Përfundimi i ushqyerjes me gji


Çfarë është mosha e fëmijës mund të konsiderohet ideale për të përfunduar dhënien e gjirit? Ndoshta kjo është çështja më e rëndësishme, një përgjigje të arsyeshme për atë që çdo nënë duhet të dini. Është e qartë se këshilla të ekspertëve në mënyrë të pashmangshme do të vpletutsya rrethana të caktuara personale që ndikojnë në vendimin tuaj, por baza teorike është e nevojshme të dinë çdo gjë. Le të flasim për përfundimin e ushqyerjes me gji.
Qumështi i gjirit - burimi kryesor i kalorive dhe ushqyesve në trupin e fëmijës për një vit. Kështu fëmijët deri në 4-6 muaj në nevojë urgjente në thithje - sepse refleks pavetëdijshme gjiri. Deri në një e gjysmë proces gjiri bëhet më i vetëdijshëm, por ende ruan rëndësinë e saj thjesht fiziologjik, duke marrë pjesë në mënyrë aktive në zhvillimin e njësisë maxillo-faciale.Nga tetëmbëdhjetë përfitimet kryesore të ushqyerjes me gji fillon të zhvendoset në drejtim të mbrojtjes psikologjike dhe imunitar të fëmijës. Prandaj, ekspertët rekomandojnë të mbajë aplikimin fëmijën me gji deri në moshën dy vjeç. Fytyrat New afërsi. Në kushtet e psikologjisë perinatale, kohëzgjatja e të ushqyerit, kur marrëdhëniet e ndërtuar si duhet varet nga nevojat e nënës dhe fëmijës.

Pas dy viteve të interesave të fëmijës janë të drejtuara në sferën sociale. Në këtë kohë, në kontakt të ngushtë me nënën e fëmijës është ende e nevojshme, por ndjenja e afërsisë së pafundme nuk duhet të jetë i lidhur ekskluzivisht me gji. Megjithatë, të gjithë fëmijët janë të ndryshme, kështu që datat përfundimtare përfundimit të ushqyerjes me gji edhe ndryshon. Duke ia ndau gjinin fëmijën nga gjiri për të përgatitur. Në përgatitje duhet të përfshihen dhe nënën dhe fëmijën. Ne duhet të veprojmë vazhdimisht, me besim dhe pa nxitim. Për shembull, plani ynë i propozuar.


Përfundimi i ushqyerjes me gji fillon me përgatitjen e këtij organi të grave. Detyra e parë - për të ulur prodhimin e qumeshtit. Ju duhet të arrijnë këtë qëllim, gradualisht, ngadalë duke ulur fëmijën prykladan në gji. Ky hap do të ndihmojë në uljen e hormoneve qumështit (prolaktina) dhe të përgatisë procesin e të ushqyerit të gjirit në përfundimin pa stsezhyvanyy shtesë, nahrubanyy dhe të tjera, ndonjëherë probleme shumë të dhimbshme.

Gjithashtu ju mund të ndihmoni trupin tuaj me mjete të tjera, për shembull, pini çaj, i urtë infused me nenexhik. Detyra e dytë - për të shmangur komplikimet. Ndonjëherë ditën e tretë pas vrojtuar Bllokimi i fundit gjirit të ushqyerit. Në këtë rast, pak qumësht Express gjirit (në një kuptim të ndihmave, por jo tërësisht). Mos përdorë masa të tilla si fashë e ngushtë në gjoksin e tij, pilula hormonale, etj Kjo është metoda e rrezikshme përveç nuk japin rezultatin e pritur. Përfundimi gji Garancitë probleme të buta dhe graduale.