Tabela dietik për një fëmijë të vogël


Në trupin tonë ndikohet nga shumë faktorë të ndryshëm: këtë mjedis, gjendjen e mjedisit dhe e ushqimit që hamë. Ndiqni dietë është shumë e rëndësishme, sidomos kur është fjala për zhvillimin e trupit të vogël! Në këtë artikull ne e konsiderojmë tavolinë dietetike për një fëmijë të vogël. Ne të rriturit perceptojnë dietë kryesisht si një mënyrë për të humbur peshë, por koncepti është dieta shumë më të gjera terapeutike. Fjala "dietë" për një fëmijë të vogël ka rrënjët latine dhe do të thotë "jetë", "dietë".


Në fëmijërinë e hershme e vështirë për të folur në lidhje me dietën, sepse crumbs ushqimit në thelb a priori të jenë të shëndetshme. Megjithatë, në dietë e foshnjave mund të bëhen ndryshime ose kufizime të caktuara, në varësi të një gjendje të caktuar. Gjithsej ndarë 15 kujdesit shëndetësor tavolina dietetike. Me këtë klasifikim - Profesor Pevsner, i cili në 50 vitet e fundit përgjithmonë analizuar efektin e ushqimit në funksionet kryesore të trupit. Në mjekësinë moderne, dietë këto tavolina për një fëmijë të vogël kanë ndryshuar pak, por pikat kryesore ende ruhen. Se ata janë të udhëzuar dhe mjeku modern.


Të zbatueshme për thërrimet moshë të re për të parë vetëm në disa pika. Kështu, një fëmijë i shëndetshëm duhet të hani sipas moshës. Është e rëndësishme për të siguruar kalori thërrime sasinë e nevojshme dhe të mjaftueshme të lëngshme. Ushqimi ideal për një fëmijë është gjysma e pelte e parë e një nënës! Gjatë fëmijë tij sëmundje të vjetër, madje edhe në klimën e ushqime të futur të ngurta, ju shpesh mund të vihet në gji.

Vëzhgoni dyetstola për një fëmijë të vogël është e rekomanduar për fëmijët me sëmundje të mëlçisë dhe të traktit biliar. Në foshnje është diskinesia zakonshme tëmth, rrallë - Hepatiti viral dhe toksike. Qëllimi i këtij dietë - të hequr barrën në mëlçi, kështu që Rekomandoni përjashtuar nga ushqime dietë të skuqura dhe të tymosur formë, mish dhe supë peshku, dhe yndyrna të fortë (dhjamë derri, mish derri, mish lope dhe deleje yndyrë). Mishit duhet të merret në moshën dozë, të ziera ose të zier, gjeldeti, mish pule, lepuri dhe viçi. Një herë në javë, ju mund të hyjë në një dietë të ulët-yndyrë të specieve të peshkut të ziera. Të normalizojnë funksionin e kanalet biliare, ushqimin ofruar në formën e nxehtësisë 5-6 herë në ditë, mundësisht në të njëjtën kohë. Është e rëndësishme që fëmija, i cili vuajti sëmundje të mëlçisë, ishte një karrige të rregullt. Për këtë qëllim, dietë është futur sasi të mjaftueshme të fibrave: qumësht bollgur dhe ujë, fruta dhe perime të freskëta ose të ziera.


Në disa sëmundje mjeku do të rekomandojë një dietë të veçantë që është emërtuar si një tryezë diete. Limit (plotësisht të përjashtuar) kripë tryezë dhe extractives enët (perime, mish dhe supë peshku), dhe ushqime të pasura në acid oxalic (spinaq, lëpjetë, fasule, majdanoz, agrume). Ju gjithashtu duhet të përjashtojë ushqim që ka efekt nevrikosur në traktin urinar (agrume, turshi dhe i tymosur). Nëse nuk ka kufizime të veçanta, një fëmijë të vogël duhet të ofrohen më shumë të pijshëm. Fëmijët e vegjël (deri në tre vjet), një ditë merr rreth 30-50 ml kilogram lëngjeve për të peshës.