Fëmija fungale të rinj


Maja, madje edhe në një zonë të kufizuar të lëkurës ose mukozës, të përpiqen për të hequr qafe! Mos le të marrë kursin e saj, dhe shteti nuk e zgjidh problemin veten. Si të jenë në gjendje të bëjnë dallimin në mes të fëmijëve fungale të rinj?
Mëllenjë ose candidiasis shkencore - një sëmundje fungale të natyrës, të shkaktuara nga kërpudhat mikroskopike gjini maja Candida. Në një moshë të re fëmijëve candidiasis lezione shpesh priren mukozës e gojës dhe vulvë, si dhe lëkurën dhe traktin gastrointestinal. Candida është kryesor fëmija burimi mom. Kushtoj vëmendje të veçantë për të higjienës, sidomos gjatë shtatzënisë ju rrënuar mëllenjë.Në fëmijën mëllenjë gojë duket si një ishull të bardhë, i ngjan thekon qumësht apo dëborë. Vetëm po mbetet pas të ushqyerit me qumësht, por ata shpejt zhduken, por sulmet e mëllenjë mbeten të fiksuara në të njëjtin vend: në sipërfaqen e brendshme të cheeks, shije e vështirë, madje edhe në mishrat. Lezione të shumta mund të shkaktojnë dhimbje dhe të shqetësojnë fëmijë. Fëmijë është whining, refuzon ushqimin. Merren me mëllenjë mund të ndihmojë përpunimit gojën, 20-30 minuta pasi të hahet leckë garzë ngjyhet në zgjidhje 2% e sode, butësisht fshij ambienteve lezione fungale. Medikamente antifungal përshkruar mjeku!


Për Candida lezione të lëkurës tipike e një fëmijë të vogël dhe të erozionit formimin e flluska me buzë prerë të kuqe të qartë të errët. Places preferuar "zgjidhjes" i kërpudhat janë: qafës së mitrës, axillary dhe vathë inguinale dhe lëkurës zonat e ekspozuar e trupit (mbrapa, palosje dhe yahodychky). Nëse zona lezioni është i vogël, gjendja e përgjithshme e fëmijës nuk do të vuajnë. Kur lezione mund të bëhet fëmijë i shqetësuar, gjumë të dobët, ajo ul oreksin.

Çfarë nënë, nëse stol fëmijën e vogël, mblodhi dysbiosis identifikuar kërpudhave gjini Candida? Për të filluar, mos panik - kjo është organizëm normale mund të jetojnë në zorrët. Ajo është krejt tjetër nëse fëmija është vërejtur mosfunksionim të traktit gastrointestinal në formën e bloating tepruar, karrige të paqëndrueshme apo shtim në peshë të dobët. Në këtë situatë, rritja e kolonive kërpudhore mund të konsiderohet si një faktor shkakor. Antigenët (proteinat e huaj Candida) të mund të provokojë trupin e fëmijës alergji-së. Alergji ose dermatit atopik në lidhje me problemet e lezioneve gastrointestinale karakteristike për candidiasis zorrëve fëmijë të vogël. Normalisht, candida nuk është zhvilluar në mënyrë të izoluar - paralelisht përcaktuar rritjen e tepërt e baktereve oportune zorrëve apo zvogëluar numrin e microflora dobishme. Ka disa lloje të kërpudhave, por për të përcaktuar llojin e saktë të kërpudhat - konsultoheni me mjekun e fëmijës suaj.