Dhëmbët dhe organet e fëmijë të vogël


Në kohën tonë ka qenë metoda më e avancuar e diagnostifikimit gojës, por marrëdhëniet në mes të një dhëmb të veçantë dhe të trupit nuk është anuluar. Le të flasim për një temë si dhëmbët dhe organet e një fëmijë të vogël.
Në popujve të ndryshëm dhe kulturave të ndryshme terminologjia ndryshon pak, por thelbi është i njëjtë.

Nofulla e sipërme:
1-2-d dhëmbët - incisors (para, drejtkëndëshe) - korrespondon me stomak dhe trurit. Dhëmbët e 3 - canines (trekëndësh cepa) - tregojnë shkallën e shëndetit të zemrës.
Dhëmbë të 4 - premolars (tranzicionit nga canines në chewable) - zorrët, shpretkë.


Dhëmbët 5th - molars (përtypet, me një sipërfaqe të gjerë fund për bluarje ushqim, anë e vendosur) - mushkëritë dhe enët e gjakut.
Dhëmbët e 6-- molars shumë - në veshka.
7-8-d dhëmbët - molars (e fundit) - mëlçisë dhe zemrës (karakteristikat e lindura dhe patologji). Dhëmbët në anën e djathtë të nofullës së sipërme të lidhur me autoritetet përkatëse të drejtë (e drejta hemisferë e seksionit të trurit, zemrës dhe mëlçisë, veshkave drejtë dhe mushkërive). E njëjta gjë vlen edhe për të majtë.

Nofulla të ulët:
1-2-e dhëmbëve - incisors - shpinë, palca kurrizore.
Dhëmbët e 3 - fangs - duodenum (Shtojca).

Dhëmbë të 4 - premolars - barkut.
Dhëmbët 5th - molars - zorrë të mëdha.
Dhëmbët e 6-- fshikëz.
7-8-d dhëmbët - fshikëz fshikëz e tëmthit, zemrës (ndryshimet e fituar).

Urdhri normale e shpërthimit
Dhëmbët e parë të shfaqet për rreth gjashtë muaj. Kjo ndodhi në 4 ose 8 muaj? Quite brenda rregullave! Dhe prania e të gjithë 20 dhëmbët mbyllur në 25-3 viteve. Në thelb të llogaritur se sa duhet të jetë në dhëmbët e fëmijës në një muaj të caktuar mund të jenë formula: mosha 4 muaj për të zbritur (plus ose minus 2), dmth 9 muaj është e dëshirueshme që të ketë pesë dhëmbë. Por 3 ose 7 - gjithashtu e mirë. Megjithatë, shumica thënë - kjo nuk është një shpërthim dhe të rendit afat. Së pari ka dy ulët incisors qendrore. Kjo përkon me periudhën kur fëmija mëson për t'u ulur vetëm, pasi që këto dhëmbë janë përgjegjës për shpinë. Pastaj ne të takohen dy qendror e sipërme, dhe më vonë - dhëmb prerës dhe lateral. Ato korrespondojnë stomakut dhe trurit dhe përkon me futjen e ushqimeve plotësuese (pjekuria git) dhe shfaqjen e fëmijës vetëdije (trurit). Tani ajo është e le ta dinë në lidhje me veten e incisors ulët lateral. Kjo do të thotë që fëmija filloi të ulen, dhe ndoshta të jenë më të sigurt.


Të premolars sipërme (dhe pastaj të ulëta) janë si më poshtë. Zorrë, shpretkë dhe stomak puna si kurdisje! Ne mund të ofrojmë llojet e reja të ushqimeve! Këto qentë e sipërme dhe më vonë të mbushur boshllëkun në mes të incisors ulëta anësore dhe premolars dhe them se shoku vogël është gati për të ngrënë mish! Dhe zemra e tij një fëmijë të vogël janë në gjendje të përballoj ngarkesën më të gjatë. Shpesh gjatë kësaj periudhe fëmija ngjan lëvizje të vazhdueshme, drejtimin, duke kërcyer dhe ngjitje pa u ndalur. Molars të ulët dhe pastaj e sipërme të lidhur me fshikëz. Është koha për të mësuar fëmijën tuaj për të festuar biznesin e tyre të vogël në tenxhere! Tani është shumë e lehtë dhe nuk do të marrë shumë kohë. Shpesh fëmijët me shfaqjen e molars veten kërkuar për të ndaluar ata veshin pelena dhe të fillojnë për të shkuar në banjë si një i rritur.

Më parë në shfaqjen fund e rakit akuzuar dhëmbët: thonë ata, nuk është e mjaftueshme vitaminë D në trup të ri. Për prindërit kjo ishte një gur i madh në kopshtin e tyre.

Por tani "pediatrik" sjellje zbutur, supozohet se mjaft foshnjë të shëndetshme kanë të drejtë për të marrë dhëmbët e parë dhe më afër vit. Sidomos në qoftë se ajo ishte dikush nga prindërit. Përveç faktorëve të trashëgueshëm dhe mungesa e vitaminës problemit mund të jetë për shkak të sëmundjeve infektive në një fëmijë të vogël, mosfunksionim zgjatur e traktit gastrointestinal (diarre), çrregullime metabolike (p.sh., lindur fenilalaninoksydazy mangësi enzimë, phenylketonuria), hipofizës pamjaftueshmërisë. Mjeku përjashtoi këto sëmundje e tmerrshme? Një duhet të kini parasysh rendin e teething. Me cribs tona të lehtë të llogaritur trupi ende nuk është pjekur, menjëherë filloi të shpërthejë kur incisors sipërme, jo më të ulët. Një fëmijë i vogël është qartësisht më i zhvilluar intelektualisht se fizikisht. Shiko për masazh, gjimnastikë dhe një aktivitet fizik.


Anormale nëse 5 herë në javë cubes dhe Piramidat dhe vetëm në fundjavë - shëtitje aktive. Shumica e zgjuar fëmijën duhet të zvarritem, roll, pull-ups, të ulen dhe të ngrihen. Ajo ka qenë një kohë kur u mendua se teething vonë për shkak të rakit. Jo aq! 16 dhëmbët e parë mund të shpërthejë në çdo mënyrë, duke përfshirë asimetrike. Kjo nuk duhet të trembë: gradualisht, si rezultat i përtypet, dhëmbët prytrutsya njëri-tjetrin dhe për të marrë vendin e tyre. Shfaqja e parakohshme e dhëmbëve në një fëmijë të vogël zakonisht çon në kënaqësinë e prindërve, lindja e zubykom apo edhe dy - një shkak i drejtpërdrejtë për shkak të kryelartësisë: atë të zhvillimit rozuyazykay dhe duke ecur me hapa të mëdhenj.