Cik plasaritje në një fëmijë shkaqet


Faktor i trashëguar ndonjëherë sjell njerëz mjaft surpriza të pakëndshme, pse mund të shërbejë si dëshmi e fenomenit të cik çarë në një fëmijë shkaqet e të cilit qëndrojnë në gjenetikë. Shumica e prindërve lindjen e fëmijës pa ndryshim shkakton shok, njerëzit janë të tronditur në mënyrë që nuk janë mjaft të vetëdijshëm për ngjarjen. Megjithatë, mund të thuhet se lindja e një fëmije me një defekt të tillë janë aq të rralla, por pothuajse çdo prind që hasen kjo, kruarje kokat e tyre, për atë që ata u shemb këtë sulm, pse ndodhi kjo? Le të përpiqemi të kuptojmë se çfarë është në cik çarë e fëmijës, çfarë e shkakton këtë defekt, ju mund të parandaluar lindjen e një fëmije me shëmti të tillë.


Quajtur ndarë me dysh cik hendek çarë në buzën e sipërme, në mes të qiellit. Hendeku mund të jetë i njëanshëm ose i dyanshëm. Embriopatiya - Formimi Patologjia e embrioneve njerëzore, ajo i referohet cik çarë, e cila është formuar për shkak të mutacioneve në gjenet përgjegjëse për formimin e kafkës (departamentit Maksilofaciale). Shumica e të dhënave mutacione ndodhin gjatë shtatzënisë gratë për një periudhë prej 8 deri në 10 javë, ai edhe një herë na tregon se ngjizje e fëmijës duhet të trajtohen me përgjegjësi të madhe, në çdo fazë të shtatzënisë. Lip plasaritje është e dukshme në të fëmijës menjëherë pasi ai u lind, arsyet për këtë - formimi i një defekti në mitër. Kjo mund të duket si një defekt i vogël është mjaft shpesh në anën e majtë, në rast heloyshyzys i njëanshëm. Defekti mund të shikoni sulcus më të thellë, në rast se ka një cik bilateral në dysh. Atëherë hulli si ajo thyen cik me hundë të majtë dhe të djathtë të mes të hendekut mund të shfletoni dhëmbët dhe madje edhe të jenë të dukshme zgavrën hundës.


Kështu, cik çarë në një fëmijë - dukuri mjaft e pakëndshme që kërkon një qasje individuale, çfarë shkaqet e vërteta të kësaj sëmundjeje? Arsyet kryesore që çojnë në defekt, janë si më poshtë:
1. E shtyrë nënën e ardhshme në sëmundjet tremujorin e parë infektive.
2. Abuzimi i alkoolit nënës në të ardhmen, si gjatë shtatzënisë, dhe fillimin e saj.
3. duhani aktiv grua shtatzënë.
4. Rreziku i disi defekt është rritur Nëse mosha e gruas më shumë se 35 vjet.

5. Yyazytsirnist kalojë defekt fetusit është rritur me 7% në qoftë se ka një faktor i trashëguar.
6. Shpërdorimi i barnave të caktuara (p.sh., duke folur në lidhje me rreziqet e barnave të përdorura në presion të lartë).
7. helmimi i helmet nënës (përfshirë kimikateve bujqësore).
8. Ndikimi negativ i natriumit në trup dhe nëna çojë shtatzënë.
9. Kequshqyerja.

Prandaj, ekspertët thonë se në radhë të parë janë arsye trashëgues, pereduyazyka dytë natyra toksike-kimike (duke përfshirë pirja e duhanit, alkoolit dhe drogës), i treti - shtatzënisë negativ, infeksione në nënën.


Është e mundur të dallohet një defekt ende në një fazë të hershme pas shtatzënisë do të kalojë 16 javë. Yyazytsirnist e defekti nuk është një shkak për ndërprerjen e shtatzënisë të mos cik çarë një shenjë e zhvillimit të vonuar mendor të fëmijës. Sigurisht, në disa raste mund të jetë një manifestim, në mesin e shumë simptome të tjera të anomalive serioze lindura, por ajo mund të jetë diagnostikuar para lindjes. Diagnoza është bërë menjëherë pas fëmijës në botë, siç mund të shihet me defekt zhveshur sy, dhe nuk ka teste shtesë sjellje nuk është e nevojshme.


Shëndeti i përgjithshëm i sëmundjes ka pasur pothuajse asnjë efekt, megjithatë, në disa raste, fëmijët mund të kenë vështirësi kur të hahet. Është e kuptueshme që fëmija cik dysh, çfarëdo arsyet prapa cen e tanishme, është një sëmundje shërueshëm. Trajtimi i cik dysh është një kirurgji, kirurgji vetë quhet "heyloplastykoy." Ajo kryhet në disa faza, numri i procedurave të nevojshme, afatet e zbatimit të tyre, shuma ndryshimet e nevojshme përcaktohet ekskluzivisht profesionistëve që trajton fëmijët.


Kjo korrigjuar buzët struktura të mbyllura defekt, por kjo nuk është e gjitha procedurat që duhet të zbatohen në trajtimin e fëmijës dysh cik. Për shkak se këta fëmijë shpesh janë të prirur për të otitis, ftohjet, ata duhet t'i nënshtrohen trajtimit në Ent. Përndryshe mund të zhvillojë dëgjuar nga zhvlerësimi, gjuhën, zvukospryynyattya. Ekspertë të tjerë të cilët duhet të shqyrtojë fëmijën: terapist dentare, psikolog, kirurg, terapisti i të folurit, dhe të jetë e mundur fonyatra ndërhyrje surdoloha. Kjo është, në rehabilitimin e fëmijës ishte trajtimi më i plotë duhet t'i jepet një shumë kohë dhe përpjekje. Para operacionit, kujdes me gojë kujdes, në fund të saj për të shmangur infeksionin.


Kështu, prognoza e kësaj sëmundjeje, në përgjithësi, mund të jetë e dobishme, por në mënyrë për të arritur përparim të dukshëm, të bërë plagët e padukshme, ilaç më defekt, kërkohen përpjekje të përbashkëta të prindërve, mjekë, edukatorë, rehabilitators, ekspertët peshë, të cilat duhet të përfshijnë ky problem. Sigurisht, jo të gjithë prindërit fuqia për të duruar si një provë serioze nuk duket, me përjashtim, për fat të keq, jo të gjithë mund të përballojë ajo do të jetë si cilësore saktë një defekt në nivel të mjekësisë së lirë vështirë se duket e vërtetë. Mbani në mend se cik çarë në çdo rast nuk ka arsye për të besuar fëmija retarduar mentalisht, duhet të japin plotësisht të kuptojnë se të gjithë rreth.