Baby në sëmundje shytave


Shytat është një sëmundje e cila është një grup i infeksioneve ashtuquajturën fëmijëve. Ajo kombinon një numër të sëmundjeve të cilat janë zakonisht vend mjaft të qetë në fëmijëri. Nëse fëmija nuk pereboleet tyre në fëmijëri, në moshën e rritur infeksion të tillë është e vështirë, shpesh duke shkaktuar komplikime. Le të flasim për fëmijët për sëmundje shytave.
Shytat justifikon plotësisht përfshirjen e tyre në këtë grup të veçantë të sëmundjeve. Fakti që shytat në të rriturit, dhe po kështu quhet popullorçe shytave, pothuajse 100% të rasteve, në komplikim serioz - varfëri. Shytat është një sëmundje infektive organ akute objektiv i cili është gjëndrat e trupit dhe sistemit nervor qendror.Shkaqet dhe faktorët e rrezikut
Agjent shkaktar i kësaj sëmundjeje është virus për fëmijë, e cila është transmetuar nga pikat ajrore apo rrugën kontakt-shtëpiake. Transmetimi i infeksionit nga një grua shtatzënë të fetusit apo fëmijës gjatë lindjes.
• lagur dhe ajrit të ftohtë - një mjedis të përsosur për përhapjen e virusit. Shumohen se nga imuniteti ulur, dhe që ju të merrni në tokë më pjellore për infeksion me shytave. Yyazytsirnist madhe të sëmurë në zyyazytsi dhe pranverës muaj.
• Fëmijët mbipopullimin në komunitet. Në mënyrë tipike, flashes më të shpeshta dhe të ndritshme të çdo infeksioneve ndodhin në grupet e fëmijëve (kopshte, klubet, shkollat). Në vende të tilla, virusi përhapet pothuajse menjëherë nga personi në person, që ndikojnë në fëmijët të cilët nuk janë vaksinuar.


Karakteristikat kryesore
Periudha e inkubacionit, pra, koha nga infektimi me shenjat e para të sëmundjes është 2-3 javë, gjatë së cilës një person mund të ndjejnë një gjendje e sëmurë lehtë, dhimbje koke, shkelje e oreksit, skuqje të fytit është vërejtur edhe. Sëmundja fillon akut me një rritje të mprehtë në temperatura të etheve C 38-39 ° dhe ënjtje e gjëndër pranë veshit (një të parë, por pas disa ditësh dhe e dyta). Fëmija ankohet për dhimbje në vesh, e cila e rrit kur hapja gojën dhe të përtypet.


Diagnoza dhe trajtimi
Diagnoza dhe trajtimi i sëmundjeve të përfshira në sëmundjeve ngjitëse mjeku. Për mjeku i parë diagnoza kujdes mbledh histori (vaksinimet bëhen nëse rastet e shytave në shkollën që fëmija juaj, etj). Për mjekun e tyre supozimet mund të përshkruajnë serologjike ose studime virologic dhe reagim intradermal me shytave antigjenit. Sëmundja nuk ka ndonjë trajtim të veçantë. Të gjitha terapi simptomatike, dmth cakton ilaçe Dr. për heqjen e një simptomë.


Fëmija i detyrueshëm i sëmurë duhet të ndjekë një regjim të rreptë: të qëndrojë në krevat gjatë periudhës akute të sëmundjes (ajo redukton yyazytsirnist e komplikimeve). Në fëmijët duhet të jetë një rrjedhë e vazhdueshme e ajrit të freskët (dritare të hapur, shpesh transmetimin), por brenda, natyrisht, e papranueshme. Për të lehtësuar procesin e tretjes dhe asimilimit të ushqyesve, ushqimi kalori të rekomanduara në formë të lëngshme dhe pure. Me procedurat lokale mund të rekomandojë gargarë supë kamomil ose urtë dhe ngrohjes e thatë në zonën e përflakur gjëndra pranë veshit. Shytat jo gjithmonë kërkojnë trajtim spitalor. Një fëmijë i sëmurë mund të qëndrojë në shtëpi nën mbikëqyrjen e prindërve dhe mbikëqyrje të rregullt mjekësore. Megjithatë, kur shenjat e komplikimeve nevojë për shtrimin në spital të menjëhershme.


Parandalim
Sigurisht, ju mund të minimizuar kontaktin e fëmijës me fëmijët, për të shmangur infeksionin. Por tani për tani e vetmja mbrojtje efektive kundër shytave është vaksinimi. Në vendin e përkushtuar sëmundje tonë të vaksinimit të përfshira në listën e detyrueshme sipas kalendarit kombëtar të imunizimit. Vaksinimi kryhet kur fëmija është 1 vit.

Ndërlikim
Zhvillimi i mundshëm i pancreatitis dhe në raste të rënda, encefalit dhe meningjit. Një komplikim i shpeshtë tek djemtë është orchitis (inflamacion testicular). Në burra të rritur - shterpësi. Në rast të komplikimeve mjeku domosdoshmërisht përshkruajnë një kurs të drogës antibacterial plus drogat që përmirësojnë florën e zorrëve.