Nematodikeve në trupin e fëmijës vogël


Helmintet në trupin e një fëmije të vogël ka qenë tradicionalisht konsiderohet si një fëmijë e problemeve, për shkak të dy arsye kryesore. I pari prej tyre - ky fëmijë trajton, kokëfortësi të gatshëm që të përballoj me standardet konvencionale sanitare dhe për të dërguar në gojën tuaj për një sasi minutë e mikroorganizmave të tilla që një i rritur mund të ëndërrojnë si në qoftë se në një makth. Dhe arsyeja e dytë - në rritje "paqes" të trupit pushtuesit paftuar e fëmijës. Në të rritur të shëndetshëm kundër pushtimit parazitare ndërtuar tre "muret". Kjo gojë, i cili vrau themelore "rra" trupa nga stomaku dhe zorrët mjedisin e tij kosi. Prandaj, nevoja për të trajtuar të rriturit me helmintiasis janë të rralla.


Fëmijët janë antyhlystnыe "mure ngjajnë gardhe të ulët, hidhen mbi çfarë - kompleksitetit të vogël detyrë. Krimba dhe krimbat janë në mënyrë aktive duke përdorur mbyllje e syve të Nënë Natyra dhe lehtësisht të kolonizuar zorrët fëmijëve. Duke vjeç ky rrezik është minimal, sepse rregullat e higjienës në lidhje me foshnjat zakonisht përmbahen mjaft rigoroze. Megjithatë, nganjëherë reanymatoloham duhet për të shpëtuar fëmijët, pëlhurë me lajle e cila - vetëm "kopsht zoologjik". Por arsyeja mund të jetë, ndoshta, e vetmja e përbashkët për macet e rrugëve dhe një krevat fëmijë që për fat të mirë mjaft të rralla. Problemet me kapjen e krimba të fillojë kur fëmija fillon të tërheqë çdo gjë që gojën e tij ai e sheh. Dhe në këtë kohë nëna duhet t'i jepet hapësirë ​​maksimale vëmendje e duarve të fëmijëve. Miqësia e fortë me sapun pak trajton, pak yyazytsirnist kapjen e krimba.


Analiza e feces në vezë krimb zorrësh - jo metoda më informative të diagnozës. Fakti që analiza stol duhet të bjerë në tryezë pothuajse menjëherë për asistent laboratori. Pas 2-3 orësh pas jashtëqitje bajgë janë uninformative. Dhe në qoftë se të kakal fëmija mbrëmje dhe në mëngjes kapsulë - spital, diagnoza ka për të thënë jo. Analiza e antitrupave nuk janë gjithmonë të vërteta. Ajo është shumë e varur në cilësinë e reagents të përdorura për analizë. Ju gjithashtu duhet të mbani në mend se në qoftë se një fëmijë i vogël i sëmurë në të njëjtën kohë helmintiasis, atëherë trupi i tij do domosdoshmërisht antitrupave! Prandaj, ju nuk duhet vetë të vlerësojnë praninë e antitrupave, dhe tituj, dmth numrin e tyre. Kjo, për fat të keq, nuk është gjithmonë. Mos harroni se trajtimi helmintiasis - nuk është vetëm mjekësi, por edhe biznes mjaft fitimprurës.


Shumë shpesh kjo metodë është përdorur në sfondin e inflamacionit akut, e cila shtrembëron foto e diagnostikës përtej njohjes. Ajo e di çdo nxënës të kolegjit mjekësor, por për disa arsye ky fakt shpesh "harruar" në spitale që fitojnë në këto "diagnoza". Dhe ndryshimet në sjelljen e zakonshme të një fëmije që shumë nëna janë shpesh fajësohet për tekat e fëmijëve - një bazë e rëndësishme për helmintiasis dyshuar. Këtu "udhëzues për moms" e tiparet kryesore të infeksionit me krimba fëmijë të vogël:
• humbje e papritur e oreksit;

• Mungesa e shtim në peshë mbi një sfond të oreksit mjaft të mirë;
• Ankesat e përzier;
• mëngjes (5-6 pm) jargëzim harlisur, pështymë shlatыvanye;
• gjumë të dobët;
• kruarje në anus dhe dëshira konsekuent për të zeroja këtë vend.

Si është helminthosis?
Në traditën sllav Vedic dhe nuk ka trajtim "kimikateve." Shpëtoj nga llojet më të zakonshme të worms (Ascaris dhe pinworms) mund të jetë plotësisht i sigurt për metodat e shëndetit fëmijë. Gjëja kryesore - për të vëzhguar shumë e rëndësishme për çdo rregull të trajtimit: trajtojnë helmintiasis kurset e kërkuara prej 2 javësh, përveç ditën e katërt apo të pestë të trajtimit duhet të bjerë në hënë e plotë - kur të rriturit krimbat aktive vë vezë.


Në këtë kohë, ovipositor natyrshme do të nxisë edhe instinktin e vetë-ruajtjen si një specie e krimbave: Prania ndjerë në trupin e një fëmije të vogël katastrofike për ta mjekësi, ata menjëherë "të marrë masa" për të ruajtur popullsinë e tyre dhe të përpiqen për të vonuar sa më shumë vezë të jetë e mundur. Dhe, po vdes, ende të sigurojë zgjidhje "territorin e saj" me pasardhësit e tyre. Kjo është dy javë pas sulmit fitimtare mbi krimba, nëse jo për të ndërmarrë veprime kundër gjeneratës së re të pushtuesit, çdo gjë do të kthehet në normale. Të jetë i sigurt kurse likuytesya: 2 javë e trajtimit - Break muaj, 2 javë - pasardhësit zvogëlimin.