Fëmijë të shëndetshëm e moshës shkollore


Përcaktuar me shkollën për të ardhmen e parë-klasën, përveç aplikimit, prindërit duhet të paraqesin një të veçantë Komisionit Mjekësor formën gjetjen, botuar në klinikën e fëmijëve në komunitet. Për ta bërë këtë mom ose baba çon fëmijën në pediatër rrethit, dhe ai i dërgon ato në pritje për të ngushtuar specialistë: një kirurg, pedikyrist, okulist, neurolog dhe një terapist fjalim. Për të shmangur scoliosis dhe shputë e rrafshët, ekzaminuar fëmijë musculoskeletal gjithashtu testuar vizionin se, statistikisht, për shkak të ngarkesës të fortë në sytë e fëmijëve të monitorojë nga duke u përkeqësuar çdo vit. Nëse fëmija ka një sëmundje, të tilla si sëmundje të lindura të zemrës, pavarësisht nga klinikat shëndetësore të fëmijëve, kirurgët kanë nevojë për një përfundim. Identifikimi i moshës shkollore kujdesi për fëmijët ndihmon aftësi nënës dhe masat parandaluese në sëmundje të shpeshta.


Tani të bëjë nuk ka shkaqet e vaksinimit, rëndësia është vetëm dëshirat e prindërve. Por nuk do të vaksinohen një fëmijë i paturpshëm i gabuar. Çdo fëmijë "është" në një microflora dhe familjet e tyre, kur vizituar një kopsht apo shkollë, ai komunikon me fëmijët e saj të tjerë, forcimin e sistemit imunitar. Në qoftë se një fëmijë në shkollë ishte i izoluar nga kolektivi i fëmijëve - kjo është praktikisht steril (zero) imunitet dhe ka vaksinë yyazytsirnist sëmundje kontraktues është shumë më e lartë. Sepse, në njëfarë mënyre, imuniteti trajnimin e nevojshme dhe zhvillimin e antitrupave ndaj mikroorganizmave përreth është një nga tre skenare: një fëmijë është i sëmurë në mënyrë të plotë, një "potemperaturyt" pak ose nuk ndjehen asnjë simptomë.


Mikrobet dobësuar bllokuar në trup, për të mbrojtur fëmijën nga infeksionet e vështirë tolerohet dhe të pashërueshme. Për shembull, në qoftë se një fëmijë në moshë shkollore pereboleet difterisë pectoris, atëherë ajo mund të japë ndërlikim në zemër - miokardit (inflamacion të muskulit të zemrës). Shkolla duhet të jetë i imunizuar kundër hepatitit B, difterisë, fruthit, rubeolës, shytave, kollës së mirë, tetanozit, poliomielitit, tuberkulozi dhe Haemophilus influenzae. Nëse shëndeti i fëmijës nuk mund të vaksinohen deri 6-7 vjeç, pas shërimit fëmija duhet të vaksinohen për kalendarin individuale. Por ka një kategori e fëmijëve vaksina e të cilëve janë të kundërindikuar. Ky fëmijët me sëmundje të sistemit imunitar, të zemrës dhe sistemit nervor qendror.


Nëse fëmija është i shëndetshëm në moshën shkollore - nëse ka ndonjë. Por tani shumë fëmijë që vuajnë nga diabeti dhe janë tashmë në moshë të re po ndryshon enët (angiopatin), duke rezultuar në vizionin reduktuar. Në mënyrë tipike, këta njerëz të sjellë ndihmë të rekomandimeve të një pediatër, dhe mësuesi klasës e di paraprakisht se kjo duhet të vënë fëmijën në tavolinën e parë apo të dytë. Në mënyrë që të mbajë një nivel të mjaftueshëm të glukozës në gjak ajo mund gjatë rostiçeri klasës ose lëng pije. Duhet gjithashtu të marrin në konsideratë rritjen e fëmijës dhe karakteristikat e tij psikologjike. Tani një problem i theksuar me hyperactivity, kështu që fëmijët e "zgjuar" duhet të vend tavolinë e parë për mësuesi mund të përqendrojnë vëmendjen e tyre në klasë.


Shpinës peshë optimale për një fëmijë të moshës shkollore - deri në 2 kg. Por tani çështja nuk është aq e rëndësishme disa vjet më parë, për shkak se ka më shumë e-libra. Përveç kësaj, çdo klasën e parë në shkollën janë kuti individuale, ku ai mund të mbajë librat e artikujve nuk ishin problemet, dhe jo për të kryer ato në shtëpi. Sepse tani japin fëmijëve në shkollë me 7 dhe 6 vjeç, orari ka ndryshuar disi në klasën e parë. Sigurisht, më e vështirë për të kryer shestyrichky "kazermat uyazyka" për shkak se ata vazhdojnë mësimet, së pari për 20 minuta, pastaj kohë rritet. Pas mësimit të tretë, fëmijët të hanë mëngjes në dhomë ngrënie. Kur klasa fund - ngrënie, shëtitës, dhe pastaj të shkoni në shtrat. Fle ngrënie në klasë të parë zgjat 15 orë, dhe të zgjohen, ata poldnychayut, të shkojnë jashtë, dhe vetëm atëherë ata e marrin poshtë popullin.


Duhet të mësoni fëmijën për respektimin e ditës dhe mëngjes të përditshme. Ajo mund të jetë vakt të lehta apo një sanduiç të vogël. Fëmijë ka për të ngrënë 300 gram mish në ditë, mos harroni në lidhje me fruta dhe perime. Ata janë të nevojshme magnez rritet trupi, kalcium dhe elemente të tjera gjurmë. Mangësi magnez mund të çojë në dominimin e eksitim, dhe fëmija do të sillen në mënyrë agresive. Gjithashtu mësohet fëmijën për të vëzhguar higjienën personale. Shumë fëmijë nuk mund të shkojnë në shkollë në tualet "Në të mëdha" dhe duroni deri në shtëpi. Në këtë drejtim fron bllokuar në trup, ka dehje, dhe problemet e shëndetit zhvillim. Gjithashtu, nuk e teproj me klasa shtesë. Në mënyrë të qartë përcaktojnë drejtimin - muzikë apo sportive, për brainstorming në këtë moshë mund të çojë në stres dhe çrregullime mendore.