Fëmija Varësia nga lojës consoles


Mos blej fëmija juaj një kompjuter dhe iPod, parandalimin laptopë tuaj, lojë consoles dhe të ndalojë "RPG" në telefon? E pra, kjo ngjarje, edhe pse jo për kohë të gjatë. Fëmija jeton në shoqëri. Dhe nuk është koncepti i modës, kërkesa në grup, realizuar dhe popullaritetin. Unë duhet të përballoj me ta. Për një kohë të gjatë injoruar rritur nervozizmi, ndërsa duke u përpjekur për të tërhequr fëmijën nga ekrani monitoruar, nuk i kushtoj vëmendje për sjellje dhe miopi prishur? Ju mund të! Por të rrezikshme! Në përgjithësi, ju, si zakonisht, do të keni për të balancuar në mes të dy ekstremeve, prodhimin norma individuale për gamer tuaj. Duke iu nënshtruar nenit - fëmijë të varur nga të lojrave consoles.


Në qarqet shkencore janë tifozë të flaktë dhe madje edhe varësia në argëtim kompjuter. Së pari konsideroni që fëmijët dhe të rriturit varur nga lojërat rrit nivelet agresioni, dhe rrezikun e çrregullimeve mendore. Personaliteti, të prirur për të agresionit vetëm duke kërkuar mundësinë e nevojave të tyre, duke zgjedhur, për shembull, lojëra të dhunshme ose lufton në botën reale. Sa për varësinë, Shoqata Amerikane Psikiatrike nuk është i gatshëm për të bërë shkelje në katalogun zyrtar të çrregullimeve mendore. Megjithatë, problemi është ende duke u studiuar dhe mund të merrni në regjistër. Ekspertë nga vende të ndryshme pajtohen se 10% e lojtarë dhe në varësi pasion për lojëra mund të provokojnë çrregullime mendore apo breshëri e pakontrolluar e agresionit. Për më tepër, përkrahësit e luftërave virtuale, lufton, "brodylok" periudha shpesh vëzhguara të paqëndrueshmërisë emocionale, çrregullimit të fëmijës.


Sidomos theksuar varësinë nga lojërave consoles njerëzit nga natyra e dobët në konkurse dhe të fitojë. Për më tepër, agresioni është në çdo person. Por, për disa arsye që ne nuk e mësojnë fëmijët se si ta shprehin atë, duke preferuar për të shkuar mënyra më e lehtë - për të ndaluar ndonjë nga manifestimet e tij. Pastaj vijnë në ndihmë dhe lojërat kompjuterike, duke i liruar dhe Përcjellin zemërimin e akumuluar në Virtual. Kjo pika pozitive. Po, histori horror dhe tmerr dhe në një farë mase të dobishme. Megjithatë, në botën virtuale nuk dhe thellësinë e përvojës dhe aspekt udhëzuese më pak është. Dhe përveç kësaj, ata demonstrojnë një mënyrë të thjeshtë dhe jashtëzakonisht shkatërruese për zbatimin e agresionit që rrezikon terren si përgjigje dominuese sjelljes. Sigurisht, ndonjëherë djemtë kanë për të mbrojtur të drejtat e tyre, duke përdorur grushtat ose çanta të rënda.
Ofrojë atij një logjike, programe edukative dhe lojë consoles ku keni nevojë për diçka për të bërë, dhe jo për të shkatërruar.
Bisedoni me fëmijën për ndjenjat e tij. Ky Këshill universale.
Duhet domosdoshmërisht të jetë klasa e zbatimit kreative për të lojës, përveç lojës consoles. Merrni energji dhe përpjekje për të gjetur diçka që do të ju lutemi fëmijët: modelimit, skulpturë, pikturë, dizajn.