Fëmijët ishin të kuqe flakë infeksion ethe në trup


Ethet Scarlet i takon grupit të infeksioneve ashtu-quajtur të fëmijëve. Sëmundje të tilla mund të ndikojnë në të rriturit, por në shumicën e rasteve ndodhin në fëmijëri. Le të flasim për temën e fëmijëve infeksionit ethe flakë të kuqe në trup.
Ethet Scarlet si infeksioni ka foto të pasur klinike që përfshin dhimbje të fytit, ethe dhe skuqje të lëkurës. Kjo sëmundje e fshehtë është më e zakonshme tek fëmijët 2-10 vjeç. Gateway për Streptococcus - agjent shkaktar i fruth i keq - është mukoza. Pasi në trup, Streptococcus shkakton inflamacion dhe prodhon një substancë helmuese - эrytrotoksyn. Эrytrotoksyn, nga ana e tij, hyn në gjak dhe shkatërron qelizat e kuqe - qelizat e kuqe të gjakut janë përgjegjës për frymëmarrje dhe të shkaktojë të rënda trupin dehje të tërë.


Эrytrotoksyn promovon enë gjaku në infeksion, e cila çon në hemoragji të vogla dhe refuzimin e epidermë, manifestuar një shkallë të dukshme. Agjent shkaktar i fruth i keq janë beta-hemolitik grupi Streptococcus A, e cila transmetohet kryesisht nga pikat ajrore. Kjo mund të vërehet sëmundje sezonale - fruth i keq ndodh më shpesh në fillim të pranverës dhe në fund të vjeshtës. Kjo është për shkak se mikrobet para të ftohtë e ajrit të përhapet më shpejt. Më ngjitëse pacienti është një fëmijë në javën e parë pas infektimit.


Simptomet e infeksionit
Për fruth i keq karakterizohet nga fillimi akute. Sëmundja fillon me temperaturë të lartë, të dridhura, dhimbje koke, dobësi, dhimbje të fytit dhe një shkelje e oreksit. Gjithashtu, ka ënjtje të buta qelizave shije limfoide - ata e marrin formën e gungave të vogla të kuqe. Pas 6-12 orë shenjat e para të sëmundjes ndaj lëkurës skuqje e foshnjës duket, dhe në rend: qafë, pastaj në trupin e sipërme dhe në fund të këmbëve dhe të armëve. Puçrra është një akumulim elemente pikë në lëkurë reddened. Vendet kryesore ku pika të kuqe janë lëkurë e brendshme kofshë, bark të ulët, folds inguinale dhe bazat bërryl. Rash shoqëruar me kruarje, për shkak se fëmijët shpesh krehër lëkurën. Pas venitje skuqje, 2-3 ditë nga sëmundjet e lëkurës duket theksuar lëkurë.

Një nga shenjat më të rëndësishme diagnostike e fruth i keq në trup - trekëndësh të bardhë nasolabial, zona e vetme e lëkurës, i lirë nga plagët. Kur fruth i keq ndodh fyt strep, mjeku mund të vërehet gjatë inspektimit flakërues gojën crimson dhe gjuhën. Fyt mund të tatohen shtresë purulent.

Diagnostics
Diagnoza dhe trajtimi regjim merret qëllim sëmundjeve infektive mjekun. Diagnoza bazohet në të dhënat e anketës dhe intervistat me prindërit e pacientit të vogël. Është e rëndësishme të dihet nëse fëmija ka kontakt me pacientët me fruth i keq, nëse rastet në shesh lojërash, në kopshtin e fëmijëve ose në shkollë. Në provim, është tërhequr vëmendja për skuqje karakteristike dhe inflamacion i fyt. Terapia Para antibiotik kryer vija analiza bakteriologjike nga fyti mukozës. Kjo analizë tregon agjent shkaktar - beta-hemolitik Streptococcus.


Nga komplikimet që janë të mundshme me fruth i keq, përfshijnë:
• lymphadenitis - inflamacion i nyjave limfatike;
• otitis qelbëzuese;
• glomerulonefriti - inflamacion i veshkave;
• artritit dhe sinoviti (inflamacion i nyjave dhe membranës së brendshme të përbashkët);
• sëmundje të zemrës dhe pneumoni.

Trajtim
Në përgjithësi, trajtimi është kryer në shtëpi dhe vetëm kur temperatura rënda të lartë dhe fëmijë të rënda dehje dërguar në spital. Emërohet pjesa tjetër krevat, dietë dhe të pijshëm. Për antibiotikët trajtimit janë të nevojshme, jo vetëm në fazën akute dhe kursin e plotë. Terapia me antibiotikë ka për qëllim për të kuruar fruth i keq dhe për të parandaluar zhvillimin e komplikimeve. Vitamina, droga nga dhimbje dhe inflamacion në fyt, antipyretics në temperaturë të lartë të emëruar gjithashtu.