Regurgitation në një ushqim të ri të fëmijës


Fëmija ëmbël smacking dhe Duke ngrënë të kënaqur duke u pakësuar nga gjiri i nënës tij - çdo gjë është në rregull. Por është 10-15 minuta - dhe kthehet gjysma ngrënë në pelena! Shumica e prindërve janë të shqetësuar në lidhje me këtë situatë, edhe pse, sipas statistikave, më shumë se 60% e fëmijëve nën moshën 4 muajsh zryhuyut paktën 1 herë në ditë, dhe asgjë e tmerrshme në këtë fenomen, si rregull, nuk ka. Regurgitation në një ushqim të ri të fëmijëve - një neglizhimi myyazytsilnyy e përmbajtjes stomak në ezofag, dhe pastaj - në gojë. Arsyeja për këtë "zemërim" është në karakteristikat anatomike dhe fiziologjike të trupit të fëmijës.


Këtu ata janë:
- një sasi e vogël e të ushqyerit stomakut;
- zbrazjes ngadaltë e stomakut (me fjalë të tjera, ushqimi mbetet aty kohë të mjaftueshme);
- muskul unazor dobët (një lloj i valvulave midis stomakut dhe ezofagut);
- lëvizshmëri papjekura të traktit gastrointestinal (ezofag dhe stomak nuk mund tkurret njëkohësisht);
- papjekur sistemin nervor.

Të gjitha të numëruara krijon favorshëm për shfaqjen uyazyka zryhuvan, dhe në qoftë se shtohet karakteristikave fiziologjike e gabimeve të ushqyerit, problemet nuk do të shpëtojnë. Në shtojcë të gabuar në gji apo shishe me një vrimë shumë të madhe në sostsi, fëmija kupton me ushqim ajër të mjaftueshme (ky fenomen quhet pneumophagia). Në rritur në raste të tilla nuk ka belching dhe fëmija zryhuye bollëk. Overfeeding gjithashtu provokon të vjella, fëmija stomak të vogël, për shkak se shumë qumësht në të nuk i përshtatet, dhe çdo gjë vetëm rrjedh jashtë panevojshme.

Më regurgitation ndodhë në foshnjat premature me moshë janë vetëm: shumica e fëmijëve - pas 3-4 muaj, në të tjerët - për 6-12 muaj. Por edhe përkundër këtij parashikimi optimist nuk është gjithmonë e mundur që të le rasti marrë kursin e saj. Nëse një fëmijë i vogël burps shpesh dhe në vëllim të madh, ndihma është e nevojshme! Për të filluar, të përpiqen për të vlerësuar në mënyrë të pavarur frekuencave dhe volumin zryhuvan. Për ta bërë këtë për disa ditë për të mbajtur një ditar të veçantë. Për të duhet të matur sasinë e regurgitation, derdh mbi pelenë 1-2 lugë kos dhe vini re madhësinë e spote rezultojnë. Vlerësoni çdo nevojë rezultatet regurgitation. Pasi blog është e plotë, ajo duhet të tregojë pediatrin. Pas shqyrtimit të të dhënave të mbledhura, mjeku do të rekomandojë (ose jo) ilaçe.


Megjithatë, në shumicën e rasteve e regurgitation mund të përballen pa mjekim. Për ta bërë këtë:
- organizojnë në shtëpi më të qetë, zhurmë të vazhdueshme, shtrëngimi dhe tensioni nervor mund të provokojë regurgitation;
- ushqyer fëmijën shpesh dhe në doza të vogla;
- para çdo të ushqyerit për të mësuar një fëmijë të vogël në barkun e tij për 3-5 minuta, dhe pas vakt për 20-40 minuta për të kryer fëmijën "kolonën";
- përfshin një pediatër për të kontrolluar nëse fëmija merr gjirit;

- Feed ulur, duke mbajtur një fëmijë në një kënd prej 45-60 gradë;
- përdoret për një fëmijë të vogël antykolykovuyu shishe të veçantë (nëse foshnjë "shtuchnyk" ose të ushqyerit të përzier);
- Ju gjithashtu mund të zgjidhni këshilla specifike të pediatër antireflyuksnuyu përzierje të trashë.