Ndikimi i ngjyrës në zhvillimin e fëmijës


Të gjithë prindërit janë të sjellshëm ndaj fëmijëve të tyre dhe të përpiqen për të bërë jetën e tyre të rehatshme, në mënyrë që ata duan të marrin parasysh çdo gjë, madje edhe nuancat më të vogla në edukimin e fëmijëve, ata zhvillojnë një sens të bukurisë, si fizikisht dhe shpirtërisht.
Fëmijët rrethojnë objekte me të cilat ata janë futur për herë të parë dhe në këtë mënyrë, një faktor i rëndësishëm është efekti i ngjyrës në zhvillimin e fëmijës, kur ai formoi shijen dhe karakterin, këtë herë ngjyra është e rëndësishme.
Sigurisht, ngjyra është i rëndësishëm në njohjen e botës dhe ne mund të vini re se çdo komb qëndrimin e saj ndaj ngjyrës, kështu që për europianët e bardhë simbolizon pastërtinë dhe dëlirësinë, dhe vetëm për kinezët, të bardhë, kjo funeralit dhe vdekjes.


Por në blu të Kinës, këtë njohuri, studim, evropianët verdhë, shpikje dhe forcuar trurin.
Kështu bijtë e këtyre dhe vendeve të tjera të fillojnë të eksploruar domethënien e çdo ngjyrë dhe këtë efekt ngjyra në zhvillimin e fëmijës, është e rëndësishme për të marrë parasysh në arsimimin e tyre.

Çfarëdo efekt ngjyra në zhvillimin e fëmijës nuk u gjet, por nuk është e nevojshme, për shembull, muret var çerdhe blu apo të verdhë letër-muri, dhe mendoj se ata do të stimulojë zhvillimin e trurit dhe rozuyazykay.
Ngjyra ndikon në zhvillimin e fëmijës, jo drejtpërdrejt, por me anë të ndërgjegjes së tij dhe marrëdhëniet kulturore ndaj saj. Sepse çdo fëmijë kërkon trajtim të veçantë dhe nëse fëmijët kineze dhe evropiane mësuar për të perceptojnë ngjyrat saktësisht si të miratuara në vendet e tyre, fëmijët tanë duhet të dini kulturën e ngjyrat e tyre të vendit dhe simbolet ata gjithashtu mësojnë.


Së pari, fëmijët e shohin ngjyrat veçanërisht shumë të ndritshme, dhe ngjyra e flamurit të vendit të tyre, është shumë e rëndësishme për të gjithë, por sidomos për fëmijët.
Psikologët në të gjithë botën që kanë të bëjnë me ndikimin e ngjyrës në zhvillimin e fëmijës, dhe ata kanë treguar se kuqe është ngjyra më e fortë dhe tregon lidership, vendosmëri, energji, megjithatë, gjysmëton kuqe e di, ai mund të përcaktojë intransigjencën, agresioni dhe të fryrë vetë-respekt. Pra veshin kuqe nuk i përshtatet mjaft të gjithë fëmijët, por i turpshëm, i turpshëm dhe ata që vuajnë nga vetëbesim të ulët duhet të veshin kuq.

E kuqe, ngjyra e fituesve, udhëheqësit, sepse rrobat e kuqe duhet të jenë djemtë, dhe mund të jetë si një ikonë apo detaje të tjera të fëmijës. Në rastin kur prindërit do të preferojnë veshjet e kuqe, mantelet, bluza dhe sende të tjera tualet, atëherë rritet "Zonja e hekurt" e karakterit udhëheqjes dhe ajo do të zgjidhë të gjitha çështjet dhe shpesh vetëm kundërshtim të njerëzve të afërt.

Blu është më pak agresiv se kuqe, por megjithatë, ai përfaqëson punën në grup, përgjegjësinë, qetësinë, por ka këtë ngjyrë, dhe efektin negativ në psikologjinë e fëmijëve, dhe ishte ai shpreh indiferencë emocionale, gëlbazë dhe konservatorizmin.

