Helmimi me ushqim akut në një fëmijë


Kur fëmijët përdorin kërpudhave helmuese, bimë apo ushqim prishur ka helmimi akut ushqim fëmijës, dhe bimët helmuese dehje ndodh kryesisht në fëmijët, ndërsa në mesin e helmimit kërpudha dhe ushqimi me cilësi të dobët festohet shumë raste familjare. Më shpesh helmimi akut ushqim ndodh në verë, kur fëmija ka më shumë mundësi për prindërit në heshtje helmuar bimë helmuese, përveç kësaj, në ushqime të nxehtë motit prishin shumë më të shpejtë.


Ka disa faza të helmimit klinike, të cilat përfshijnë:
1. Periudha latente është fshehur, asimptomatike. Kjo periudhë kohore është vënë re nga marrja helm në trup për shfaqjen e shenjave të para të helmimit. Kohëzgjatja e periudhës së fshehur ndryshon në varësi të disa faktorëve: numrin e helm thithjen normë, mosha e viktimës, etj

2. Periudha e Toksykohennыy. Pas shfaqjes së simptomave të para të helmimit me ushqim fillon periudha toksykohennыy, e cila përfundon me momentin e nxjerrje e baktereve dhe helmet. Foto klinike e kësaj periudhe të helmimit me ushqim mjaft të vendosur, është e rëndësishme në këtë kohë për të stabilizuar gjendjen e përgjithshme të viktimës, të identifikuar helmin dhe bakteret dhe më pas të vazhdojë të trajtimit me antibiotikë dhe antidotes.


3. Periudha e komplikime fund. Ajo shpesh helm herët ose bakteret janë hequr nga trupi, por është një shkelje e sistemeve dhe organeve që është shkaktuar nga helmimi me ushqim. Për shembull, helmim kërpudha mund të shkaktojë mëlçisë apo dështimi i veshkave, helmimi i mbushur me dysbiosis të rënda dhe të tjerët.

4. Periudha e shërimit. Ndonjëherë gjatë convalescence vonuar për vite me rradhë.

Helmimi akut ushqim gjithmonë manifestohet në simptome të veçanta të fëmijës. Prekur kryesisht organet e traktit gastrointestinal, e cila manifestohet me dhimbje dhe lokalizimin e pasigurt të intensitetit të ndryshëm. Shpesh shënoi dhimbje në stomak (rajon epigastrike). Dhimbje mund të jetë i vazhdueshëm ose shfaqet periodikisht (dhimbje barku), shpesh shoqërohet me nauze, të vjella, ndërsa në të vjellat mund të dallojë burimin e helmimit me ushqim (kërpudha, ushqim, bimë). Pothuajse gjithmonë helmimi me ushqim akute dhe të gjitha simptomat e mësipërme në një fëmijë të shoqëruar nga qarë histerike. Normalisht, temperatura e trupit ngrihet rëndomtë ushqimore helmimit dhe helmimit bimëve dhe kërpudhave, kjo simptomë nuk është e detyrueshme. Edhe për simptomat më tipike helmimit me ushqim të tilla si diarre - një shenjë që goditi zorrë të mëdha.


Helmim kërpudha fëmijë. Pothuajse gjithmonë në verë fëmijëve kërpudha helmim për të rriturit. Toksina më të rrezikshme që janë kërpudha helmuese si këpurdhë fluturojnë agaric dhe. Me qëllim të parandalimit kërpudha helmimit me ushqim nuk duhet të hani kërpudha të egra që mund të jenë helmuese veten dhe i ngopur me të substancave të dëmshme nga mjedisi. Tipari kryesor i Amanita phalloides helmimit është një hepatit toksik që çon në dështimin e mëlçisë dhe vdekjen e viktimës. Fëmija mjafton shumë pak (më pak se 1 kërpudha) helmimit në dorë të vdekjes. Me helmim kërpudha viktimë vuan nga konvulsionet dhe hallucinations. Ju duhet të dini se një fëmijë i cili helmuar kërpudha në çdo rast nuk mund të trajtohet me antibiotikë, ju menjëherë duhet të kërkoni ndihmë të kualifikuar mjekësore.


Helmimi bimë fëmijë. Shumë manaferrat dhe lule mund të jetë tërheqëse për një fëmijë, dhe ai mund të provoni ato në shije, në të njëjtën kohë, këto bimë mund të përmbajnë helm. Megjithatë, në mesin e të rriturve në rastet e fundit vjet të bimëve helmuese, pse faji është shpesh kapur mjekësinë popullore, përgatitje të pahijshme dhe të përdorni ilaçe popullore. Helmim nga bimët pjesëtuar me humbjen dhe sistemet e trupit;

1. Grupi bimët që ndikojnë në sistemin nervor të njeriut. Kjo është më e rrezikshme për jetën, trajtimi i pacientit me helmimit të tillë është e dëshirueshme për të kryer departamentet e kujdesit intensiv. Në vendin më shpesh gjenden bimë të tilla helmuese tanë: kukutë ndotur piketa helmuese, Aconite Dzungaria, shtarë e zezë, Datura, Belladonna. Simptomet kryesore të helmimit bimë të tilla shërbejnë për një ndjenjë letargji, eufori, e halucinacione, zhvillimi gjendje kome.

2. bimët Grupi ndikon në sistemin kardiovaskular. Shenjat e ndikimit helmet bimë të tilla në favor të ndryshimeve në normën e zemrës, kontraktimet parregullta. Ne e më shpesh shohim bimë si luletogëz, zambakut të luginës, landër, hellebore bardhë.
3. Grupi bimët që ndikojnë në traktin gastrointestinal. Më pak i rrezikshëm për jetën e njeriut. Këto përfshijnë thupër, Plaku, dorëzonjë, Daphne, shiritat dhe të tjerët.

Helmimit me ushqim fëmijë. Varfër, ushqimi prishur mund të jetë një burim i helmimit bakterial, më shpesh Staphylococcus, Streptococcus, salmonelës, E. coli. Kështu ekziston një helmimi i trupit me toksina prodhuar nga bakteret, dhe vetë bakteret që vazhdojnë të nxjerr toksina në trup. Në çdo helmimit me ushqim duhet të marrë një numër masash urgjente.

1. Telefononi ambulancë.
2. Wash stomak me ujë.
3. Mblidhni eshtrat e dyshimta të ushqimit (kërpudhat, bimët) iyazytsirno shkaktuar helmim.

Si një parandalim helmimi me ushqim duhet të përmbahen nga gatim dhe ruajtjen e ushqimit, higjienës personale.