Kujdesi për një fëmijë me paralizë cerebrale


Paralizë cerebrale - një sistem nervor qendror. Kur një fëmijë është diagnostikuar "paralizë cerebrale" prindërit e para nuk mund të pajtohej me këtë, mund të bien në dëshpërim. Ati ngre shumë pyetje: "Çfarë është kjo sëmundje si ajo manifestohet, si për t'u kujdesur për një fëmijë me paralizë cerebrale se si ta trajtoj një fëmijë?"
Në sëmundje paralizë cerebrale nuk përparim, por pavarësisht nga kjo intensifikuar me kohë deformim të gjymtyrëve dhe bust. Kjo ndodh për shkak të fëmijës për një kohë të gjatë dhe shpesh është në pozicion të gabuar (shtrirë në shtrat me këmbë prirje dhe sjellje asimetrike çon në lakim të shpinë). Nëse ju nuk e bëjnë një fëmijë të lëvizjeve, të lënë atë të shtrirë, pa lëvizje dhe të jetë pasiv, pastaj në fund ajo do të formojë kontrakturave.Përkundër faktit se fëmijët me cerebrale medikamente përshkruajnë paralizë e njohur se ka droga që janë efektive për paralizë cerebrale, përveç se tonin e muskujve të ulët. Pra, mos prisni për të barnave të reja dhe teknikat, humbur kohë. Ne duhet të dimë se fëmija duhet të zhvillohen tani. Pothuajse të gjithë prindërit të cilët raportojnë se paraliza cerebrale fëmijës së tyre kanë nevojë për informacion, kanë shumë pyetje dhe duke pritur për përgjigje. Sëmundje cigare në ditë e ardhshme, muajt dhe vitet po ndryshon. Mos hezitoni të pyesni pediatrin, neurolog dhe specialistë të tjerë të gjitha shqetësimet tuaja në lidhje me kujdesin e, të ushqyerit, zhvillimin dhe trajtim. Ndonjëherë nga miqtë, sinqerisht duan të ndihmojnë, ju mund të merrni këshilla në lidhje dëgjuar diku ose lexuar një metodë të re të trajtimit të paralizë cerebrale, produktiv e mrekulli dhe ka rezultate të mira. A nuk nxitojnë për të aplikuar të gjithë fëmijën tuaj, dhe mos harroni apo shkruani, dhe në vizitën e ardhshme te mjeku për të diskutuar mbi avantazhet dhe disavantazhet e efektivitetit të një trajtim të ri. Ajo do të jetë shumë më mirë dhe më të sigurt se sa të kërkoni vetëm nga gjykimi dhe gabim.


Detyra kryesore e prindërve dhe profesionistëve në kujdesin e fëmijëve duhet të qëndrojnë në faktin se çdo performancë të zakonshëm, rutinë: të jetë ajo ndryshon, ushqyer ose banje është përdorur për të siguruar korrekt dhe eliminimin e lëvizjeve mostrave patologjike që fëmija mëson gjatë trajtimit dhe terapeutike klasa .
Kujdesi për një fëmijë me paralizë cerebrale kërkon prindërve gjithmonë shumë kohë, përpjekje dhe durim. Fëmija kërkon që ajo duhet të veshin në duart e tyre, ushqim, lahet, maskim. E gjithë kjo është e vështirë, por përveç kësaj, në mes të nënës dhe fëmijës është krijuar lidhje emocionale dhe përkushtimin, i cili është një shpërblim për të gjitha përpjekjet e dhe sjell ngrohtësi.Feeding një fëmijë me paralizë cerebrale
Shumë fëmijë me paralizë cerebrale kanë ushqyerit vështirësi. Kjo mund të ndodhë në fëmijërinë e hershme (shkelja gjiri) dhe mbahen në një moshë më të vjetër, kur ka probleme me përtypet. Ndonjëherë thyer dhe gëlltitjes. Fëmija nuk thith dhe compress mishrat dalë. Qumësht del, rrjedhin në gjuhën dhe i gëlltiti automatikisht. Këto shkelje gjiri dhe gëlltitjes mund të çojë në infiltrimit të lëngjeve dhe ushqimeve në mushkëri, poperhyvanyyu, të vjella. Të vjella të shpeshta që çon në inflamacion i ezofagut, duke shkaktuar dhimbje dhe braktisjen e ushqimit të fëmijës. Prandaj është e nevojshme të dinë se si për të ndihmuar fëmijën tuaj të përballen me vështirësi kur hahet. Një nga kushtet kryesore - pozita e saktë e fëmijës gjatë vakt. Fëmija duhet të ulen deri drejtë. Në qoftë se fëmija nuk është ulur vetëm, gjatë të ushqyerit e saj duhet të rregullojmë shiritat mbajnë pozicionin e saktë simetrik. Kreu duhet të jetë tilted pak përpara, duke e mbajtur atë si kur kemi ngrënë me një lugë. Nëse fëmija nuk mund të bëj nevojën e tyre për të zgjedhur konsistencën e saktë të ushqimit (të blera në dyqan, ose pres blender). Nëse fëmija nuk gëlltitet ndërsa të pijshëm të lëngshme mund të futet trash si pelte. Dhe atëherë ajo do të jetë më e lehtë për gëlltitje. Për të rritur përmbajtjen lëndë ushqyese e ushqimit për sasinë e energjisë dhe kalorive fëmijëve kërkohet, ka shumë shtojcave ushqimore në pluhur, të përziejnë me ushqimin e tyre. Në raste të rënda, është e pamundur për të ushqyer fëmijën natyrisht, ushqimi administrohet përmes një tub futet përmes hundës në stomak (tub nasogastric).


Ndonjëherë, për të diskutuar problemin e kujdesin e fëmijëve, ne fokusohemi në çdo një aspekt të zhvillimit, duke harruar që një fëmijë duhet të lëvizë shumë, duke përdorur aftësitë dhe kapacitetet e tyre në pozicione të ndryshme të trupit, duhet të jetë në gjendje të jetë aktiv. Në përfundim, ne dëshirojmë prindërit të cilët kanë fëmijë me durim infantile paralizë dhe dashuri, të lejojë që fëmija të kuptojë dhe të ndjehen se çfarë është si pse ndryshe nga kolegët e tyre. Dhe mbani mend, kjo nuk është një fëmijë i kërkuar që ju në lidhje me lindjen tuaj, ju nuk doni atë.