Kujdesi për një fëmijë të parakohshme


Foshnjat e parakohshme kanë nevojë për kujdes të veçantë. Për të organizuar siç duhet, prindërit duhet të marrin parasysh karakteristikat fiziologjike të fëmijëve të lindur para afatit, dhe në mënyrë rigoroze të ndjekin rekomandimet e mjekëve pediatër. Le të flasim për këtë temë të kujdesen për një fëmijë të parakohshme.
Konsiderohet si një fëmijë i vogël e parakohshme lindur para 37 javëve të shtatzënisë dhe peshon më pak se 2500, edhe pse në kohën e lindjes ai i formuar të gjitha organet dhe sistemet, problemi kryesor - në papjekuri e tyre. Ky fëmijë është më e keqe tretet ushqimi, sepse aktiviteti enzimë që është ulur, dhe gjiri dhe gëlltitjes reflekset janë të dobëta. Javën e parë të jetës fëmija zakonisht shpenzon në spitalin e kujdesit intensiv terapi, pas të cilës ai transferohet në departamentin për Spitalin foshnjat premature Fëmijëve. Atje ai qëndron deri, derisa ajo mëson të thith dhe gëlltitje mirë.Me kohë deklaratat që ai vazhdimisht ka fituar peshë. Fëmija e parakohshme nuk është duke e mbajtur ju të ngrohtë, pereohlazhdaetsya lehtë dhe overheating. Është e rëndësishme për të mbajtur një temperaturë dhome të 22-24 ° C. Krahët dhe këmbët të ngrijë më shpejt, në mënyrë që fëmija duhet të jetë i veshur me çorape dhe doreza. Ndërsa fëmija që do të vijnë në 2500 g, shëtitje të kujdesen kjo është e mundur vetëm nëse temperatura e jashtme e mësipërme 10 ° C. Kur fëmija është duke fituar të paktën 2500 m, e ulët kohor për ekspozimin e lejuar të temperaturës së ajrit të pastër bie në -5 ° C. Në e parë "shëtitje" në të dyja rastet është dhënë 10 minuta. Një javë, ndërsa në këmbë rrit në një orë. Qumështi i nënës - ushqim i përsosur për të gjithë fëmijët, por sidomos për foshnjat premature.


Megjithatë, nga gjiri ato shumë të lodhur. Zgjidhur problemi ndihmon shishe qumësht shprehur. Nëse nëna zgjedh ushqyerit artificial, pediatër do të rekomandojë një formulë të veçantë për foshnjat parakohe. Pas një fëmijë të vogël arrin 3000 metra, ajo kaloi në normale. Feed këta fëmijë kanë nevojë më të shpeshta - çdo 2-25 orë, rreth 7-9 herë në ditë. Në muajt e parë të jetës "toropыha" duket pak si fëmijë i lindur në afat. Por shumë shpejt gëzojnë ndėrpre fëmijë up.

Në nxitim për të lindur supet baby, faqet dhe mbrapa mbulon push të butë.

Lëkurë e këtij fëmijë pak më të kuqërremtë, sepse shtresa yndyrore nën të hollë se fëmija të plotë-gjatë, veshët janë shumë të butë dhe presion fort në kokë. Mos u shqetësoni. Në muajt e ardhshëm në armë do të jetë e gjatë, dhe veshët do skelet gradualisht kërcor, e cila do t'u japë atyre formë. Lëkurës është gjithashtu shumë shpejt do të bëhet normale për foshnjat hije si fëmijë të vogël "fitojnë Zhirkov." Foshnjat e parakohshme të fituar peshë shumë shpejt: ata që kanë lindur në vitin e deri në kostumin e tij, dhe të lindë përpara afatit rritet 4-10 herë.