vegjël. Në disa raste, pak fëmijë të infektuar në lindje. Infeksioni mund të ndodhë me anë të lëkurës dhe mukozës membranat mikroskopike, dhe gjatë laktacionit (infeksioni nayiyazytsirnishe ndodh përmes ekspozimit ndaj gjakut nëna e infektuar tek fëmija me nipples plasaritur). Megjithatë, më shpesh infeksioni në periudhën neonatale është postneonatalnыy dhe transfuzionet e gjakut dhe produkteve të gjakut të infektuar.

Periudha Predzheltushnom është 1-5 ditë, ikterik - 25-35 ditë. Getting sëmundje është shpesh progresive. Kollë karakteristike, refuzimi i gjirit, regurgitation, vjellje, bloating, diarre ndonjëherë. Pastaj u rrit mëlçisë dhe shpretkë, aty ngjyrosje ikterik e lëkurës, urina bëhet errët, feces zbardhur. Mëlçisë bëhet e dhimbshme. Në periudhën ikterik rëndësishëm ashpërsia mospërputhje e verdhëz dhe bilirubin përqendrimit: përqendrimi i bilirubin është gjithmonë më e lartë se shkalla e verdhëz. Në fëmijët 1 vit të jetës më të gjatë se sa fëmijët më të vjetër mbajtur dehje dhe hepatomegaly. Gjendja e shëndetit nuk ka gjithmonë pasqyrojnë gjendjen e një fëmijë të vogël.

Hepatiti B në foshnjat ndodh në të moderuar dhe të rëndë. Shpesh zhvillimit të komplikimeve të shkaktuara nga microflora superimposition bateryalnoy dhe infeksioneve respiratore virale. Periudha Poslezheltushnыy karakterizohet me dinamikën e ngadaltë inversi.

Kongjenitale Art virale të hepatitit. Në infeksionit in utero me një fëmijë të vogël mund të lindë me simptomat e hepatitit akut. Megjithatë, hepatiti kongjenitale shpesh ndodh si malosymptomnaya infeksionit vazhdueshme me zhvillimin e shpeshta të procesit kronike.

Në lindura dukshme hepatitit B në periudhën e porsalindur predzheltushnom humbur. Verdhëza shfaqen në ditët e para të jetës, dhe mbajtur rritje progresive nga 2 javë deri në 2 muaj. Nga ditët e para të jetës janë subfebrilitet, duke rritur madhësinë e mëlçisë dhe shpretkës, ngjyra e errët e urinës, feces zbardhur; Nuk sindromi i rrallë hemorragjike. Fëmijët janë të shqetësuar apo të ngadaltë, dobët thith, regurgitation shpeshta.

Në hepatitit lindura shpesh gjenden në Hidro - ose mikrocefalia, verbëri, shurdhim, deformim të kockave të kafkës. Sëmundja shkon e vështirë dhe shpesh është fatale. Në shenjat e para të infeksionit intrapartum me hepatitit B shfaqet në 2-3 muaj-të të jetës. Sëmundja shkon e vështirë, shpesh në formën e malinje dhe fatale