Eozinofilet ngritur në gjakun e një fëmije ose të rrituri Mëso shkaqet


Eozinofilet - Qelizat e bardha të gjakut, ose leukocite, se ngjyra acid tonuyutsya dhe manifestohen si përgjigje e trupit për të alergjik, infektive, sëmundje helmyntoznыe.
Mësoni rreth standardeve të performancës эozynofylnыh granulocitet mund të me këtë artikull dhe tani do të flasim për shkaqet rritjen e eosinophils në gjak. Këto elemente kanë një mision të rëndësishëm në trup - shkatërruar proteina të huaj, thithjen atë dhe shpërndarjen enzimat e saj.
Qelizat e bardha të gjakut eozinofilik prodhuara në palcën e eshtrave, e cila fillon të punojë në prodhimin e tyre sa më shpejt të merr një sinjal të ardhjes së komponentëve agresive proteinave. Rritja e treguesve sasiorë është mbrojtëse. Ky fenomen quhet eosinophilia.
Pse u rrit Eozinofilet në të rriturit?


Shkaku më i zakonshëm i eosinophilia janë alergjik, por kjo nuk është e vetmja patologji që shkakton një devijim në formulën e leukociteve. Ndër kyçe mund të identifikohen si:Ascariasis, opisthorchiasis, giardiasis. Në sfondin e këtyre sëmundjeve parazitare domosdoshmërisht tejkaluar numrin e eosinophils për shkak të funksioneve të qelizave është aftësia për të siguruar imunitet protyvoynvazyvnыy.
Patologji gastrointestinale.
Sëmundje infektive. Numri në rritje i granula citoplazmës në shumicën e rasteve tregon fillimin e shërimit. Megjithatë, pas inflamacion nuk përjashton tepërt, që do të thotë përgjigje të paplota imunitar.

Metastases nekrotik tumorit dhe proceset mjek të çojë në rritjen e eosinophils në të rriturit.
Semundjeve dermatologjike (ekzema, dermatit).
Infarkt miokardi.
Patologji të sistemit të frymëmarrjes (pneumonia eozinofilik).Ka një numër të barnave që mund të shkaktojë një ndryshim në leykoformule. Kjo përfshin droga të tilla, antibiotikët penicilinë dhe tetracycline, kortikosteroidet (prednisone), Anticonvulsants (carbamazepine), aspirina, eufillin.Pse ngritur Eozinofilet në fëmijën?


Fëmijët dështimi origjinën эozynofylnыh e granulocitet në formulën standarde dhe për të rritur numrin e tyre për shkak të dy faktorëve:Infektimi parazitare. Shpesh prindërit nuk e di pse fëmija i tyre është i keq, hahet keq. Është për këto qeliza të tepërta të gjakut tek fëmijët mund të jenë të dyshuar për infeksionit organizmave parazitare.
Reaksione alergjike. Problemi i rritjes së një fëmije Eozinofilet foshnjat përballen gjatë komisioneve qumësht hahet lopës, në mesin e simptomave të tjera të ngjashme sugjeron ndjeshmëri ndaj proteinave të huaja. Një reagim i ngjashëm në fëmijët dhe të provokojë disa ilaçe.
Eosinophilia në porsalindur mund të flasim për një infeksion mëparshme intrauterine.
Në përgjithësi, fakti që Eozinofilet në gjak rritet, duke treguar një çekuilibër në proceset prodhuese të palcës kockore. Ajo mund të aktivizoni sëmundje të ndryshme me origjinë infektive, dhe kanë një etiologji të ndryshme.