Kariesi fëmijëve dhëmbët e qumështit


Shumë prindër thotë si karies kryesore fëmijëve dhëmbët nuk janë trajtuar domosdoshmërisht si dhëmbët e tilla bien jashtë anyway. Kjo ide është e gabuar për shumë arsye, siç ishte një dhëmb qumështi edhe një i uritur e vogël është një burim i vazhdueshëm i infeksionit, dhe kjo është e dëmshme jo vetëm për dhëmbët dhe shëndetin e të tjera me gojë në përgjithësi, por gjithashtu ka një efekt shumë negativ në sistemin e tretjes. Ju mendoni se një fëmijë është shpesh e ftohtë, ai e ndezi dhe fytin e kuqe? Është e mundur që të gjithë faji i kariesit fëmijërisë, sëmundja që dhëmbët e fëmijës mund të çojë në simptome të tilla.


Nuk shërohet me kohë karies fëmijërisë herët a vonë shkakton dhimbje, e cila çon në sëmundje çamçakëz dhe heqjen e parakohshme e dhëmbëve të prekura fillore në fëmijë. Ajo do të duket se asgjë veçanërisht të keqe me atë, së shpejti do të rritet dhëmbë të reja, por prindërit janë në rrezik. Formimi i personit dhe nofullës së fëmijës është hedhur në tavolinë e natyrës dhe në qoftë se dhëmbët e qumështit hiqet në fillim, ajo jo vetëm që do të çojë në vështirësi në përtypet duhur të ushqimit, por formimi i mundshëm i malocclusion, si në vend të dhëmbit larguar do të rritet vazhdimisht, por kurbë.


Gjëja e trishtuara është se fëmijët sot kariesi është diagnostikuar më shpesh, dhe kjo duket në fëmijët nën moshën 2 vjeç. Sipas statistikave, vetëm një fëmijë në pesë nën moshën 4 vjet, në gojë nuk u gjet ndonjë karies dhëmbit prekur dhe fëmijët e tjerë të prekur nga sëmundja. Çdo prind i kujdesshëm duhet menjëherë të mbledhur informacion në lidhje me sëmundjen dhe të përpiqen për të parandaluar zhvillimin e tij, me përjashtim të përkeqësimit të shëndetit të fëmijës.

Në kariesit moderne fëmijërisë stomatologji pediatrik është një nga problemet më serioze. Dëmtimit të dhëmbëve tek fëmijët mund të zbulohen menjëherë pas shpërthimit të dhëmbëve, me disa dhëmbë janë të prekur dhe ky proces karakterizohet nga shpejtësi e saj. Në karies thelb është një infeksion bakterial që ndikon dhëmbë më aktive fëmijë në prani të faktorët kryesore të rezistencës të ulët të trupit të sëmundjes (të përgjithshëm dhe lokal). Trajtimi i kariesit fëmijërisë duhet të fillojë në dyshimin e parë të sëmundjes kariesit të mos shërimit në gjendje të shkaktojnë sëmundje të organeve të brendshme dhe për komplikime të shkatërrimit sëmundjeve të mundshme dhe humbja e dhëmbëve të përhershëm (mikrobeve).


Ajo që shkakton formimin e dëmtimit të dhëmbëve në fëmijën e fëmijëve? Zakonisht këta profesionistë të ndajnë një kauzë të shtyrë (objektiv) dhe unmanaged. Grupi i parë përfshin:
1. Problemet gjatë shtatzënisë (prania e sëmundjeve infektive, toksemisë, etj).
2. shpërndarje papershtatshme e kalciumit në trupin e fëmijës si pasojë e ushqyerjes artificiale.
3. Sëmundjet e fëmijëve për vitin (bronkit, pneumoni, SARS).
4. Kushtet e dobëta mjedisore në vendin e banimit.

Deri shkaqet relativisht të kontrolluara e kariesit fëmijërisë dentistë përfshijnë si në vijim:

1. Infeksioni i fëmijëve të tjerë ose prindërit (të transferojë florës patogjene).
2. Kequshqyerja, veçanërisht mungesa e elementeve gjurmë të tilla si kalcium, fluori në trupin e fëmijës, dhe karbohidratet tepërt.
3. Higjiena e keqe me gojë, ose mungesa e tij.

Me faktorët tjera të sëmundjes përfshijnë:
1. teething vonë (herët apo vonë).
2. rregullim shumë të ngushtë e dhëmbëve të gojës.
3. grooves Tepër thellë dhe grooves e dhëmbëve (çarjes).


Shumë ekspertë konsideruar rolin e trashëgimisë në zhvillimin negativ të kariesit të vegjël, shkencëtarët thonë se struktura dhe pronat e dhëmbëve të qumështit gjenetikë mund të ndikojnë, por jo domosdoshmërisht. Zakonisht lezione kariesi fëmijërisë thellësi janë të ndarë në disa lloje:
Karies fillestare. Ju mund ta njohin atë nga njolla të bardha në smalt dhëmbit, të madhësive të ndryshme dhe forma, dhe dhimbja mungon. Spote më vonë fillojnë të errësojë, duke u bërë kafe dhe e zezë - kjo tregon se sëmundja po kandidon.


Karies sipërfaqësore. Humbjen dentare karies sipërfaqësore indet brenda smalt të dhëmbëve. Në kontakt me kripur, kosi, dhimbje e ëmbël mund të shkaktojë. Trajtimit dhe dhëmb kërkuara mbushjet.

Karies mesatare. Ind dentare defekt vlen për të dy smalt dhe dentin në (indet e brendshme). Dhimbja duket jo vetëm nga ëmbël, i kripur dhe i lagësht, por të ftohtë dhe të nxehtë. Trajtimi i kërkuar dhe nënshkrimin e dhëmbit prekur.

Karies të thellë. Smalt në masë të madhe i impresionuar thyer shumicën e dentine, mund të përhapet në pulpë, pas së cilës sëmundja arrin rrënjë. Për të parandaluar zhvillimin e infeksionit është thelbësore për të vizituar mjekun, trajtimi varet nga shpërndarja e kariesit.


Sigurisht, sëmundjet terapi në fëmijët kërkon një qasje të veçantë për trajtimin e kariesit të fëmijërisë në pacientët e rinj gjithashtu kanë karakteristikat e tyre:
1. Trajtimi i kariesit të fëmijërisë nuk duhet të zgjasë shumë kohë (më shumë se 30 min), fëmija nuk është i lodhur.
2. Para se të anestezi të mpirë vendin e injektimit duke përdorur një llak, xhel. Përmbajtja komponentët anestezike duhet të jenë minimale. Anestezi është kryer vetëm në raste ekstreme, kur është e nevojshme të hiqni tul (të mesme dhe karies të thellë).

3. Për mbushjen për të përdorur materiale të tilla që nuk kërkojnë aplikim të gjatë (për të reduktuar procedurën kohë).
4. indet e prekur duhet të hiqen intermittently, stërvitje apo mjete dore.
5. rrënjët Ndalimi në kariesit komplikuara fëmijërisë kryer pas dezinfektimin, duke përdorur një paste të veçantë.
6. karies Kur të shumta është e rekomanduar për të nënshtrohet kontrollit të përgjithshëm mjekësor.