Imuniteti Forcimi fëmijë të vogël


Funny, të kuqe dhe duke shpërthyer me fëmijën shëndetësor - kjo nuk është një ëndërr e çdo dhe të gjithë prindërit? Në mënyrë për fëmijën tuaj dhe rrit plot energji, të kujdeset për gjendjen e tij organeve imunitar, të cilat varen në shëndetin e fëmijës. Sot ne flasim për imunitetin forcimin fëmijë të vogël.
Bajame
Ajo është përmendur gjatë pectoris, i quajtur nga njerëzit "gjëndra" me dhe nganjëherë ankohen në lidhje me nevojën për heqjen e tyre në fëmijë të çmuar. Në fund të fundit, çdo fëmijë është sa më shumë që 6 bajamet, të rregulluar në një rreth në faring: bajame faringut (adenoids rritet ajo është quajtur), dy bajame tub, dy Palatine (ato "gjëndra") dhe një - gjuhë. Ata të gjithë të kontribuojnë në formimin e imunitetit. Është për këto organe janë viruset dhe bakteret në periferi të sistemeve vitale. Qelizat bajame të prodhuar proteina të veçanta - antitrupa që ndihmojnë të luftuar infeksionin, mbrojtur atë nga organet e brendshme. Nëse bajamet fëmijë punojnë në forcë të plotë, ARI sezonale të ngjarë të çojë në komplikime. Në një fëmijë këto janë zhvilluar shumë mirë. Nga mosha 12-14 vjeç që përfundojnë rolin e tij në formimin e bajamet imunitar plotësisht atrofi.• Mësojini fëmijës tuaj për të marrë frymë hundë dhe forcuar nasopharynx. Ajri kalon nëpër pasazhet e hundës, lagur, pastrohen nga pluhuri dhe ngrohur (temperaturën e ajrit prej -12 ° C për të goditur që nga nasopharynx është ndezur në 25 ° C). Nëse ai kalon nëpër gojë, korrigjimi i tillë nuk do të ndodhë. Ajo mund të shkaktojë inflamacion i bajamet, të cilat në masë të madhe ulin funksionin e tyre mbrojtës. Procesi i të mësuarit është bërë e mirë në formën e një lojë, për shembull, të përfshijë një sërë ushtrimesh të përditshme për fëmijën. Të bësh ushtrime, mos harroni të kujtoj - frymë vetëm me hundë tuaj!


• Kaloni proces forcim dhe forcuar fyt. Nëse ju jeni ende vetëm duke menduar për nëse janë apo jo ngurtësojnë të gjithë fëmijë, të fillojë të vogla - gargling me ujë të ftohtë. Fëmijët që kryejnë atë çdo ditë, duke vuajtur ftohjet rrallë. Forcim do të kërkojë nga ju disa përpjekje dhe organizimin. Zgjidhni temperaturën e ujit. Në fazën fillestare duhet të jetë në dhomën e pastaj gradualisht uljen e temperaturës (çdo tre ditë në 1-15 gradë). Shpëlaj me ujë të ftohtë vetëm të fillojë gjashtë muaj pas fillimit të forcim. Mos harroni rregullsinë. Një pushim i 2-3 javë do të anulojë të gjitha forcim mëparshme përvojë. Konsideroni moshën e një fëmijë të vogël. Tiny është e vështirë për të shpjeguar se si duhet të gargarë. Nga mjeshtri virtytit kjo fëmijët në dukje të thjeshta procedurës 25-3 vjet. Në këtë moshë, fëmija është i mirë mund të shpëlaj gojën tuaj pas brushing. Pyet atë për të shënuar në gojë pak ujë, anim kokën tuaj mbrapa dhe vyyazykaty bashkëtingëllore "r-r-r" (në asnjë zanore rast - një fëmijë mund të mbyten).


