Nearsightedness ose miopi në fëmijë të vogël


Nearsightedness ose miopi në fëmijë të vogël mund të fillojë në çdo moshë, por më shumë gjasa ajo përparon 11-14 vjet, kur fëmija është aktive në rritje. Sa më shpejt se ka një problem, më keq moti, sipas statistikave, vetëm 10% e fëmijëve nuk janë duke përparuar miopi, shikimi i mbetur është përkeqësuar me shpejtësi - nganjëherë 1-2 dioptri në vit. Pra, gjëja kryesore për prindërit - sa më shpejt u bë e qartë se një fëmijë të vogël miop, menjëherë të trajtuar problemin. Dioptri humbur nuk do të kthehen, por të ngadalësojnë procesin dhe për të parandaluar komplikimet është mjaft e vërtetë.


Miopi sigurisht duhet të rregullohet, edhe nëse humbja është vetëm një dioptri. Metoda kryesore e korrigjimit janë syzet. Prandaj, hapi i parë - për të inspektuar fëmijë të vogël në okulist. Shpesh fëmijët e përshkruara me dy vatra (dy truket - për distancë dhe afër), dhe më shumë kohët e fundit, multifokale ("progresive") pika. Në Institutin e Kërkimeve Helmholcit zhvilluar kohët e fundit teknikën e zgjedhjes së syzet për fëmijët. Vërtetuar se syzet korrigjuar pengojnë zhvillimin e miopi. Në qoftë se një fëmijë është duke luajtur sportive apo thjesht shumë aktive, por duhet të veshin syzet, duhet të mendojnë për lentet e kontaktit. Ato janë veçanërisht efektive dhe madje esenciale për korrigjimin e miopi lindura dhe të njëanshme në fëmijë. Megjithatë zgjidhur këtë çështje mjekun.


Në pikat dhe lentet e butë, ka shumë metoda të tjera të korrigjim vizion, si aktuale dhe të vjetëruara. Night ortokeratolohycheskye Lente ngurtë (OK-lente). Ata janë zgjedhur në bazë të mprehtësisë pamore në fëmijë të vogël dhe të veshin gjatë natës. Nga mëngjesi, ata gradualisht të ndryshojë formën e kornea, duke e bërë atë më të sheshtë. Gjatë ditës, kornea ruan formën e fituara, dhe imazhi i fokusuar në retinë, si një person me vizion njëqind për qind. Nëse ju nuk veshin lente miopi çdo natë plotësisht përsëri brenda 1-2 javësh. Këto lente janë bërë të "breathable" materialeve të veçanta polimer. Procedura e përzgjedhjes është komplekse, kërkon aftësi të veçanta dhe pajisjet. Përparësitë kryesore: një ditë fëmija sheh mirë pa korrigjim dhe në 80% të fëmijëve të penguar zhvillimin e miopi.


Perforating syze
Në vend të kësaj ata janë pjatë errët qelqi me shumë vrima të vogla. Është më mirë të mos provoni edhe, efekti terapeutik i këtyre syzet me miopi te fëmijët nuk është konfirmuar.

Pika sy me atropine
Kjo substancë është futur në sy kur shqyrtimit për mydriasis. Studim Kombëtar Qendra Ophthalmological e Singaporit tregoi se futje pikë-pikë e shpeshtë e atropine syrit rritet, miopi nuk është në rritje. Por pas ndërprerjes së trajtimit miopi shpesh përparon me shpejtësi. Metoda ishte popullor në fund të shekullit XX, në vitet e fundit pothuajse nuk zbatohet.


Skleroplastyka
Ky operacion është rekomanduar në qoftë se vizioni vazhdimisht bie në 1-15 dioptri në vit. Thelbi i saj: sipërfaqja e kapsulës fibroze vendosur donator sy ose inde sintetike që bashkon me sclera, forcimin atë dhe parandalimin e rritjen e mëtejshme të syrit.

Të gjitha metodat korrigjim do të përfitojnë vetëm nëse shpërndahet saktë tendosje sy. Pa marrë parasysh sa i rëndomtë, por së pari ne duhet të paktën të ulen para kompjuterit dhe pajisjet e tjera elektronike. Imazhet Lit - një ngarkesë e madhe për syrin. Shtypura gjithmonë më mirë elektronike. Megjithatë, në gjeneratën e fundit të librave elektronik teknologjisë në dispozicion "bojë elektronike": imazhi sa më afër në letër, ekran është off dhe jo keq. Por patjetër e quajti atë të padëmshme, derisa ajo mund të jetë - kjo ishte shumë pak hulumtime. Por provuar pikërisht këtë sport, lojra, shëtitjet në natyrë pengojnë përparimin e miopi.