Prandaj ngjyrë blu mund të konsiderohet thjesht mashkullore, por kjo ngjyra duhet të dinë se kur do të ndalet, sidomos djemtë emocionale dhe nervor, dhe ata që nuk mund të mbajnë veten në dorë, duhet të veshin këtë ngjyrë, ajo mund të jetë një këmishë apo veshje të tjera.
Kjo ngjyrë do të ndihmojë djemtë ndarë rëndësishme nga të mesëm, në këtë rast fëmija do të rritet imuniteti, tërhiqet stresin mendor dhe fizik dhe kjo do të ndjehen rehat. Vajzat ngjyrë blu mund të jetë e mesme, dhe ne shohim efektin e ngjyrës në zhvillimin e fëmijës është e rëndësishme.

Është e nevojshme për të marrë parasysh ndikimin në psikikën e fëmijës të verdhë, ajo prodhon karakteristika pozitive, të tilla si origjinalitet, optimizmit, spontanitet e emocionet dhe ndjenjat dhe gëzim.

Shpesh të verdhë mund të jetë një nga ngjyrat primare në veshjet e një fëmije, dhe në rastin kur prindërit nuk vishen fëmijën në yellows, ata e privojnë pushim fëmijës së tyre dhe kjo mund të jetë vetëm për shkak të faktit se ata kanë disa probleme psikologjike .
Në rastin kur një fëmijë i veshur me një rrobe të verdhë e madhe, në këtë rast fëmija është që të jetë një rob për emocionet tuaja dhe të mos jenë të gatshëm për sfidat e jetës.

Ndikimi i gjelbër në zhvillimin e fëmijës në përgjithësi pozitiv, kjo ngjyrë tregon një qasje racionale ndaj problemeve të ndryshme dhe puna e madhe, qëndrueshmëri, por përveç kësaj ka një ndikim negativ të gjelbër, ajo parandalon zhvillimin e fëmijës së krijimtarisë prodhon praktike të fortë dhe intuitë të dobët.
Megjithatë, e gjelbër duhet të mbizotërojë në rrobat e bijve të dy gjinitë, por nëse prindërit dëshirojnë që fëmijët e tyre ishin individë të suksesshëm dhe krijuese nevojë për të bërë ngjyra bazë, por brenda kufijve të arsyeshëm.


Të përcaktuar ndikimin e portokalli në zhvillimin e fëmijëve, dhe ju mund të shihni se kjo ngjyrë është ngjyra e mençur, mendërisht dhe fizikisht të shëndetshëm. Ai kishte nevojë për një gardërobë të djemve dhe vajzave në të njëjtën masë si ajo është e dobishme fëmijët dhe fëmijët fizikisht e dobët në nevojë të veshin rroba portokalli në minimum, por nuk duhet ekzagjeruar, çdo gjë duhet të jetë normale.
Ndikimi i bardhë mbi zhvillimin e fëmijës, në se kjo ngjyrë e bën atë më të pastër, fëmija bëhet më i sinqertë dhe i ndershëm. Kjo ngjyrë është e domosdoshme në veshjet e fëmijëve të të dy gjinive, por çdo fëmijë është i pambrojtur dhe i pambrojtur dhe jo çuditërisht, është shprehja "sorrë e bardhë", kështu që kur fëmija i parë shfaqet në një ekip të ri, pastaj vishen atë me rroba të bardha nuk është e nevojshme.


Ndikimi i kuq në zhvillimin e fëmijës, veçanërisht vajza është e rëndësishme, ajo u jep atyre me butësi, hirin dhe bujari, kjo është arsyeja pse kjo ngjyrë është ngjyra thjesht femërore dhe ato vajza që refuzon rozë është vajza përafërt, të lirshme dhe arbitrare, ata nuk dëgjojnë prindërit dhe i vështirë, në familje dhe në mesin e kolegëve.
Ne mund të konkludojmë - ndikimi i ngjyrës në zhvillimin e fëmijës është i madh dhe kjo nuk duhet të neglizhohet.