Humbjen e dëgjimit kongjenitale në një fëmijë të vogël


Zakonisht prindërit nuk kujdesen për seancën fëmijën, nëse në mënyrë të qartë i përgjigjet të tingëllojë, për shembull, kthen kokën e tij në përgjigje të zhurmë me zë të lartë, bërtas, objektet në rënie, etj Por ende ia vlen të kujtohet se humbja e dëgjimit edhe në fëmijët e vegjël nuk mund të vetëm të plotë, por edhe të pjesshme. Çfarë e shkaktoi humbjen e dëgjimit kongjenitale në një fëmijë të vogël?
Nëse një fëmijë dëgjon keq, kjo për fat të keq mund të bjerë në mënyrë të konsiderueshme pas në gjuhën dhe zhvillimin intelektual. Për të shmangur këtë, të jetë i sigurt për të inspektuar takon fëmijën. Në ekzaminimin fillestar është normale otolaringolog mjeku ekzaminim (me fjalë të tjera, lorom). Për të kaluar një rishikim i tillë qëndron menjëherë pas lindjes (në spital para se të shkarkimit), pastaj në muajin e parë (vizitë Laura gjatë ekzaminimit të parë klinik) dhe një vit. Dhe mos harroni të testuar në fëmijët Laura dhe gjatë viteve të para të jetës (kur një fëmijë i vogël nuk është ende në gjendje të kuptojnë dhe të raportojnë se ai bie veshin) për të zbuluar anomali kongjenitale. Praktika tregon se tashmë në vitin e parë të jetës së fëmijës, mjekët otolaryngologists mund të gjejnë të lindur ose të fituar humbjen e dëgjimit. Pyetja është, ku ka këto vijnë nga diagnoza?Humbja lindur dëgjimit (si emri i sëmundjes) zhvillon fëmija është në utero dhe shpesh është i pakthyeshëm. Arsyeja e tij është që fëmija pjesërisht ose plotësisht të veprojë (ose të zhvilluara) qelizat e flokëve kërmillin e veshit të brendshëm që janë përgjegjës për vetëm të kapur sinjale audio nga jashtë dhe transmetimin e tyre në tru. Humbjen e dëgjimit fituar, për fat të mirë, mund të jetë i kthyeshëm (shërueshëm) nëse arsyeja për ndodhjen e saj është se i ashtuquajturi lëngu fëmijë veshi i brendshëm u takuan. Ky fenomen, nga ana tjetër, është një pasojë e infeksionit (më shpesh - një komplikacion i ARI apo ARI). Megjithatë, në disa raste, humbja e dëgjimit mund të blihet jeta dhe i pakthyeshëm nëse qelizat nervore kanë vdekur si pasojë e ndonjë efekte negative (p.sh., të trajtimit të pahijshme, e cila përfshin një antibiotik të fortë).


Humbjen e dëgjimit kongjenitale është shpesh për shkak të zhvillimit të dëmtuar fetusit. Qelizat nervore (ata që janë përfshirë në sinjalizimin e "mekanik" Sistemi, i cili është në veshit mesme të trurit) mund të vuajë për arsye të ndryshme. Kur duhet të fokusohet në kontrollimin e dëgjimit porsalindur?Nëse gjatë shtatzënisë keni transferuar sëmundjeve infektive: rubeolës fruthi, gripit, rëndim të herpes, cytomegalovirus, toxoplasmosis, veçanërisht në qoftë se ajo ka ndodhur në katër muajt e parë të shtatzënisë.

Nëse ju jeni të ekspozuar në veshët e dëmshme drogës - antibiotikët, aminoglycosides ose disa macrolides, diuretics, droga nonsteroidal anti-inflamator.
Nëse ju ishte një konflikt fëmijë rezus, në qoftë se fëmija pësoi asfiksisë gjatë lindjes apo ka pasur peshë më lart ose më poshtë normale, dhe në qoftë se ishte në kujdesin intensiv pesë ditë ose më shumë pas lindjes.Dëgjimi fëmijë i shëndetshëm gjithashtu mund të vuajnë dhe pas lindjes.Produktet e veshit të rrezikshme mund të përdoret nga mjekët nëse fëmija bie në departamentin infektive, për shembull, duke u ankuar për të vjella pakontrollueshme ose diarre, ose në qoftë se ai është i infektuar me ndonjë infeksion që kërkon terapi të menjëhershëm mjekësor.

Disa trauma kafkës gjatë lindjes ose në fëmijën (nëse fëmija ka rënë, etj) mund të çojë në humbjen e dëgjimit.Nëse si rezultat i këtyre ndikimeve prekur qelizat nervore, këto shkelje do të jenë të pakthyeshme për zhvillimin normal të fëmijës kanë nevojë për një aparat dëgjimi, dhe ndoshta kohleoymplantatsyya (implantimin e pajisjes përmirëson dëgjimit), dhe klasa të veçanta surdopedahohom (mësues për fëmijët me dëgjim dëmtim) në mënyrë fëmijë për të jetuar një jetë të plotë.

Në seancën e parë, fëmija mund të vuajnë nga problemet inflamatore. Sepse porsalindur karakteristika nasofaringeal dhe karakteristikat individuale të strukturës së kafkës shumë fëmijë të kryer otitis media në vitin e parë të jetës, dhe rezultati mund të jetë një derisa arritni rëndë ftohtë lëngu në veshin e mesëm. Shpesh kjo parehati nuk dorëzojë fëmijën pas fazës akute ka kaluar, por me dëgjim të reduktuar. Shpesh një fëmijë duke qarë nga dhimbjet e dhimbje barku ose veshit atribuohet dhëmbëve rezhuschymsya, duke rezultuar në humbje të diagnostikuar me vonesë në shumicën e rasteve dëgjuar, këto efekte negative mund të eliminohen në mënyrë ambulatore, dhe me ndihmën e mykrooperatyvnoho ndërhyrjes dhe drogës terapi. Gjëja kryesore - kohë për të identifikuar një problem.


Aktualisht në provë dëgjimi porsalindur duhet të kryhet si një shfaqje të detyrueshëm direkt në spital. Në ditën e 3-4 pas lindjes, kur syri i foshnjës u pastruar nga ai lëngu amniotik, mjeku kryerjen e sondazh, e cila është quajtur "emisioneve check-nxiti amoakustychnoyi". Pamja e jashtme e thjeshtë: për të futur maja e një crumbs gjilpërë aparat, vesh fort dhe shtytje butonin. Hulumtimet në mënyrë të sigurtë, dhe detyra juaj është për të mbajtur fëmijën disa minuta në një pozicion të qetë - Shqyrtimi mund të kryhet kur fëmija është në gjumë apo zgjuar. Në kohën e pajisjes inspektimit "kupton"Punon në veshin e brendshëm e fëmijës sa është e nevojshme. Në kushtet e prindërve të këqija rekomandojmë shqyrtimin e mëtejshëm të fëmijës. Për të sqaruar diagnozën, mjekët nganjëherë i përdorin një metodë e regjistrimit dhe auditory shkaktuar potencialet. Shpesh kjo mund të bëjë në spital me një spital të madh apo qendër diagnostikuese në drejtim të dhënë nga pediatër mbi bazën e shqyrtimit të përfshira në kartën e këmbimit.