Qumështi i nënës për një fëmijë vjeçar


Nga viti fëmija të hahet një numër të mjaftueshëm ushqim të zakonshëm. Megjithatë, traktin gastrointestinal e tij nuk është e barabartë me traktin gastrointestinal të një të rrituri. Prandaj, ai nuk mund të tretet ushqimi si. Gjirit qumësht nëna e lejon atë dobraty sasi të drejtën e vitaminave, ushqyesve që dështuan për të mësuar nga dietën tuaj normale. Le të flasim për qumështin e nënës për vjeçar fëmijë.
Në natën Fëmija njëvjeçar sucks rreth 500 ml të qumështit të nënës. Sipas hulumtimit, kjo pjesë jep atë:
• 29% e nevojave të përditshme të energjisë;


• 43% e kërkesës për proteina;
• 36% e kërkesës për kalcium;
• 75% e kërkesës për vitaminë A;
• 94% e kërkesës për vitaminë B12;
• 60% e nevojave për vitaminë C.

Pas një viti përbërja e qumështit të gjirit është me të vërtetë ndryshuar. Por kjo nuk është e keqe, por më mirë. Në vitin e dytë të jetës si një ushqim i vetëm qumësht funksion zbehet në sfond, ndërsa pah aspekte të tjera. Vjetër fëmija është një vit i vjetër, aq më i madh përqendrimi vërejtur e imunoglobulinave që mbrojnë kundër sëmundjeve.
Nëse fëmija është alergjik, atëherë kjo është veçanërisht e rëndësishme për të marrë qumështin e gjirit pas viti. Faleminderit substanca nga qumështi i nënës në zorrë krijon një pengesë për alergeneve të mundshme. Qumështi i nënës ka efekt anti-inflamator që redukton rrezikun e sëmundjeve infektive që mund të shkaktojnë reaksione alergjike.

Në çdo moshë, qumështi i nënës mbron vjeçar fëmijë nga infeksionet e zorrëve. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur fëmija fillon të zvarritje, ecin dhe bashkëveprojnë me mjedisin. Zgjatur gjoks gjiri ndihmon saktë njësi zhvillimi Maksilofaciale. Kjo është parandalimi i problemeve të dhëmbëve të mundshme dhe madje edhe të folurit.

Një nga studimet më të mëdha provuar një marrëdhënie interesante ndërmjet inteligjencës dhe ushqyerjes me gji. Ajo u gjet se rezultatet më të mira treguan fëmijët e ushqyer gjatë. Një nga përfitimet më të dukshme të shpëtuar gji pas viti është frenim i ovulacionit. Disa gra nuk kanë menstruacioneve gjithë pleqsh ose pothuajse të gjithë. Ai jep sistemit riprodhues pushime. Dhe, jo më pak, jep një dallim të madh në mes të moshës fëmijët.


Qumështi i gjirit zvogëlon rrezikun e kancerit ovarian dhe kancerit të mitrës. Studiuesit zbuluan se sa më gjatë një gji grua ushqyer fëmijët, e shfaqjes më të ulët yyazytsirnist të kancerit të gjirit. Gratë që kanë diabet, gji me gji zvogëlon nevojën për insulinë. Ndonjëherë ne kemi dëgjuar se gji pas viti, e mban fëmijën në nënë, duke parandaluar atë nga të bëhet e pavarur. Në të vërtetë, në këtë zonë, njeriu i vogël fillon të eksploruar zonën përreth. Por ai nuk është i gatshëm për të shkuar vetëm në këtë botë të madhe.
A keni vënë re se në këtë moshë si ata e bëjnë forays të shkurtër?


Ka aplikimi minuta. Foshnja crawls ose ecën mbi të - dhe papritmas ai urgjentisht e nevojshme mom. Një gjoks i vogël gjiri një përqafime pak - dhe ju mund të shkoni përsëri në lidhje me biznesin e tyre. Ngjashëm me kundërsulm kur mbaron bateria. Çdo ditë kjo bateri do të punojnë më gjatë dhe më të gjatë. Ai do të bëhet e pavarur, për të mësuar gjëra të reja gradualisht.

Do të mbajë baterinë e ngarkuar më shumë në qoftë se ju vetëm të hequr mundësinë e rimbushje? Veçanërisht i mirë dhe harmonike ndodh në aspektin e trajtimit të pacientit dhe mbështetje. Fëmija duhet të shkojë nga nëna ime në jetën e tij të rritur. Dhe çfarë një vit, dy, tre, kur ai më nevojë për një nënë, në krahasim me jetën e madhe se ai do të jetojë? Qumështi i gjirit ndihmon që fëmija të shkojë pa probleme nga fëmijëria në fëmijëri.


Mami ka aftësinë për rehati, zbutur, zemrat qetësim, duke i dhënë vetes dhe tymi të tyre kohë për të mësuar për të bërë atë në mënyra të tjera. Ditëlindjen e parë - një nga ngjarjet më të mëdha në jetën e familjes. Por atë ditë ka fëmija ashpër të rriturit. Pikërisht një vit pas lindjes së qumështit të nënës nuk do të kandidojë larg të gjitha shërbimeve të. Gjatë gjithë vitit të dytë të jetës (dhe nganjëherë më të gjatë) fëmija ka nevojë për ushqyerjen me gji dhe physiologically dhe psikologjikisht. Dhe në qoftë se nëna mund dhe dëshiron të vazhdojë dhënien e gjirit, askush nuk mund ta ndalojnë këtë. Zgjidhje pranon vetëm atë.