Seanca fëmijë i shëndetshëm të ri


Zhvillimi harmonik i një fëmije të vogël të mundshme vetëm me një funksionim koherente të organeve dhe sistemeve tona analizues: dëgjim, shikim, erë, etj Për fat të keq, sipas statistikave, një ose dy nga një njëqind fëmijë me probleme dëgjimi. Sipas ekspertëve, këta fëmijë mund të ndihmohen. Është e rëndësishme që të mos heqin dorë dhe të përpiqen për të marrë sa më shumë informacion në lidhje me problemin. Le të flasim për dëgjim të shëndoshë një fëmijë të vogël.
Fëmija fillon të dëgjojë shumë kohë para lindjes së tij. Rreth javës së 25-të të zhvillimit të fetusit, ajo tashmë merr informacion në lidhje me botën: Mami bën dallimin midis zërit, muzikës dhe lëshojnë zë të lartë jashtë. Fëmija reagon ndryshe për të shëndosha. Ton e tenderit qetësuar atë dhe të bëjnë rrëqethje të mprehtë. Ekspertët besojnë se duke folur me një fëmijë të vogël, duke përfshirë edhe muzikë klasike apo lexuar libra me zë të lartë, ne fut ajo shije të mirë dhe për të kontribuar në zhvillimin e saj harmonike psiko-emocional. Mjekët identifikon një numër faktorësh që mund të ndikojnë negativisht në zhvillimin dhe funksionimin e dëgjimit të shëndetshme.Ndër shkaqet më të zakonshme të humbjen e dëgjimit tek fëmijët dallojë faktorët trashëgues, ndikimin negativ të agjentëve toksike në trupin e gruas shtatzënë, dhe të gjitha kushtet patologjike që çuan të mungesës së oksigjenit, si në utero dhe gjatë lindjes. Veçanërisht foshnjat rrezikuara lindur para kohe me peshë shumë të ulët trupore dhe janë në ventilim mekanik afatgjatë.

Provokojnë ulje dëgjimi të shëndetshme janë të lindur fëmijë i vogël mund të disa medikamente (antibiotikët), infeksione të rënda virale dhe bakteriale. Në shumicën e rasteve, vetë prindërit njoftim dëgjuar problemet në crumbs. Në veçanti, vini re se fëmija i tyre nuk i përgjigjet tingujve ngatërrojnë fjalë të ngjashme (karamele-pres) ose pyet. Më e vështirë me fëmijën gjatë muajve të parë të jetës. Megjithatë, edhe këta fëmijë mund të vlerësojnë përgjigje të shëndoshë. Deri në fund të 1 muaji fëmija ndalon kur ai dëgjon zërin e mom ose baba. Në 3 muaj është e qartë reagimi i dukshëm për të lëshojnë zë të lartë (si zdryhuvannya, lyaklyvosti) dhe lloj zëra të njohur (fëmija qetësohet, buzëqesh). Në 6 muaj fëmija përcakton burimin e shëndoshë dhe e kthen kokën në drejtim të tij. Deri në 1 vit Fëmija reagon në emrin e tij, thotë disa fjalë, duke u përpjekur për të gjetur një temë për të cilën ai është duke folur të rriturit.


Nëse fëmija është në rrezik për humbjen e dëgjimit të shëndetshme, ajo duhet të tregojë specialist sa më shpejt të jetë e mundur. Aktualisht, nuk janë pajisje të afta të vlerësuar gjendjen e aparat dëgjimi edhe në foshnjat. Është e rëndësishme që në fund fëmija mund të dëgjojë dhe plotësisht të zhvilluar. Mjekët gjithashtu theksojnë se problemi duhet të diagnostikuar sa më shpejt të jetë e mundur. Besohet se veshi zëvendësim në moshën gjashtë lejon fëmijën tuaj për të zhvilluar një par me fëmijët dëgjimit normale.

Ju mund të aplikoni për rrethin dhe Laura merrni udhëzime në një qendër të specializuar të diagnozës së dëgjimit ose të gjejnë koordinatat afërt vetëm. Aktualisht, ekzistojnë spitale publike dhe private të përfshira në diagnostikimin dhe trajtimin e çrregullimeve të aparat dëgjimi. Si rregull, në fazën e specialistëve të rehabilitimit të rekomandojë për të kryer një studim të dëgjimit. Nëse për ndonjë arsye kjo diagnozë fëmijët në rrezik nuk është kryer, është e nevojshme për të kryer e tyre pas daljes nga spitali.