Dhëmbët fëmijë
Çdo grua që ka një fëmijë më të vjetër se 3 vjet, e di se çka do të dhëmbëve fëmijë dhe funksion të tyre. Teething çdo proces individual. Në afat teething ndikon jo vetëm trashëgim, por edhe faktorë të tillë si të ushqyerit, uyazyka klimës, cilësinë e ujit dhe më shumë. Ne e dimë se, hotter zonën tuaj, aq më shpejt yyazytsirnist pamjen e dhëmbëve. Dhëmbët e parë, mesatarisht, mund të jetë i lindur në 6-8 muaj. Së pari - në fund dhe pastaj të lartë. Viti i parë fëmija ka dhëmbët shpërthejë 8, 4 poshtme dhe 4 më sipër. Viti i dytë do të tusks dhe piktorëve. Seri Dentare në vitin e tretë është zakonisht formuar tashmë. Numri i dhëmbëve është 20.Mos u shqetësoni nëse dhëmbët e parë duket të mos poluzhennomu devijimin afat për 3 muaj në dentistët ose fëmijëve drejtimit të besojnë normë. Përveç kësaj, djem dhëmbët shpërthejë më vonë se vajzat.
Kujdesi për dhëmbët e fëmijëvePër të filluar, kontrolloni mishrat e foshnjës, nëse ata janë të kuqe, i fryrë, dhe përveç kësaj, nëse fëmija sillet i shqetësuar, shpesh kapriçioz, rritje jargëzim, dhëmbi nuk është larg. Ju mund të lehtësojë vuajtjet e fëmijës së saj, duke e bërë të lehtë masazh me një peshqir të pastër, të blerë të veçantë prorezыvaly më mirë nëse ata janë me një efekt ftohës në çdo mënyrë për të shkëputur një fëmijë, duke luajtur me të, ju mund të përdorni xhel përmbajnë asepsis lokale. Shfaqja e dhëmbëve fëmija shoqërohet shpesh nga një kullojnë hundët, kollë, teshtitjes, ethe, vjellje, diarre, fëmija shpesh mund të zgjoheni në të qajnë natën, ndoshta, paraqitja e frymë kosi. Mos u shqetësoni dhe kuptoj në drogë e para në dispozicion. Kjo është normale dhe një herë zubyk duket, të gjitha simptomat kalojnë. Gjëja kryesore në këtë pikë Sigurohuni që fëmija është i kap një infeksion, si në këtë periudhë ulur imunitetin lokale të fëmijës. Përshpejtojë pamjen e dhëmbëve nuk është e mundur, pra ju lutemi të jetë i durueshëm. Ku temperatura ngrihet mbi 39 ajo është një rast për të parë një mjek. Ky nuk është faji i dhëmbëve, dhe infeksioni që mori në trupin e fëmijës.


Ne bëjmë konkluzionet e mëposhtme: temperatura nuk duhet të kalojë 38 gradë, duhet të ketë ushqim të plotë vidyazyka, hundë i lëngshëm jo më shumë se 4 ditë. Nëse keni shikuar edhe një nga këto simptoma, kontaktoni me mjekun tuaj, nuk e bëjnë vetë-mjekoj.