• Mos kini frikë për të hequr bajamet përflakur për arsye mjekësore. Ky operacion është kryer për dy arsye. Kur bajamet (shpesh shije) të bëhet fokusi i infeksionit - në zgavrat e tyre (zbrazëtirave) plehu akumuluar dhe kazeoznыe tape. Substanca të rrezikshme janë të zhytur në gjak dhe helmojnë tërë trupin. Në këtë rast të prekur veçanërisht nyje, zemrën dhe veshkat. Nëse kjo situatë bajamet "mëshirë" dhe nuk hiqni, ajo mund të çojë në komplikacione të rënda - sëmundje inflamatore e mësipërme.


Rritur Madhësia e bajamet - shpesh faringut. Kjo quhet adenoids. Me një sasi të madhe të adenoids fëmijë i vogël nuk mund të marrë frymë me hundë e tij, ajo nuk ka oksigjen, e cila çon në moszhvillimin, ftohjet e shpeshta, gërhitës, mbyllje të pasakta dentare. Shumë prindër mendojnë se bajamet përflakur ose zmadhohet vetë do të kthehet në normale me kalimin e kohës. Por rreziku që gjatë kësaj kohe burimi i infeksionit shkaktojnë ndonjë sëmundje është shumë e lartë.

• Përdorni larjen parandalues ​​të lacunas e bajamet. Kjo metodë është e mirë për ata fëmijë që vuajnë nga grykët kronike (inflamacion i bajamet). Kjo procedurë mund të ekzekutojë ndonjë mjek të kualifikuar Ent. Zgjidhje të veçantë pa mikrobe me bajamet thellësi larë tape kazeoznыe, pleh, kolonitë e baktereve dhe viruseve - të gjitha që kontribuon dehje dhe provokon përkeqësimin. Për një larje të mirë rezultatesh kurse boshllëqe duhet të përsëritet disa herë në vit. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për fëmijët të cilët ballafaqohen rregullisht me dhimbje të fytit dhe grykët.

Ne nuk jemi në asnjë mënyrë ju inkurajoj që të edukojë një fëmijë në çdo mënyrë "draznylkam." Megjithatë, me një foshnjë të vogël të mësojnë bazat e gjimnastikës për gjuhën dhemb. Ushtrime të tilla jo vetëm të ndihmojë në zgjidhjen e disa problemeve të folurit, por edhe të kontribuojnë në përmirësimin e bajamet. Me gjimnastikë rrit rrjedhjen e gjakut në këto organe, duke rezultuar në të zgjeruara funksionet e tyre mbrojtëse.

• Pyesni fëmijën tuaj për të tërhequr tab deri sa të ndalet. Le të përpiqen për të arritur ato në majë të hundës, atëherë mjekër.
• Mësojini fëmijës tuaj për të fikur gjuhën në një tub dhe terhiq atë tip përpara.

• Lëreni fëmijën tuaj të përpiqen për të arritur majën e gjuhës në murin e pasme të qiellit sipërme.
• Nevoja për të bërë 5-6 repetitions e secilit ushtrim 1-2 herë gjatë ditës.

Thymus (thymus) dhe palca e kuqe e kockave
Ne kemi kombinuar këto agjenci nuk është e rastësishme, sepse ato konsiderohen fabrikat kryesore për prodhimin e limfociteve. Këto janë qeliza të veçanta që prodhojnë antitrupa që shkatërrojnë viruset dhe qelizat e modifikuar gjenetikisht. Për të mbështetur zhvillimin e limfociteve normale në një fëmijë të shëndetshëm nuk është shumë e vështirë - të mjaftueshme për të vaksinuar atij rregullat e fëmijërisë e jeteses shëndetshme.

• vitamina Drink. Ose përfshijnë produkte me përmbajtjen e tyre në dietën e fëmijës. Veçanërisht e dobishme për sistemin imunitar mëposhtme substanca. Vitamina A. Ajo përshpejton formimin e limfociteve. Vitamina E.