Gji një fëmijë të vogël


Çfarë është ushqimin më të mirë për një fëmijë të vogël në muajt e parë të jetës - është qumështi i gjirit, gji një fëmijë të vogël, nuk kishte në dyshim. Prandaj, shumë nëna shtatzënë me padurim presin fillimin e të ushqyerit dhe të përgatitur për të gjatë shtatzënisë. Për "trajnimin" tuaj nuk arriti të theksohet tre aspekte kryesore.
Qumështi i gjirit - një lidhje të qëndrueshme në zinxhirin e shtatzënisë, lindjes, fëmijë të vogël, kështu që ju duhet të jetë besimi i fortë dhe i palëkundur që ju gjithmonë mund të ushqyer fëmijën e saj të uritur. Për të mbështetur atë, ju mund të:• Edhe gjatë shtatzënisë për të përmbushur dhe të komunikojnë në mënyrë aktive me ato nënat që kanë sukses të gjirit qumështi i ushqyer fëmijët e tyre. Ky "grup mbështetje" do të ju dhe pas lindjes së fëmijës të ndihmojë.
• Get shërbimit telefon nënat ndihmë pleqsh. Në mbështetje të tij ju mund të presin gjatë tërë kohës, dhe kjo është absolutisht falas.
• Zgjidhni një spital që ka hyrë në programin "Friendly Spitalin një fëmijë i vogël", - ata mbështesin dhënien e gjirit.

Zemrat kujdes të veçantë

Shumë mjekë mjaft skeptik në lidhje me efektivitetin e masave të tilla. Megjithatë, duke bërë trupin e tij, ju jeni në asnjë mënyrë një efekt pozitiv mbi ndërgjegjen, dhe mendje gji për këtë arsye mund të më të mirë pa probleme.

• A douches në gjoks. Alternuar derdh atë me të ngrohtë (36 ° C) dhe të ftohtë (8 ° C) me ujë nën presion (të fillojë dhe të përfundojë procedurën me ujë të ngrohtë). Lavazheve vagjinore mirë për të lëkurës, tonet atë. Përveç kësaj, uji i temperaturave të ndryshme tonet muskujt dalë. Kjo bëhet më konvekse, kështu që fëmija do të jetë më e lehtë për të kapur atë.

• Gjatë shtatzënisë për shkak të hormoneve progesterone lëkura bëhet e thatë, duke përfshirë edhe në gjoks. Përdor mjete për zbutjen dhe hidratues rajonin peripapillary. Pas lindjes për parandalimin e nipples plasaritur mjete të rekomanduara janë të sigurt për fëmijën.
• Veshin një mbështetje të brendshme të mirë. Zgjidhni një sytjena pa compressing gjoks, me gota vuri përballë në seams e brendshme dhe shiritat e gjerë. Ndoshta ju keni një mik të sigurojë masive këshilla "të dobishme", se si të përgatiten për dhënien e gjirit.


Disa prej tyre nuk mund të shkojnë:
• tan alkooli dalë lëkurës ose zierje e leh lisi.
• Fshij leckë biberon përafërt ose të veshin atë në një bra. Kjo mund të plagosë lëkurën delikate të dalë dhe do të shkaktojë kontraktimet e parakohshëm.
• fortë lëvizje nipples tërheq podkruchyvayuschym - një tendencë veçanërisht e rrezikshme për të përmirësuar tonin e mitrës dhe mund të shkaktojë abort.
• Fitojnë shishe para, nipples dhe sterilizues, nuk janë të nevojshme kur gji.