Infeksioni me dhenve fëmijë të vogël


Periudha e inkubacionit nga koha e infektimit deri në shenjat e para të dhenve zgjat një mesatare prej 11 deri 21 dite. Sëmundja shpesh fillon akute me ngritjen e temperaturës në 38-39 gradë. Pothuajse në të njëjtën kohë me njolla duket, fillimisht i ndotur (i kuq), por gjatë ditës kthehet në një papuleznuyu (si gunga të vogla) dhe pastaj në vezykuleznuyu (flluskë). Lezione të reja dhe infeksioni i vogël dhenve fëmijë mund të shfaqen edhe për 5 ditë, së bashku me një tjetër fëmijë të vogël në rritjen e temperaturës mbushje përsëri.


Deri në fund të vezikulave parë ditë të thahen dhe të kthehet në kore. Dhe pas 7-10 ditësh crusts zhduket pa lënë gjurmë. Në qoftë se një fëmijë i vogël heq kore, pastaj vendosni ta formuar crusts mesme që mund të ruhen për 1-2 javë. Nëse krehje u futur infeksion hnoerodnaya, blisters degjenerojë në pustules, dhe pas zhdukjes së tyre mund të jenë shenjat e vogla, si ospennыe. Skuqja zakonisht në fytyrë, kokë, trungu, gjymtyrë. Megjithatë, në fëmijët e vegjël mund të shfaqen në shuplaka dhe shputa.


Në shtëpi, terapi të posaçme për të trajtuar sëmundje është e nevojshme. Fëmija duhet të izolohet nga dita e parë e sëmundjes deri sa u fashit. Ai duhet të respektojë pjesën tjetër shtrat për 6-7 ditë. Është e këshillueshme që të ndërrojnë shpesh liri krevat. Pacienti duhet të pini shumë lëngje. Ushqimi duhet të përbëhet kryesisht nga qumështit dhe ushqimeve bimore: qull qumështi, perimet pure pureed, fruta pureed dhe lëngje frutash. Rash me infeksion dhenve duhet të lubrifikuar ose slaborozovыm zgjidhje e shkëlqyer e gjelbër e Permanganat kalium, i cili jo vetëm që kjo pajisje, por edhe të reduktuar kruarje. Ju lutem vini re se alkooli nuk mund të lubrifikuar nxituar!


• Foshnjat - pothuajse nuk vuajnë nga dhenve, si nëna dërgon atyre imunitet në qumështin e nënës dhe placentës in utero në periudhë.
• Deri në 7 vjet - fëmijët shpesh vuajnë nga dhenve.
• Deri në 2 vjet - disa fëmijë në këtë sëmundje të moshës 2-5 ditë mund të zhvillojnë pneumoni virale kur infektuar dhenve. Në dhenve të rënda mund të preken mëlçi, shpretkë, veshkat dhe sistemin endokrin, ndoshta edhe Meningoencefaliti.
• Pas 10 vjet - sëmundja është e rrallë. Por në qoftë se një fëmijë është i sëmurë, sëmundja mund të ndodhë në formë të komplikuar. Pas kryerjes së dhenve në fëmijë formuar një imunitet të fortë.


Ju mund disa herë në ditë shpëlarje vend itchy me një zgjidhje të dobët të sode buke (1 lugë çaji per filxhan me ujë të ngrohtë zier). Jo keq procesi vend itchy me një shtupë pambuku zhytur në këtë zgjidhje. Lyej Oksid-zink paste Lassara mbylljes mundshme vend ndezur dritë fashë. Kur crusts bien larg, është e dëshirueshme për të mbuluar njollat ​​e bardha vaj e mbetur luledielli ose zgjidhje me vaj të vitaminës E.

Një fëmijë i sëmurë duhet të izolohet nga fëmijët e tjerë në zhdukjen e crusts ose para ditës së 5 që nga pamja e kaluar ndotur elemente. Fëmijë të tjerë nën 7 vjeç të cilët nuk janë të sëmurë dhe jo të infektuar dhenve dhe kontaktin me një fëmijë të sëmurë, u largua zakonisht në karantinë, imponuar një ndalim mbi vizitat në kopshtet për 3 javë nga data e kontaktit. Pacienti me infeksion dhenve e rekomanduar për të dhënë 1 lugë 3 herë në ditë me një përzierje e sasi të barabartë të lëng limoni dhe mjaltë.