Vitamina D në trupin e një fëmije të vogël


Roli i vitaminës D në trupin e fëmijës është shumëdimensional dhe i rëndësishëm: ai është një dirigjent për jonet e kalciumit, kështu që kalciumi është zhytur edhe në zorrët e fëmijës dhe shkon në gjak dhe pastaj në indet e kockave. Në qoftë se trupi i fëmijës të absorbuar kalcium në proceset aktivizuar pamjaftueshme "rraskapitur" të këtij minerali nga kockat që të çon në zbutjen dhe deformim të skeletit. Përveç kësaj, vitamina D është i përfshirë në formimin e një përgjigje adekuate imunitar. Fëmijët të cilët janë të mangët në këtë yndyrë-shpjegueshëm vitaminë, shpesh sëmurë sëmundjet ngjitëse dhe të kryejë ato vështirë. Vitamina D është e përfshirë në zhvillimin e fibrave nervore në sintezën e hormoneve të caktuara. Le të flasim për vitaminë D në trupin e një fëmije të vogël.


Për parandalimin e rakit ofruar kurse preventive të vitaminës D. Mos harroni se gji ose të ushqyerit formulën e qumështit fëmija, pasuruar me këtë vitaminë ose futjen e aditivëve korrigjuese (vezë e verdhë veze) nuk zëvendësojnë pritjen shtesë të kësaj vitamine. Sigurisht profilaktike të fillojë nga muaji i dytë i jetës së një fëmije të vogël.

Doza e vitaminës D dhe skemën parandalimin e cakton mjeku. Tani doza profilaktike janë rishikuar dhe 1.000 IU vitaminë D në ditë. Normat e vitaminës D e parashikuara në vitin e dytë dhe të tretë të jetës. Rekomandimet për nutritionists dhe mjekëve pediatër dietën e përditshme fëmijë të arsyeshme të vogël. Ata marrin parasysh nevojat e vitaminave, duke përfshirë edhe kalcium dhe vitaminë D.


Qumështi i nënës - produkt të përkryer të ekuilibruar për vitin e parë foshnjës në të cilën kalcium të mjaftueshme, por shumë pak vitaminë D. Kjo është arsyeja pse ajo është aq e rëndësishme në kohë për të hyrë në dietën e një peshku të rinj verdhë veze veze fëmijë, vaj vegjetal dhe detit. Vitamina D është në gjendje të të sintetizohet në lëkurën e njeriut nën rrezet e diellit. Pra, nuk do të humbasë mundësinë për të zëvendësojë fytyrën e fëmijës edhe rrezeve pakët e diellit dimrit. Dhe me ardhjen e ditëve të ngrohta fëmija kënaqur sunbathing.

Ajo nuk ka nevojë të jetë në rrezet e diellit direkte - hije e bukur dantella e pemëve. Ka shumë forma të ndryshme të vitaminës D. Për të kuptojnë ato dhe zgjidhni mjet do të ndihmojë mjekun. Sipas koncepteve moderne, të drogës më efektive se përmban një formë të vitaminës D3 (cholecalciferol). Për trajtim të përdorin të njëjtat drogë si për parandalimin vetëm në doza të mëdha.