Urinim i pavullnetshëm problemi natë fëmijë


Fëmijët e vegjël shpesh vuajnë nga urinim i pavullnetshëm. Shumë prindër janë përballur shpesh me këtë problem, madje edhe duke e ditur se fëmija ka filluar një sëmundje serioze që kërkon trajtim të gjatë dhe të zgjatur. Për të kuptuar arsyen e kësaj sëmundjeje, si duhet shëruar dhe të harrojmë për brekë të lagësht dhe pyzhamkah kryesisht kërkon punë të vazhdueshme e vështirë e prindërve. Kështu, fëmijët janë dy lloje të urinim i pavullnetshëm, ditën dhe natën. Shpesh, natyrisht, urinim i pavullnetshëm nate dhe e gjeti atë vlerë duke folur tashmë, kur fëmija mbush 5 vjet. Deri në 5 vjet, një fëmijë të diagnostikuar me urinim i pavullnetshëm nuk e bëjnë, dhe pelena lagësht natës është një variant i normës dhe të flasim për të pjekur fazë. Natë urinim i pavullnetshëm Problemi fëmijë dhe prindërit e tij. Ajo mund të ndahet në fillore dhe të mesme. Në fillim, kur fëmija mosmbajtjeje nuk zgjohen, por e mesme, ka periudhat e thatësi dhe mosmbajtjeje.


Arsyet për urinim i pavullnetshëm nate në fëmijët e vegjël
Në fakt, ka shumë shkaqe të bedwetting në një fëmijë të vogël. Në më themelore, ne do të përqëndrohet në më shumë detaje në këtë artikull.

- Arsyeja psikologjike. Kjo është ndoshta problemi kryesor që shkakton urinim i pavullnetshëm në fëmijët e vegjël. Ankthi dhe frika, skandale dhe grindjet prindërit të çojë në fëmijën e stresit kronik, duke krijuar një sfond të pafavorshëm psikologjike, të cilat mund të shkaktojnë urinim i pavullnetshëm.

- Hipoksi ose ndryshe, uria oksigjenit e fëmijës, e cila mund të ndodhë kur dëmtim të trurit gjatë lindjes ose gjatë shtatzënisë.


- Shkelja e niveleve hormonale, kur u rrit hormon antidiuretic (Edh).

- Predispozicion trashëguar. Para së gjithash është e nevojshme të pyesni prindërit e fëmijës, apo nuk ishte me ta si një fëmijë. A nuk e fshehin të vërtetën, pasi ajo mund të shkaktojë, dhe kjo diagnozë të ngjarë të vënë.

- Mungesa elementare e pastërtisë në aftësitë e fëmijës. Kjo është për shkak se disa prindër thjesht nuk mësojnë një fëmijë për të mbjellë në një tenxhere. Ose e konsiderojnë pelena moderne dhe të gjatë të veshur, duke qenë se ku fëmija thjesht nuk ndjehen rroba lagësht.


- Jo një infeksionet vogla rol, duke përfshirë llojin kronike, traktit urinar. Këto përfshijnë uretritin cystitis dhe pyelonephritis. Për këtë listë duhet të shtohet dhe shkeljen e nervor fëmijën fshikëzës rregullore.

Në mënyrë që të shkaktojë problemet e fëmijës së natës u gjet shpejt në shenjë e parë duhet menjëherë të konsultoheni me mjekun dhe të nënshtrohen një inspektim të plotë. Së pari ju duhet të kthehet në pediatër dhe pastaj në nephrologist dhe të jetë i sigurt për të neurolog.

Një studim i fëmijëve me urinim i pavullnetshëm

Për diagnozën e caktuar nga gjak dhe urinë të përbashkët. Ndoshta këtë herë merr një sëmundje kronike të traktit urinar dhe si trajtim, fëmija bedwetting do të jetë në vetvete. Është e nevojshme për të bërë ultratinguj e veshkave dhe të fshikëzës. Prindërit duhet të mbani një ditar në të cilin nëna do të regjistrojnë sasinë e lëngjeve që pini një fëmijë ditë dhe urina, të cilin ai e identifikon. Kjo do të lejojë për të rregulluar balancën e ujit në trup. Nëse ka një problem me organet mochevыdelytelnыmy, fëmija i vogël të caktojë metodat shtesë të provimit, të cilat përfshijnë cystography, cystoscopy dhe urography. Në të çrregullimeve të sistemit nervor, të caktuar nga electroencephalography trurit, i cili shënon aktivitetin e saj. Pas kaq shumë kohë, por, megjithatë, studim efektiv nuk mund të përcaktojnë shkakun e vërtetë të nate diuresis - hormonal, neurogjenik ose nefrohennuyu. Varësisht nga kjo, dhe të zgjedhur trajtim individual për çdo fëmijë.


Trajtimi i fëmijëve të vegjël me urinim i pavullnetshëm nate
Getting për të trajtuar urinim i pavullnetshëm nate, sidomos duhet të kufizojnë sasinë e lëngjeve që pini gjatë natës. Pjesa më e madhe e fëmijës duhet të pijshëm në orët e mëngjesit dhe darkë. Në mbrëmje, gotë e fundit e lëngjeve duhet të jetë të paktën 2 orë para gjumit.

Nëse problemi i mosmbajtjeje urinar në një fëmijë të lidhur me frikën emëruar qetësimin drogë. Duke ulur tonin e muskujve të lëmuar të fshikëzës, përshkruesit normalizimin ton. Nëse ton, në të kundërtën, në rritje, në këtë rast do të caktohet drogë që reduktojnë atë. Një rezultat i mirë në trajtimin e natës dhe të bëjë probleme të detyruar ulje në tenxhere natës çdo 3 orë.


Por rregulli më i rëndësishëm në trajtimin e urinim i pavullnetshëm, në çdo rast nuk sharje një fëmijë për pantallona lagësht, ai, në asnjë formë nuk duhet. Kjo është një sëmundje e vërtetë që duhet të trajtohet!