Qumështi i nënës fëmijë të vogël


Një çift i shekuj më parë Zëdhënëses së klasave të larta ishin të ndaluar për të ushqyer qumësht fëmijët e tyre. Kjo u konsiderua e pahijshme. Prania ishte i detyrueshëm për të pleqsh familje fisnike. Por ndonjëherë instinkti i nënës mori mal dhe lënë pas dore dritën lady e mirësjelljes, shoqërinë tronditëse të lartë. Sot e habitshme është se gratë që janë në një nxitim për të ndarë fëmijën nga gjiri ose plotësisht refuzojnë të aplikojnë atë. Por çfarë nëse nuk ka arsye objektive laktacionit? Ju mund të transferojë fëmijën për përzierje artificiale. Ose kontaktoni bankën qumësht donatorëve. Le të flasim për qumësht të gjirit fëmijë të vogël.


Pse, kur një numër dhe e qumështit të gjirit të mëdha përzierjet për ushqimin artificial për të kërkuar qumësht donatorëve? Mjekët besojnë se: Gratë ende më mirë për fëmijën sesa përzierje industriale. Ajo është zhytur më mirë, ajo mbetet një ideal Përbërja minerale të proteinave, më pak rrezik të enterocolitis nekroznыh në një fëmijë të vogël. Pasterizim shprehur qumësht minimizon humbjen e pronave të saj të dobishme. Nuk është vetëm një pjesë e disa vitamina dhe imunoglobulinave. Ekspertët besojnë se ndikimi i donatorit dhe qumësht "amtare" për trupin e fëmijës në lidhje me të njëjtën. Ruhet nga donatorët më të ushqyerit qumësht se përzierje të përgatitur thatë: rreth 8 orë në temperaturën e dhomës për pesë ditë në frigorifer për deri në tre muaj në frigorifer. Për më tepër, cilësia e saj dhe pronat e dobishme nuk ndryshojnë.


Ju vendosni për të gjetur një fëmijë të vogël nënën time për të ushqyerit qumësht qumështit? Të marrë në konsideratë një numër kriteresh. Dallimi në moshën e fëmijës tuaj dhe të vëllait të tij të qumështit (motrës) duhet të jetë jo më shumë se dy apo tre muaj. Në këtë rast, përbërja optimale e lëngshme. Nëse fëmija është infermiere shumë e vjetër, qumështi nuk do të përmbushë plotësisht nevojat e fëmijës tuaj. Kriteret e moshës për mom donatori nuk ekziston. Por një shumë të kërkesave për gjendjen e shëndetit të saj. Ajo duhet të sigurojë një certifikatë të mungesës së sëmundjeve kronike dhe infektive. Kundërindikacionet: rëndim të sëmundjeve, pirja e duhanit, përdorimi i barnave nikotina, alkooli. Nëse një grua e bëri vitin e kaluar transfuzion të gjakut, transplantimit të indeve apo organeve, shpues i trupit ose tatuazh - qumështi i saj nuk është e mirë.


Nuk ka mirëpritur në mesin e donatorëve vegjetarian, ata të cilët rregullisht duke marrë medikamente dhe të cilët për pesë vitet e fundit u trajtua për kancer. Por edhe nëse infermiere është plotësisht i shëndetshëm, nuk është një problem tjetër. Ju nuk mund gjithmonë të kontrollojë ushqimin e grave. Yyazytsirnist madh se fëmija i saj i vogël zakonisht sjell një numër të produkteve nga nëna dietë, dhe një tjetër fëmija mund të jetë alergjik. Megjithatë, është e qartë dhe përzierje e qumështit dhe të nënës. Ky donacion nuk mund të konsiderohet si zgjidhje e vetme për të siguruar qumështin tuaj gji fëmijën. Por mbani në mend kjo mundësi nuk mund të të dëmtojë.