Shkaqet paralizë cerebrale


Kronike jo zhvlerësim progresiv motorike që rezultojnë nga lëndimi apo anomalitë e trurit në periudhën perinatale, kombinuar term i përgjithshëm " Paralizë cerebrale (CP). Përkundër faktit se sëmundja nuk e progresit, të shënuar ndonjëherë me shenja të rreme të sëmundjes në rritjen e fëmijës. Tashmë në vitin e parë të jetës janë simptomat e kësaj sëmundje që ndodhin çrregullime të sistemit motorik, ngacmim të trurit. Nga një moshë të re të zhvilluar shkaqet paralizë cerebrale e cila - sëmundje në lëvore cerebrale, rajon nen-kortikale, brainstem. Këto arsye janë të pandara në të gjitha paralizë cerebrale dhe paralizë cerebrale është një sëmundje transmetohet me trashëgimi.


Paralizë cerebrale është një ndryshim thelbësor nga llojet e tjera të paraliza, arsyet për këtë - në kohën e shfaqjes dhe për Associated Shkeljet reflekset që janë specifike për të sapolindur. Shpesh, paralizë cerebrale është diagnostikuar në të sapolindur me peshë të ulët, e parakohshme. Metodat moderne të shtatzënisë, frekuentimin e lindjes, trajtim çuar në një rritje të përgjithshme në normat e lindjes së fëmijëve të parakohshme apo me peshë shumë të ulët, e cila lejohet të flasin për rritjen e numrit të rasteve të paralizë cerebrale në foshnjat e tilla. Edhe teknologji e re moderne ende nuk është në çdo pozicion për të reduktuar në mënyrë të konsiderueshme e rasteve të paralizë cerebrale në foshnjat me peshë normale dhe të lindur në kohë normale.


Paralizë cerebrale shkakton shumë arsye, rrethana të ndryshme, plagosjen e infeksionit.
A) paralizë cerebrale ndodh në normale, foshnjat të plotë-gjatë të lindura në termin me peshë normale, zakonisht shkakton paralindjes, më shpesh efektin e faktorëve negativ në fetusit gjatë shtatzënisë gratë.
B) Një faktor i madh rreziku për të pasur një fëmijë me paralizë cerebrale - një lindje të parakohshme, në të cilin ekziston një rrezik serioz i rrjedhjes së gjakut cerebrale, skajet paralizë cerebrale. Fëmijët parakohe shpesh kanë probleme shëndetësore për shkak të mushkërive të pazhvilluara, dhe truri nuk është duke u oksigjen të mjaftueshëm, në mënyrë të veçantë, të çon në paralizë cerebrale.

B) Anomalitë në çështjen e bardhë të trurit mund të çojë në paralizë cerebrale, sepse substanca është e nevojshme për zhvillimin e aftësisë së trurit për të dhënë sinjale për pjesë të tjera të trupit.

Këto janë shkaqet e përgjithshme që mund të çojë në këtë sëmundje. Megjithatë, ajo duhet të jetë pak më thellë në këtë çështje dhe në mënyrë të veçantë të marrë në konsideratë faktorët që drejtpërdrejt rrisin rrezikun e paralizë cerebrale. Keqe zhvillon për shkak të dëmtimit në zona të caktuara të trurit, dhe kjo humbje ky organ serioze mund të ndodhë gjatë shtatzënisë në kushte të hershme, në formimin e trurit. Megjithatë, truri mund të dëmtohet dhe në lindjen e fëmijës, porsalindur kur kalon nëpër kanalin e lindjes. Për më tepër, paralizë cerebrale zhvillohet në vitet e para të jetës, dhe nganjëherë Shkaku i shfaqjes së saj është e pamundur për të krijuar.


Kohët e fundit, ekspertët ishin pothuajse njëqind për qind i sigurt se mungesa e oksigjenit që ndodh gjatë lindjes është shkaku kryesor i paralizë cerebrale, megjithatë, sipas vëzhgimeve të fundit, faktorët perinatale (shkaktohen gjatë lindjes) janë shkaku i sëmundjes në vetëm 10 % të rasteve. Tani shkencëtarët priren të besojnë se shumica e rasteve të paralizë cerebrale janë shkaqe faktorë të saj që ndodhin para lindjes. As nuk mund të dal, edhe pse jo aq shumë, por ende ka raste të paralizë cerebrale tek fëmijët menjëherë pas lindjes, dhe ka raste kur sëmundja zhvillohet kur kombinuar të gjithë këta faktorë.


Faktorët kryesorë të rrezikut për paralizë cerebrale në një fëmijë janë:
1. tiroide sëmundje, infeksionet, konfiskimet dhe probleme të tjera shëndetësore të grave shtatzëna. Ose e konsiderojnë abuzimet e ndryshme, zakone të këqija nëna e fëmijës.
2. defekteve të lindura të palcës kurrizore, trurit, mushkërive, kokës dhe ngritur metabolizmin.
3. Deri më sot, diagnostikuar pothuajse gjithmonë papajtueshmërinë paraprakisht mjekësore në mes të nënës dhe fetusit faktorit Rh, gjak, duke shkaktuar dëme të trurit në të fëmijës dhe të çojë në zhvillimin e paralizë cerebrale. Kjo lejon kohë për të shëruar dhe për të dhënë grave kujdesin e nevojshëm antenatal.

4. Komplikimet që lindin gjatë punës, lindje e parakohshme.
5. Kur një fëmijë është i lindur me peshë të ulët të lindjes, veçanërisht deri në 1 kg në lindje, yyazytsirnist lartë të paralizë cerebrale.
6. Në lindjen e binjakeve, treshet dhe më shumë rritje të rrezikut të paralizë cerebrale.
7. Sa gjatë shtatzënisë dhe lindjes dhe pas lindjes është e rëndësishme për të furnizuar plotësisht trurin me oksigjen. Nëse hipoksi Rreziku i madh i paralizë cerebrale.
8. Kur një dëmtim të trurit, meningjiti, gjakderdhje trurit dhe dëmtime të tjera të trurit në një moshë të hershme rrit rrezikun e kësaj sëmundjeje.


Manifestimet kryesore të paralizë cerebrale të fillojë në fëmijërinë e hershme me zhvillimin e sistemit nervor. Shenjat e hershme janë:
1. Zhvillimi i vonuar, kur fëmija në kohën e duhur nuk është në gjendje të mbajë kokën, roll, rri, zvarritje, ecin, etj
2. Paraburgimi i vazhdueshëm i reflekseve të fëmijëve, të cilat zakonisht zhduken kur të keni arritur një gjendje të 3-6 muaj.
3. Fëmija '15 mosha përdor kryesisht një dorë (majtas ose djathtas), duke treguar të dobët tonin e muskujve në një anë dhe është një nga simptomat e hershme të paralizë cerebrale.