Të ushqyerit e ekuilibruar fëmijë të vogël


Overeating, kequshqyerja, mungesa e vitaminave të caktuara, elementët gjurmë dhe minerale ndikojnë negativisht në zhvillimin seksual, të dy djemtë dhe vajzat. Për të mbrojtur shëndetin e fëmijëve të tyre të vegjël të dëgjoni këto këshilla. Si për të krijuar ushqim të ekuilibruar një fëmijë të vogël?
Crumbs ushqimore Bilanci
Ajo duhet të përmbajë numrin e kërkuar të proteinave, yndyrave, karbohidratet dhe vitamina dhe të jetë aq i lartë kalori, si duhet fëmija sipas moshës së saj. Për shembull, një fëmijë i ri nga 1 deri 3 vjet vlera e energjisë e dietën e përditshme duhet të jetë në 1,200-1,500 kcal për fëmijët nga 4 në 6 vjet - 1600-2000 kcal.Ky element i domosdoshëm për një dietë të ekuilibruar dhe trupin e një fëmije sasi të vogël të mjaftueshme të hormoneve tiroide gjurmë. Ato kontribuojnë në formimin e duhur të sistemit riprodhues. Çështja e administratës profilaktike e jodit duhet të trajtohen së bashku me pediatër, si ka sëmundje në të cilën pritja e aditivëve të tilla është i kundërindikuar. Nëse dyshoni se një studim sëmundje tiroide kryer endokrinolog, ultratinguj tiroide duhet të përfshijë.


Prania e këtyre hormoneve në një dietë të ekuilibruar është karakterizuar nga një sistem të vogël të fëmijëve riprodhues të foshnjave. Princeshë të rinj është e dobishme për të ngrënë ushqime fytoэstrahenamy - substanca që mbështesin nivelin e hormoneve femërore. Këto janë produktet që përmbajnë një numër të madh të fibra - bukë gruri tërë, fasule, bollgur, perime të freskëta dhe fruta. Sa për banditë të rinj, ata nuk e parandalojnë produkte që promovojnë testosterone hormon, i cili po zhvillohet nën ndikimin e organeve seksuale mashkullore dhe karakteristikat sekondare seksuale. Këto përfshijnë:


• Ushqime të pasura me zink - microelements që para lindjes së fëmijës të përfshirë në formësimin e sistemit të saj të shëndetshme riprodhues. Burimet kryesore të zinkut - mish ligët, mëlçisë viçi.
• Produktet me lycopene në një dietë të ekuilibruar - kompleks organik përgjegjës për ngjyrën e kuqe të frutave dhe përmirëson funksionin riprodhues. Burimi kryesor i lycopene - domate. Por të jenë të kujdesshëm - kjo është ushqim mjaft ofendim. A nuk nxitojnë për të dhënë fëmijët e tij 2-3 vjet të vjetra. Ekziston një lidhje e ngushtë midis treguesve të zhvillimit fizik dhe funksionin e gonads. Për shembull, mungesa e mases trupore në vajzat çon në normat e vonuara pubertetit. Nuk është një hipotezë që fillimin e menstruacioneve të parë El vajzë ka nevojë për të arritur "masë kritike" në mesatarisht 47-49 kg. Kështu, me anë të këshillave tona, ju mund të sigurojnë kujdesin e fëmijëve, të mësojnë atë për të ngrënë të drejtë dhe të jetë i sigurt se fëmija juaj do të pajiset me një masë të pasura me vitamina të dobishme.